• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 6 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

EN TYPISK SVENSK FÖRETEELSE

Efter bråket i Husby så är det många som oroar sig för att rasismen skall vinna mark. Jimmie & co riktigt slickar sig om munnen. 

Invandrargäng som bränner bilar, om det nu är invandrargäng, kan ju inte vara så lätt att veta., dom har ju huvor. Kanske som jag skrev tidigare att det hänger på några AFA-kids som inte fick bränna upp grannens tjänstevolvo i villakvarteret för sina föräldrar. Dom tycker kanske synd om husbyborna och åker dit och tuttar på deras bilar, för att stötta dom i klasskampen. En kille som torskade bodde i Kista och härstammade tydligen från Finland, så bilbränning i Husby verkar vara en mångkulturell företeelse.

Men nu utgår ju alla från att det var invandrare.

Nej, vi kan absolut inte låta rasismen få mer fotfäste. Därför föreslår jag att vi anlägger gräsmattor på parkeringarna, sen sätter vi upp läktare runt dom och två mål vid kortsidorna.

2850144_520_292Facksmil Sveriges Radio

Var kravallerna verkligen behöver är unga arga svenska män med bengaliska eldar och färgglada halsdukar. Jag menar hade någon av misstag parkerat bilen på gräsplanen på Freinds Arena igår när supportrarna efter matchen mellan Djurgården och IFK Göteborg stormade planen för att bråka så hade den säkert brunnit upp.

Så här gör vi om parkeringsplatserna i förorterna, vem skulle komma på tanken att koppla ihop gammalt hederligt svenskt läktarvåld med invandrare.

Jag menar vi svenskar är ju bara så här eller hur ?

Det har säkert något med vår religion att göra.

KajsaLisa

 

Annonser

6 svar

 1. Älskar personligen fotboll!
  Men det är väldigt konstigt att det inte blir ett dramaskri varje gång några idioter sätter igång med sina bengaler. Att vissa lag är genomruttna med kriminella gäng verkar ju inte heller vara så farligt. Så fort det är en invandrare är det jättefarligt, men ingenting annat ska man ju reagera på . . . vet inte om det lät så logiskt! Klockan är tolv men jag menar på att … aa något smart var det säkert x) Bra inlägg!

 2. Läktarvåld är inte typiskt svensk. Det har nyligen varit mycket värre incidenter i Egypten, sydamerika och balkan.

  • Eller England eller överallt. Vad jag reagerar mot är att när det är bråk i förorten så skal det alltid kopplas till invandrare. Svenskar på läktarna är ju inte ett dugg mycket bättre men ingen gör den kopplingen. Sen är naturligtvis nästan alla svenskar på läktarna och alla invandrarna i förorterna hyggliga och trevliga människor.

 3. Din idé har redan testats i en variant i Paris häromveckan. Qatars franska lag, PSG, hade segerfest mitt i stan och det sparade tydligen ur lite.. jag vet inte om det var förortens unga män som akte in till stan; men eftersom en grupptillhörighet inte utesluter en annan sa är det väl litet oklart om det var ett förortsupplopp eller supporterupplopp.. fransk media är som svensk i sana här sammanhang, de mumlar ofta i skägget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: