• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

ETT BOKHANDELSTIPS

Det märks att det inte finns så mycket att skriva om just nu. Hela Sverige har gått på semester och det konstant fina vädret har gjort att kvällstidningarna inte ens kan skriva väderporr. I ett ett sista försök att intressera oss läsare larmar Aftonbladet att nöjesfälten är farliga.

Vilken tur att Annikas bokbloggsjerka finns, nej jag menar absolut inte att det skulle vara ett sämre alternativ, men jag har bara landat fysiskt i Sverige. Nu kommer jag att hoppa över Nordsjön igen. Det hade varit kul att bryta av ett inlägg om någon makthavare som skämt ut sig, men dom har väl stuckit och badat allihop.  Hennes två frågor den här veckan att vi skall ge exempel på två böcker. Den ena där jag tycker omslaget matchar innehållet och den andra där det inte gör det.

DSC_0507

På den första frågan hittade jag en intressant bok i London, just det, nu försvinner jag över till London igen för fjärde inlägget i rad den här veckan. Ledsen att jag blir lite tjatig men det bästa med den här boken är egentligen inte omslaget, utan var jag hittade den. Vad som är billigt att shoppa i London, ( okej nu glömmer vi Oxford Streets Ullared, Primart ) är engelska kläder av lite bättre kvalitet, streetwear och framför allt böcker. Min egen shopping av böcker brukar ske på dom små shoppar som finns på museerna, eftersom jag bara läser skönlitteratur på svenska.

Den här resans överviktsångest började på en lite bokhandel vid Waterloo Station. Ta tunnelbanan dit, gå ut genom stora hallen ta till höger på Waterloo Road, runda brandstationen bredvid som har gjorts om till pub och du står framför The Book Warehouse. Jättelätt att hitta.

Affären verkar vara någon form av outlet för priserna är verkligen låga.  Men tänk på övervikten på planet, själv är jag expert på att plocka ihop kilona. Bokhandeln är välsorterad tycker jag. När det gäller faktaböcker finns allt från tyska stridsflygplan under andra världskriget till modets historia. Sen en massa skönlitteratur givetvis, jag tror dom flesta kan hitta något här och det är verkligen billigt.

Själv köpte jag den här boken.

DSC_1557

Stone Me the wit and wisdom of Keith Richard

av Mark Blake

Alltså korta citat och visdomsord från världens mest nedknarkade rockstjärna. Tydligen så är han inte bara vass gitarrist i Stones, utan även vass i käften också. Jag tycker omslaget med det rökande fårade ansiktet stämmer ihop väldigt bra med innehållet. Kort sarkastisk torr humor, från mannen med rockvärldens absolut största what a fuck attityd. Det var länge sedan jag skrattade så mycket, för en kostnad på tre pund. Skall ge ett par exempel.

”I was number one on Who´s Likely to die list for ten years. I was really disappointed when I fell of”

eller om bandmedlemmen Ronnie Wood.

”I´ve known him stoned out of his brain , and I´ve known him straight sober. Quite honestly, there´s very little difference”

När du gjort ditt fynd och kommit ut på gatan så kanske du upptäcker att även om du befinner dig mitt i London, så är pulsen mycket lägre här än på Piccadilly Circus. Passa på att njuta av dina fynd och lugnet en stund. Gå ner några meter in på gågatan Lower Marsh och köp en steakpie, juice och kaffe. Sen är det bara att korsa gatan över till den lilla parken, äta lunch och läsa i gräset. Är det dåligt väder så gå in på brandstation och mys med din bok och en traditionell Guinness. Eller om du fyndat en Hemmingway så finns det en cubansk bar också. Allt inom synhåll från bokhandeln.

Hmm, så var det det dåliga exemplet.

Nej, det här blev för svårt, jag köper nog på omslaget vad det verkar, men här kommer en riktig estetikdödare.

Instruktionsboken till min nya kamera.

DSC_1555

Okej, kameran kostade 12000, hur fan kan man skicka med sånt här? Att inte den här manualen åkt med i soporna av misstag än får väl ses som ett under. Jag menar, ett plastat omslag i färg  för det priset är det för mycket begärt? Däremot så är innehållet bra, jag hade problem med autofokuset i London, men innan jag gick tillbaka till Net on Net med kvittot så måste jag ju försöka själv. Tänk vad pinsamt ifall han i affären pillar på en knapp och lämnar tillbaka den med en fnysning i perfekt skick. Jag pillade själv efter instruktionerna och lyckades. Gud vad stolt jag kände mig. Men det finns så många knappar på den här kameran att jag kommer att få slå rätt mycket i manualen.

Det är samma mjuka porösa papper i omslaget som i sidorna och det fullkomligt suger åt sig skit. Så  den  blir nog rätt äcklig så småningom.

KajsaLisa

Annonser

8 svar

 1. Åh, har du fått en instruktionsbok i papper! Jag brukar bara få pdf:er på nätet nu för tiden.

  Jag tror för övrigt att framtidens instruktionsböcker kommer i romanform.

  ”Hon tog upp sin nya D7100 och gick in i setup-menyn. Plötsligt fick hon en förnimmelse av att vara en del av något större. Hon klickade på ‘focus’ och såg tillvaron med en helt ny skärpa. Kunde det verkligen vara möjligt att kameran på egen hand kunde multi-fokusera utifrån det motiv man siktat in sig på?”

 2. Ohh, den butiken skulle jag älska, böcker är kul att shoppa! Jag som är galen i TV har en hel del roliga TV-serieböcker här hemma efter Londonresor…

 3. Här blev det väl mycket! Efter att ha följt Euro 2013 på polska Eurosport så är jag lite mör om man säger så;-)
  Ska sova på ditt inlägg, men ska säga som så: du är modig att köpa en sådan dyr kamera via nätet. Det skulle jag aldrig göra. Måste liksom ser den, känna på den. Åt andra sidan har jag en gammal Sony pocket kamera som är 5 år gammal. Ja, ja jag blir nog aldrig en ”riktig” fotobloggare 😉

  • Dom har butik i Barkarby också. Man behöver egentligen inte s avancerade grejer. Själv har jag räknat med att använda den i många år, växa med den och bygga upp med tillbehör. Därför gick jag upp så mycket. Glöm aldrig att det viktigaste med fotografering är inte priset på utrustningen, utan fantasin och hur du komponerar dina bilder. Det går att ta jättefina bilder med billiga kameror. Kommer in i morgon med lite tips.

 4. Ha ha, både funktionell och fin hade inte varit för mycket begärt för det priset, men funktionell måste räknas som ok;)
  Vi hade det jättehärligt i stugan=)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: