• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 6 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

BARN SOM LIDER AV ÖVERKLASS OCH ANDRA SÄRSKILDA BEHOV.

Det finns fler skolor än Lundsberg som ligger risigt till.

Ängkärrskolan är en men här slutar likheterna. Lundsberg riktar ju sig till barn som lider av överklass. Ängkärrskolan i Solna till barn som lider av dyslexi.

angkarr_4520997

Det ligger till på det viset att Ängkärrskolan som är Sveriges enda rena dysleksiskola med små klasser och anpassade för barn med läs och skrivsvårigheter, har hela Stockholms län som upptagningsomräde. Nej, dom stannar inte kvar på något elevhem och bränner varandra med strykjärn, deras problem är att den största kunden är Stockholms stad, som inte längre vill betala för att deras barn med läs och skrivsvårigheter skall kunna gå där.

Skulle dom däremot lidit av överklass, alltså barn som behöver särskilt stöd för att lära sig hur man lägger silverbesticken runt tallriken på rätt sätt så finns det bidrag. Märk väl att det skolöverstyrelsen gjort är att stänga skolan på grund av pennalism och misshandel. Lundsberg och dom övriga internatskolornas lite speciella bidragsregler finns fortfarande kvar. Slutar man bara att bränna varandra med strykjärn så finns det ju möjlighet att köra vidare.

Nu försvarar Stockholms skolborgarråd Lotta Edholm  (FP) med att man kan ge stöd i den vanliga skolan. Problemet är bara att föräldrarna till dom barn som går i Stockholms skolor och har särskilda behov är minst lika oroade över dom nya reglerna.

LÄNK

Själv läste jag om det här i tidningen ETC ( LÄNK )och hajade till eftersom jag känner dom som gått sin grundskola där, fått dom rätta verktygen därefter fixat gymnasiet och till och med fått fasta jobb på dagens arbetsmarknad. Dom stora tidningarna har inte skrivit ett dugg om det och ingen gammal Greve från Ny Demokrati har dykt upp i TV och gapat om skandal.

Den här nedläggningen kommer att ske i det tysta medan fokus riktar sig på några överklassungar som har ett särskilt behov av att vara just överklass.

Dom var tydligen kränkta också, alltså inte av äldre elever utan av Skolinspektionen.

KajsaLisa

Annonser

10 svar

 1. Här vill jag egentligen bara svära högt! Tragiskt och helt oförsvarbart.
  Å Lundsberg ska ju öppna igen har jag läst, trycket av de rika föräldrana som vill ha sina snorungar i säkert förvar åets om helst, blev nog för starkt. Det gäller ju att ha inflytande i dessa kretsar.
  Å det har ju inte föräldrar som ha ett dyslektiskt barn, speciellt inte på en vanlig skola som ingen har hört talas om förut och som dessutom är gratis. Suck!

  Så du pratade med Mona, det måste väl bli ett nlägg tycker jag!

  • Vi pratade tyvärr inte så länge att det räckte, dessutom hade jag tyvärr inte kameran med mig, vilket man alltid skall ha. Sen skolorna, visst känns det för jävligt om man jämför.

 2. Väl skrivet, det är j-vligt upprörande!

 3. Visst är det upprörande. Fast frågan är om det hela kanske inte bara är iscensatt för att rikta uppmärksamheten mot Lundsbergs istället för att skolor som Ängskärrskolan skall kunna läggas ned utan att det blir ramaskri. För nu har ju medierna så mycket att skriva om Lundsbergs att det inte får plats så mycket annat än om det…

 4. Bra att du belyser det här, det visar så tydligt på att det fortfarande existerar KLASS i Sverige!

 5. Hmmmm……… Är LSS tillämpligt på folk som lider av överklass tro? Bidrag som bidrag, menar jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: