• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 6 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

KOM INTE DRAGANDE MED DOM DÄR FÖRBANNADE MÄRKESJEANSEN IGEN.

Nu har ett kristdemokratiskt kommunalråd som heter Ebba Busch skrivit en debattartikel om den icke existerande barnfattigdomen.

LÄNK

Jag förstår inte varför alla borgerliga debattörer alltid skall säga ”man behöver inte märkesjeans”, det verkar som dom fått för sig att folk med låga inkomster tror att märkesjeans är en mänsklig rättighet. hittills har jag aldrig hört en ensamstående arbetslös morsa gnälla över att barnen inte har märkesjeans.

Kanske det är så att dom hatar märkesjeans, alla borgerliga relativitetsfattigdomsdebattörer kanske har chinos.

IMG_0707 (kopia)Absolut fattigdom i Goa, är det dom vi skall jämföra oss med ?

Vad det handlar är att det inte finns pengar till ungarnas gummistövlar till hösten, eftersom dom vuxit ur dom gamla eller varma sockor. Detta gör att dom här barnen stängs utanför aktiviteter. Det yttrar sig även på andra sätt, fritidsaktiviteter som idrott kanske kräver utrustning och pengar till läger på sommaren. Det är det som kallas relativ fattigdom, var ifrån vissa fått dom här påstående med  märkesjeansen, vet jag inte.

Anser jag själv har ett väldigt bra argument i den här debatten. Själv har jag autogiro till Rädda Barnen, jag har valt den organisationen av en speciell anledning. Dom jobbar brett, både med barn i Sverige och barn som lever ute i världen under bra mycket värre förhållanden med krig och naturkatastrofer.

På Haiti drog man fram barn ur rasmassorna efter jordbävningen och var tvungna att utföra amputationer på dom om dom fortfarande levde. Är det någon som tror att vi i Sverige som bidrar med pengar, eller arbetar ideellt i en organisation som finns i sådana helveten på jorden, överhuvudtaget skulle se bristen på märkesjeans som ett problem.

Hon anser också att påstå att barnfattigdomen existerar, är ett hån mot dom som är verkligt fattiga, jag tror nog själv att dom i Haitis tältläger har helt andra problem än att känna sig kränkta av att vi diskuterar fattigdom i Sverige. Men okej, varför inte jämföra med riktigt fattiga.

På friluftsdagen, varför inte trä ett par ICA-kassar med gummisnoddar över benen på ungen, är det kallt kan man väl slänga i några nävar halm också.

Sen fortsätter hon att jämföra sin kommunalrådslön ( troligen över 50000/mån.) med Ingvar Kamprad och då är hon också relativt fattig. Egentligen finns det ingen logik alls i artikeln, men kolla gärna länken, Ebba Busch liknar mest en satir på en borgerlig politiker. Håller med Roggan som skrev på sin blogg, att han mot alla tvivel hittat en politiker som var ännu mer korkad än Annie Lööf.

Men dom tillhör ju bägge partier som arbetar hårt på att lämna Riksdagen nästa val.

DSC_0532 (kopia)

Lycklig fattigdom i Senegal

Genom att argumentera som hon gör verkar hon dessutom vilja att dom hjälporganisationer stöttar dessa människor, skall vända ryggen åt problemet. Vi som lämnar via autogiro eller skramlar med bössor jagar helt enkelt hjärnspöken.

Men om vi inom Frälsis, Svenska kyrkan, Rädda Barnen eller andra organisationer skall förneka barnfattigdomen och vända dom utsatta ryggen, vad lurar då i kulisserna ?

Låt dom äta kakor del 2.

Läs gärna inlägget jag länkar till, den handlar om ett ungdomsläger för fattiga svenska barn som anordnades av nynazister. Fundamentalister inom Islam skulle ju också kunna göra en insats i våra förorter om fältet ät fritt, rekryteringsbaser vi vanliga människor vänt ryggen åt.

Du Ebba kan ju åka dit och berätta att man inte behöver märkesjeans, eller kör med att man inte behöver Björn Borgkalsonger istället.

Märkesjeansen är rätt uttjatade.

KajsaLisa

Annonser

8 svar

 1. Men för h*lv*t*!! Hon kan inte ha sagt så!! Jag orkar inte!!
  Hihi, nä det klart att man inte vill veta om man är lämplig för bilkörning;)

 2. Nu är jag inte det minsta politiskt intresserad, dvs jag vet inte ens vem du pratar om. Religion är då inte min styrka heller kan jag säga.
  Men en sak har jag förstått: Det finns I-problem och det finns U-problem.

 3. Du har så jäkla rätt i det du skriver här. Kram

 4. Tycker de är dåligt av henne!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: