• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 5 andra följare

  • Kategorier

  • Annonser

VÄGENS RIDDARE RUNT STUREPLAN

Det blev busstrejken igen.

000001

Du Rutger, ta det lugnt med flaskan, du har jouren ikväll.

busstrejkens första dag dök ett fånigt inslag upp. Högerjuristerna i Fria moderata studentförbundet lekte strejkbrytare. Dom körde en egen busslinje med en minibuss dom hyrt mellan Karolinska och Södersjukhuset, eftersom dom ansåg att strejken var samhällsfarlig.

Länk

Ifall sjuksköterskorna på Karolinska blev sjuka kunde ju läkarna på Södersjukhuset vårda dom, eller något sånt, dom tänkte visst lite kreativt här eller kanske dom inte tänkte alls.

Men jag måste säga att jag är rätt förvånad. Högerjuristerna i Fria moderata studentförbundet, låter ju som något amatörerna i Stureplanscentern inte riktigt når upp till. Alltså väldigt mycket rosa skjortor och V-ringat med krokodillogga över, väldigt fett hår med bakåtslick, väldigt mycket champagne och väldigt rika föräldrar. Jag hade ingen aning om att dom intresserade sig för kollektivtrafik som inte funkar, trodde dom bara intresserade sig för just rosa skjortor champagne och sina föräldrars pengar.

Men man upphör ju aldrig att förvåna sig, snart har väl Blondinbella också en åsikt om strejken typ att alla chaufförer skall bli entrepenörer och alla kvinnor i tunnelbanespärrarna skall ha kjol för att bejaka sin kvinnlighet.

Nej, nu skall vi inte bli arga på dom utan uppskatta deras initiativ.

Krångel med kollektivtrafiken har ju funnits mycket längre än strejken, i alla fall sen alla aktörer dök upp. Tydligen blev avtalet klar med dom som kör pendeltågen. Jag misstänker att ett av kraven från facken var att avtalet inte skulle löpa ut sent på hösten.

Tänk om det kom snö och dom skulle gå ut i strejk, då skulle ju ingen märka någon skillnad.

images-7Det är säkert Infrastrukturminister Catarina Elmsäter Svärd ( också moderat ) som ligger bakom. Ni vet hon som tyckte att SJ och banverket var så duktiga att kommunicera med varandra när dom hade presskonferens ihop för att tala om att vartenda tåg i landet hade parkerat i en snödriva. Hon har säkert bett dom om hjälp så nu tränar dom för nästa vinter.

Tänk nästa vinter när man står på Centralen och håller på att frysa fast i perrongen för att alla kontaktledningar ramlat ned, eller för att Banverket hyrt in ett gäng skolungdomar för att rensa spåren. Då går man bara ned till Stureplan, sen frågar man vakten i dörren på Spybar om det finns någon Högerjurist där. Då dyker det upp en trevlig yngling i rosa skjorta som  kör ut en till Märsta.

Men ni kan väl ligga lågt till strejken är över för busschaffisarnas skull, annars tar jag på mig min höga stövlar och lappen för ögat, sen slutar det som i den här videon.

Så ser ni någon naken högerjurist som irrar runt på motorvägen mitt i natten så är det jag som varit framme.

KajsaLisa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: