• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 5 andra följare

  • Kategorier

  • Annonser

DOM SYNS INTE, HÖRS INTE, MEN FINNS

Kör väl lite Lundsberg idag också.

800px-Lundsbergsskola1Styrelsen gömmer sig, rektorn är försvunnen, media hittar ingen som vill uttala sig. Men skolan lever vidare.

En fråga man gärna ställer sig är, vad är det för föräldrar som sätter sina ungar i den skolan, varför betala hundra tusentals kronor för att ens tonåring skall bli bränd med strykjärn under en nollning eller få sängen nedkletad med avföring av dom äldre kamratuppfostrarna. Allt verkar ju helt sinnessjukt, många föräldrar har ju själva gått där och vet vad det handlar om, det finns säkert skolor som lär ut bättre helt gratis. Men det finns ett svar på den frågan.

Det är en investering.

Var är det då värt att få ett kvastskaft uppkört i arslet. Svaret är att det kan vara värt miljoner.

Tänk dig om 20 år, din karriär kanske inte blev helt lyckad, Lundsberg fungerar som en försäkring. Dags för återträff i skolblazer och du har fått foten som VD. När du träffar dina gamla skolkamrater, så kommer ingen rusande med ett strykjärn utan en vänskaplig klapp på ryggen. Visst, det blir snart en VD-stol ledig i vår koncern, din karriär tar fart igen, du hamnar i en styrelse och skall sätta lön för din gamla kompis som hjälpt dig, tjänster och gentjänster, klart att han skall ha bra betalt.

Så fortsätter det, Sverige är ett litet land och överklassen är inte stor, alla känner alla, internatskolorna är kittet.

”Nej, vi har inte släppt bokslutet än, inte förrän i eftermiddag, men det går bra som fan köp lite aktier innan lunch, du kommer att tjäna en hacka.”

Tjänster och gentjänster, insidetips är olagligt men när blev någon fälld för det senast?  Det är inte olagligt att köpa aktier i ett företag där din gamla klasskompis är VD. Men det handlar ju inte bara om pengar, utan framför allt om makt. Skolkompisar som sitter på höga ämbeten överallt i både det privata och offentliga. Klart man rycker i dom tåtar man kan, klart man ställer upp för en gammal kompis. Mutor är riskabelt, lobbing är dyrt, nepotism och vänskapskorruption är gratis och riskfritt för ingen berättar något.

Vaddå konspirationsteorier ?

Om du tycker jag överdriver, så ställ dig följande fråga. Vi lever i ett demokratiskt samhälle, vilken politiker skulle tappa väljare på att utnyttja sin makt strypa skattepengarna till Lundsberg och helt enkelt lägga ned skiten. Vilka väljare skulle ställa sig upp och skrika över en sån sak.

Just det, inga alls det är helt ofarligt.

Ändå fortsätter skolan, år efter år, nya skandalrubriker men ändå finns den kvar.

Nej, du skall inte fråga varför utan vilka som ser till att den överlever.

Dom som gått där har ju också ungar och överklassen gillar när privilegier går i arv.

Det viktiga är bara att det inte syns eller hörs.

KajsaLisa

Annonser

6 svar

  1. Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Pengar är makt som missbruks i skiktet som jag är otroligt glad för att jag inte tillhör!

  2. Det funkar precis som du beskriver och därför blir jag så arg på dem som tror att vi inte har klass i Sverige längre utan att alla har samma möjligheter. Pffft! Men kors i taket, i dag stängdes skolan! Och rektor och styrelsemedlem står i nyheterna och säger, ”men tänk på de stackars barnen som måste skiljas från sina vänner…”. Ja, det är väl just barnen som tänks på när skolan stängs… De som plågats andas nog äntligen ut, och de som plågat kanske kan hamna någonstans där de får i sig en liten uns av bättre värderingar…

  3. Det är alltid någon annans fel när det går käpprätt åt skogen. Media och skolinspektionen kränker barnen, när det egentligen är skolans personal som står för den bedriften. Det är inte lätt att se sin egen del i en motgång och varför den har uppkommit! Stäng skiten för evigt – amen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: