• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 5 andra följare

  • Kategorier

  • Annonser

STACKARS MR SELFRIDGE

Eftersom jag snöat in på London så var det en sak nyhet på Aftonbladet som fick mig att haja till.

Selfridge drive thru ( länk)

Alltså det gamla varuhuset Selfridge på Oxford Street i London skall öppna ett drive thru i centrala London, man handlar på nätet sen åker man in med bilen och hämtar. Det gick ju för ett tag sen en TV-serie om grundaren Harry Gordon Selfridge på TV, en man med många nya ideer hur man utvecklar shoppingen.

DSC_0023

Vi kan ju leka med tanken att den här mannen hade inkarnerats i flera led.

Troligtvis hade 50 eller 60-talets Harry Selfridge redan genomfört dom här ideerna, men med telefon eftersom att handla utan att behöva gå ur bilen liksom hörde till den tidens naiva framstegsideer, innan någon hört talats om växthuseffekt ändliga naturresurser och igenkorkade stadskärnor.

Sen hade redan 90-talets Harry Selfridge lagt ner alltihop, för att det kändes så  gammalmodigt och otidsenligt. Varför vänta in 00-talets internetbom, är man före sin tid så ändrar man saker innan alla andra upptäcker hur otidsenligt man  är. Den främsta anledningen till att jag själv nästan aldrig tar bilen in till stan är inte biltullarna, utan att det är stört omöjligt att göra av den någonstans, man snurrar runt i en plåtdinosarie som bara känns otidsenlig och otymplig. Varför sitta i bilköer när man kan åka kollektivt in och titta i skyltfönster istället. Men kan man shoppa direkt från bilen, så kommer nog fler att åka in, för att spy ned luften med växthusgaser.

Men visst kommer vissa att jubla, jag brukar se dom här typerna runt köpladorna i utkanterna av stan. Det finns jättelika parkeringsplatser och dom brukar snurra runt med bilarna mellan dom två raderna som är närmast ingången, ifall det blir en plats ledig.  Det gäller att komma så nära ingången som möjligt, för att man skall slippa gå några meter extra, när man skall in och köpa mat med lågt GI för att slippa gå upp i vikt.

Dom här dumheterna förstör inte bara miljön och korkar igen London, utan bidrar även till sämre folkhälsa, vi behöver gå och röra på oss mer, inte mindre. Jag hoppas att varken NK eller Åhlens hänger på det här. Tydligen kommer drive thrun inte att ligga vid varuhuset på Oxford Street utan lite längre norr ut vid Regents Park, men det är ändå mitt i smeten.

Vänta, det var någon som klappade mig på axeln och hade något att tlllägga.

DSC_0017

”You heard what she said, listen to Kajsa. Be modern and dont mess whid my department store”

Just det Mr Selfrige, jag förstår att du som var så mycket före din tid, redan förstått det här jag skrivit. Kan du inte åka upp till varuhuset och spöka lite för dom.

Sen kan du väl sno med dig något snyggt åt mig från damavdelningen, när du pratat förstånd med dom 🙂

KajsaLisa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: