• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

TILLSAMMANS ÄR OMODERNT, EN MASSA NAV UTAN KUGGAR

c9c69580Socialförsäkringminister Ulf Kristersson har just listat ut hur samhället fungerar.

För en tid sedan såg jag Modyssons Film Tillsammans om ett vänsterkollektiv på 70-talet.

Jag skrattade ordentligt åt tidsdokumentet, men samtidigt har jag undrat vad man i framtiden kommer att skratta åt när det gäller oss.

Jag tror jag hittat  något.  Den totalt utflippade individualismen.

Tidigare generationer ansåg att det var okej att man var en liten kugge i ett maskineri. Man gjorde rätt för sig och det ställde maten på bordet. Det jobb man hade, handlade om att man tillsammans med alla andra förde samhället framåt sen kunde alla tillsammans dra fördel av det, men det är omodernt.

Nu jobbar folk bara för sin egen skull, alla skall ha dom intressanta jobben, så länge alltså eftersom alla skall ha dom ännu mer intressanta och välbetalda jobben runt hörnet. Kuggarna är borta, alla skall vara det nav som kuggarna som inte längre finns skall snurra runt.

Men vem skall då utföra dom andra jobben?

Ha ha, dom finns inte för dom har vi tänkt bort.

Ulf Kristersson Socialförsäkringsminister har skrivit en upplyftande debattartikel i DN.

”Sverige ska vara ett land av inspirerande klassresor”

Alltså, här har vi teorin om att alla jobb som inte kräver högskolekompetens bara försvinner hela tiden ( har mannen aldrig hört talas om polacker och bemanningsföretag.).

ego

Det som blir kvar blir lågbetalda så kallade instegsjobb, sen tar karriären fart och då gör det väl inget om folk är underbetalda något år eller så. Vi kan se det på det här viset, att om du ligger nyopererad på sjukhus, inte kan resa dig och är skitnödig, så skall du inte känna tacksamhet att någon uska kommer rusande med ett bäcken. Det är uskan som skall känna tacksamhet för att hon kan stiga in och tacka dig för det. Egentligen så är hennes jobb helt betydelselöst, eftersom sådana jobb ändå försvinner utomlands.

Alltså nästa gång du hamnar där kommer en kines att torka dig i rumpan från andra sidan jordklotet, sen har uskan gjort karriär och opererat dig.

Nej, det här är helt solklart, vi måste tänka framåt, det är bara karriäristerna som behöver utbildning, alla blir högutbildade specialister och trycker ner doktorshattar över öronen på varandra. Dom andra behöver inte kunna något och blir lärlingar.

Vi är redan på väg dit, vad jag hört så är det faktiskt tack vare EU-krisen som vi kan reparera lastbilar i Sverige, dom som man hittar att nyanställa kommer oftast från Spanien. Det är bara 6% av grundskoleeleverna som söker vårdprogrammet, industriprogrammet läggs ned p.g.a för få sökande, alltså dom som bygger Volvobilar och sånt som vi exporterar och står för 30% av BNP. Sen sticker alla sjuksköterskor till Norge.

Ego-Knowledge-ygoel.com_

Tänk framtiden, du sitter hemma och börjar känna dig risig. Bilen står utanför trasig sen tre år, eftersom ingen vet hur man lagar den. Dessutom tillverkar vi inga bilar längre, vi är så kompetenta att vi bara forskar och utvecklar bilar som ingen gör.  På vägen ut börjar du må ännu sämre av stanken från soptunnan som inte tömts på flera år, eftersom det är billigare att tömma soptunnor i Kina. Du får gå till sjukan, buss kan du glömma vem har ett sånt underbetalt jobb nu för tiden.

Vaddå ambulans, alla ambulansförare har blivit brandstationschefer.

Efter en två mil lång promenad möts du dödssjuk  bara läkare av och avdelningschefer. Du opereras och en Fas 3 anställd kör upp sängen till ditt rum och nu är du riktigt skitnödig.

Vad gör du ?

Skiter på dig och statusuppdaterar på Linkedin givetvis.

Någon kanske ser det och sen väntar det ett nytt spännande jobb ett par pinnhål högre upp när du kommer ut.

KajsaLisa

 

Annonser

4 svar

 1. Oj da! Här är det någon på krigsstigen! Nu är jag ju – som du vet – inte så värst ”på” i dessa ämnen men jag kan väl säga det här åtminstone:

  1. Killens slips var riktigt cool. Gillas!.
  2. Vårdyrkens ”status” måste lyftas, liksom lärarnas tycker jag. Det är sådana jobb som behövs mera än några andra. Tyvärr domineras dessa ”branscher” av kvinnor…
  3. Slutklämmen på inlägget var klockren!

  Rent allmänt kan jag bara berätta lite om byggbranschen. De flesta som jobbar där här i Sverige är ju från Polen, Baltikum och Ryssland.
  Ingångslön för en 20-årig målare (alltså h*n som målar väggar och sätter upp tapeter) är 25 000 kronor. Råkar du vara anläggningsarbetare eller ”byggare” i samma ålder tjänar du ca 35 000 spänn.
  Så egentligen förstår jag inte att dessa utbildningar är så impopulära. Jag menar hos Donken ligger minimum lönen kring 16 000…

 2. Det är något ruttet i svenska staten… Jag är FÖR individualism i betydelsen att alla ska ha rätt att utforma sig själva och sina egenskaper utan att hindras av maktstrukturer, men SOLIDARITET är ett väldigt vackert ord som vi behöver massor av om det här landet någonsin ska återhämta sig från de senaste årens styre…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: