• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 6 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

SÅ BLEV ALLT SOM VANLIGT IGEN

Det fortsatte några nätter till med minskad intensitetDom utbrunna bilvraken fraktades bort, det blev tyst på kvällarna och journalisterna åkte hem till sina innerstadslägenheter. Dom ungdomarna som kastade sten i Husby och inte tagits om hand av socialen, drog sig åter ner mot tunnelbanan och det var över för den här gången.

250px-Husby_Kista

Det diskuterades en del på nätets debattsidor i en vecka, där allt från människor med socialt patos till rena rasister gjorde sig hörda. Men tillslut så slog sig journalisterna ner på sina uteserveringar på Söder och diskuterade det nya förslaget att flytta bibloteket i Gamla Stan till Slussen vilket engagerat några kulturtanter i Gudrun Sjödenkläder. Internutredningen om polisen hade använt rasistiska tillmälen, begravdes på polishuset under ännu mer papper

Det blev tyst ute i Husby då en medieskuggan sänkte sig över stadsdelen, det enda resultatet blev att några små invandrarföretag fick svårighet med nya banklån, försäkringspremierna på bilarna ökade i området och Husbyborna själva tittade ned i marken och svarade Järva när någon frågade var dom bodde.

Politikerna som varit så oroliga under upploppen sov allt bättre på natten. Men tillslut var det så tyst om allt, att dom lugnt kunde fortsätta nedskärningen på den sociala servicen i området. Men under hösten så tog Annie Lööf upp det som hänt i riksdagen när hon debatterade en centermotion om försämringar i anställningsskyddet. Småföretagarna i Husby kunde inte växa på grund av krångliga anställningsregler med sist in först ut.

Upploppen i Husby berodde helt enkelt på LAS.

Vissa förstärkningar i arbetslinjen för att arbetslösa Husbybor hellre skulle jobba diskuterades också.

Men herregud finns det inget roligt alls att berätta ?

Järvakarta-409

Jo kanske, eftersom upploppen i Husby gett stadsdelen ännu sämre rykte åt Järvafältets miljonprogramsområden, fick dom styrande i Stadshuset ett problem.  Man har haft problem i områdena med för hög andel invandrare, vilket inte riktigt är samma problem som att det knappt finns några invandrare alls i Täby, Lidingö och Danderyd. Det problemet finns nämligen inte för det diskuteras aldrig.

Järvafältets miljonprogramsområden har också många fördelar nära till Kista med affärer och arbetsplatser, bra kommunikationer med innerstan, och många fina grönområden.

Det här vore egentligen perfekt att skapa ett medelklassgetto av, om man genomförde en etnisk rensning i områdena på låginkomsttagare, genom att omvandla hyresrätter till bostadsrätter. Alliansen skulle kunna säkra sin makt i kommunen i framtiden om man fick in sina väljargrupper där, men vilken etnisk svensk ville köpa en trea för två mille där nu.

Husbyborna fick i alla fall behålla sin stadsdel för sig själva och slapp flytta till Södertälje eller Alby.

KajsaLisa

Annonser

10 svar

 1. Oj så bra skrivet! Du fick med många poäng! Detta händer 40 mil från mig, men kan inte bara vända bort huvudet. Tråkigt för polisen som blev misshandlad den film man kan se på You Tube, hoppas det gick bra för honom!

 2. Ja du följer ju händelserna som en reporter på plats verkar det som. Är (tyvärr) inte ett dugg insatt, men har läst om ”upploppet”, som påminner om det som hände i Paris för några år sedan.
  Du nämner Täby, där jag råkar bo. Ta dig till ”fel” sida av Hägernas någon gång, så får du se. Men det håller kommunledningen/pressen totalt tyst om. Mörbylund i rika Danderyds kommun då – same shit.

  Du är en otroligt duktig och extremt insatt skribent som dessutom verkar ha gjort ordentlig research. Ja tänk om jag vore lika engagerad och insatt som du…

 3. Jobbigt när sånt där händer. Själv tycker jag vi borde återgå till vänstertrafik. Jag skulle kunna elda upp min bil i protest högertrafiken.

  • Tog mig en vecka i London nästan innan jag började titta åt rätt håll när jag skulle över gatan. Fick vi vänstertrafik igen så skulle folk jubla om jag eldade upp den. Att möta mig på vägen skulle vara bra mycket värre.

 4. Visst vore det ett perfekt ställe att skappa ett medelklassområde utav. Men det är väl ingen som vill köpa en lägenhet där. Då köper de nog t..o.m en lägenhet i Norrtälje för samma summa. Trots avståndet till Stockholm…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: