• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 17 andra, prenumerera du med.
 • Kategorier

EN MOTTRISS

Så var det dags för säsongens sista fototriss, temat Helena gett oss är M, vi skall alltså hitta ett eget ord som börjar på M och trissa tre bilder.

Själv har jag valt ett kort ord, MOT. Låter lite konstigt kanske, men jag tycker det är ett intressant ord, värdeladdat men ändå varken positivt eller negativt. Ett ord som även fungerar som förstärkningsuttryck.

MOTLJUS

DSC_0460 (kopia)

Det var någonstans här i ett mangroverträsk i Gambiafloden, där jag satt i en båt med ett trehundraobjektiv och fotade suddiga grenar, som jag blev mot att naturfotografera. Varför tog jag då suddiga bilder på grenar ? Jo för att  den kanotliknande båten som påminde om en urholkad trädstam, vinglade hela tiden och dom där satans sjöfåglarna lyfte från grenarna en halv sekund innan jag tryckte av. Den här satt i alla fall still, tyvärr blev det inte en fiskjuse utan en motljuse.

MOTVIND

DSC_2764 (kopia) 2

Det här är nog mer min grej, stadsmiljöer, mörker och skitväder. Den här bilden kanske är lite motbjudande att visa nu i början av Juli, November blåst och snöslask.  Men samtidigt visar den hur kul man kan ha med en kamera när vädret är dåligt, något som kan vara bra att tänka på under semestern också. Nu är det i och för sig sidvind, men det var motvind när jag gick ut på St Eriksbron för att fota. Men den svajade i alla fall inte som den där förbannade båten i Gambiafloden och snöslasket lägger sig som ett mjukt filter framför Klarastrandsleden och Bonnierhuset.

MOT LONDON

DSC_0079 (kopia)

Nej, jag har inget mot London däremot åker jag mot London om lite över en vecka, på semester efter ett motigt arbetsår. Nu skall det samlas bilder till höstens fototrissar. Planerade skjutningar: Jag skall givetvis ge mig i kast med Milenniebron, rockklubben Underworld och tunnelbanan igen.

Sen lite nytt, den Viktorianska kyrkogården Highgate, men övervuxna gravar, statyer, gångar med kryptor och mycket gjutjärn, spökstämning i sepia. Jag tänker ta mig längre ut i East End, dit cityhyrorna inte nått, för att hitta lite normalt Londonliv.

Sen skall det här som finns på bilden utforskas, ett arkadsystem som skall sträcka sig från Trafalgar Square ända till Oxford Street, upptäckte det när jag gick vilse första kvällen när jag var där sist. Det här är motsatsen till långt ut i East End, med exklusiva butiker i Londons dyraste område. Det inbjuder ju till ett visst köpmotstånd, men fota miljöer är ju gratis.

Bandet jag skall se på The Underworld är rätt suspekt så jag känner ett visst motstånd mot lägga in här, men jag har en annan vars titel jag tycker är passande att avsluta fototrissäsongen med. Klicka på den, den är grymt bra.

Naturligtvis har jag köpt biljetter till dom också så dom lär väl dyka upp i en triss i höst.

Ha en skön sommar alla trissare och fota mycket. Själv kör jag på fram till Londonresan.

KajsaLisa

54 svar

 1. Fina bilder, jag tycker fågelbilden är super-läcker!

  AX

 2. Fina bilder i din triss! Gillar motljusbilden bäst, den är riktigt läcker! Jag skulle inte heller ha något emot att resa mot London, men det får bli en annan gång!

 3. Superfin triss med underbara bilder!
  Ha en fin sommar!

 4. Bra triss men hade inte väntat något annat, bild ett så läcker blir min favorit;-)
  Ha en skön söndag
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2013/06/30/9979698-fototriss/

 5. Synd att du slutade med naturfotografering. Du kunde blivit en konkurrent till Mattias Klum om du fortsatt! 😉 Ha en härlig sommar och en fin resa till London!

 6. Alla tre bilderna är jättefina och den första siluettbilden på fågeln och grenen gillar jag skarpt (eftersom jag är din Motsats och trivs bäst med kameran bland djur och natur 😉 ) Ha en riktigt skön sommar!

 7. Mörka, stämningfulla bilder !!

 8. Klart jag vill gå in och se hos dig. Jag har ännu inte kommit på tema med m, men har ju sommaren på mig. Önskar dig rolig resa till London.

 9. Fin triss oxå!

 10. Snack om triss och kulturkrock. Sån’t gillas som du vet. Har förresten gjort en liknande tripp i Gambia. Kan säga att jag blev aningen vettskrämd av 1. alla apor som hoppade mellan träden, 2. krokodilerna som jag förmodade låg och bara väntade på föda i form av människor.
  St. Eriksbron, japp. Jobbar ju i närheten så den har jag ju traskat över några gånger. En väldigt bra plats för att ta kameran ur väskan.
  Arkadsystemet i London har jag då inte sett… än.
  Ska bli kul att läsa om dina äventyr i den engelska huvudstaden.

  • Tack, kulturkrockar är alltid kul. jag har faktiskt klappat krokodiler i Gambia, men det var i en djurpark. London skall naturligtvis fortsättas att utforskas, det gäller bara att få fram en karta över arkaderna.

 11. Härliga bilder, gillar nog den förbenade fågeln bäst, men även den sista bilden ser inbjudande ut, hoppas du får en toppen resa till London, och fyller kameran med massor av bilder för framtida bruk.

 12. Coola bilder!

 13. Fyndigt tänkt! Vad kul att åka till London igen! Hoppas du får det toppen där och hittar massor av fotoobjekt som vi sen får se i höst 🙂

 14. Underhållande triss. Har aldrig varit i en vinglig kanotjävel i Gambia. Har aldrig varit utanför Europa men väl i London och Storbritannien flera gånger. Blir skönt yr av din Londonbild som lutar 🙂

  • Upptäckte det inte själv förrän du berättade det. När jag tog den stod jag i ett kollektivkörfält och fick slänga mig undan för cyklar som kom från fel håll, från vänster alltså. Men jag skall dit igen, har kommit på en utmaning, får se om det fungerar.

 15. Och där fick du in London med 😉
  Fina bilder på M…
  Att fota i motljus tycker jag är kul!

 16. Så trevligt du klurat ut: M 🙂 1:a bilden är hel frän och läckert fotat 🙂 2:a bilden påminner om Sundsvall om inte husen varit så höga 😉 (Vi behöver inte stapla oss 😉 ) Mot London klockren och hade inte mina öron varit på plats hade leendet gått runt huvudet 🙂 Örena satt visserligen lite löst i tidig ålder 🙂 Min admin är förmodligen kompledig, firade ett 60 års kalas i helgen och fann många M:n. Tog bara 1635 bilder + filmer 😉

 17. Ja, det var en bra variant att bygga ut temat till Mot. Och det skulle ju också kunna vara ”ett mot” som en del trafikplatser kallas, ställen där vägar och trafik ”möts”. Ha en fortsatt fin sommar!

  • Jag var faktiskt inne på det, men hittade ingen gata. Men jag tror även det är gamla namn för platser som upplevts som jobbiga. Backiga gator t.ex. Men här i Stockholm hade vi på 1800-talet det stora flugmotet vid Kornhamstorg. Man samlade all hästskit från gatorna där. Hoppas du får en fin sommar du med.

 18. Fin triss. Tror jag blev mest förtjust i första bilden…

 19. Åhh, London, lyllo dig! Jag jobbar i tre veckor till…

 20. Gillar motvindsbilden bäst här, snyggt. Ha så trevligt i London!

 21. Motvindsbilden är nog allra snyggast, men de andra är inte fy skam heller!

 22. Gillar bilderna som passar bra till temat med M.

 23. Helt fantastiska foton! =)

 24. Fin M-triss, önskar att jag också vore mot London snart.

 25. Ett riktigt bra triss på temat ”M”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: