• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

STOCKHOLM CASTLEGROUP (REPRIS)

Jag håller just nu med ett långt Londoninlägg som knappast blir klar i kväll, därför lägger jag in en repris eftersom Prins Carl Philip åter igen är ifrågasatt för plagiat. Nu träder tydligen han fram som plagierade åt Carl Philip eftersom Carl Philip inte hinner plagiera själv. (länk)

Prins Carl Philip har anklagats för plagiat.

Facksmil Aftonbladet

LÄNK

Han har alltså designat ett svindyrt slott i järn, som skall stå i eldstaden. Nu har han anklagats för att plagiera den italienska designern Matteo Mocchi, just den han ( vem fan det nu är ) som gjort brinnande stadssiluetter av London och Rom. Rent juridiskt räknas det som inspiration, påstås det.

Jag kan nu avslöja att det är en ren stöld, Carl Philip har plankat rätt av och försökt lansera det som sin egen ide, för att han trott att det varit bortglömt sen länge.

Iden kommer ursprungligen från Stockholm Castle Group, som genomförde det här projektet för väldigt länge sedan.

Originalet avbildat på tavla.

Det här är knappast känt utanför oss designhistoriker, eftersom gruppen inte var så framgångsrik. Men en av dom ledande var chefsdesignern Birger Jarl.

Han började med en gammal stenhög, som någon kung för länge sedan ställt i Gamla Stan. Det blev ett torn med några murar. Sen ropade han på alla designers inom hörhåll, dom kom springande i sina svarta kostymer, italienska skor och svarta polotröjor.

Tyvärr var Birger Jarl en typisk 12 % designer. Som alla vet kräver all god design 10% inspiration, 2% ansträngning och 88% nepotism ( för att sälja in skiten i föreningen för inbördes beundran ). Han saknade förutom den sociala kompetensen minimalistisk dyr klädsmak. 

Dom studerade det snabbt och sa: Förutom att den inte är gjord i borstad aluminium, har du dansbandsfrilla från 80-talet.

Det här kallar vi värsta sortens kitsch.

Stackars Birger gav upp, men designgruppen levde vidare och nästa framträdande person Nickodemus Tessin den yngre fortsatte med lite utbyggnader med fönster.

Dom minimalistiskt klädda designerna kom åter springande ut från sina ljusa vindsvåningar med synliga takbjälkar. Men dom brydde sig inte alls, dom studerade bara stackars Nickodemus genom sina stora plastbågade glasögon. Kallar du dig designer tjöt dom, du ser ju ut som en hårdrockare från tidigt 70-tal. Försöker du likna Steven Tyler, så färga i alla fall håret för fan.

KITSCH !!!!!!!!!!!

Sen brann skiten upp men dom hann i alla fall rädda kungen ur lågorna. Fast han var redan död när dom stoppade in honom i slottet, så det hade ju inte så stor betydelse.

Nu vet ni sanningen och förutom att Carl Philip snott hela iden, så har han gjort sig skyldig till något annat som är ännu värre.

Ett äkta plagiat är ju en dålig kopia av något som är lyckat.

Inte en dålig kopia av något som är dåligt från början.

Hitta på ett plagiat som skall stå framför brasan, av något som brann upp av sig själv är ju inte så jävla intelligent.

Tycker han kan börja öva på kylskåpsmagneter med grafiska mönster innan han ger sig på slott.

Sen måste han lära sig att en designer blir inspirerad av, eller designar en hyllning till ………. han kopierar aldrig.

Sånt gör bara IKEA

För er som tröttnat på kitsch, kopior och plagiat lägger jag in en snyggt designad video

Den  fixar inte ens Carl Philip att planka.

KajsaLisa

Annonser

8 svar

 1. Alltså ärligt talat – who cares. Inte jag iaf. Det sker uppenbarligen alldeles för få mord i det här landet och tidningarna måste ju skriva om nå’t å då är ju lillprinsen ett välkommet offer.
  Nej du, jag håller mig till VM-kval i fotboll. Just nu är det paus mellan Sverige och Tyskland och svenskarna leder med 2-1. Det är viktiga grejer det – men jag vet ju: you couldn’t vare less;-)

  • Visst är det totalt ointressant egentligen, problemet är att det som är just ointressant är det som är roligast att blogga om 🙂 Leder Sverige, det var som …. ta det lugnt och var rädd om hjärtat.

 2. Prinsen förefaller vara samma typ av pajas som sin far. Pinsamt…

 3. […] Mer i ämnet: Resume, DN, Exp, AB, Högbergs tankar, Kajsalisa […]

 4. Hahaha, hörde ett inslag på Tankesmedjan om Carl Philips design, det var nästan lika kul som ditt inlägg…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: