• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 5 andra följare

  • Kategorier

  • Annonser

ETT UFO HAR LANDAT PÅ GRÄSMATTAN

Eller vad fan skall vi göra med Mats Odell.

#Blogg100

(84)

761px-Mats_Odell

Vi skall nu se det här problemet rent metaforiskt. Tänk dig den perfekta parmiddagen, ni sitter bekvämt på den nyoljade altanen en sommarkväll med era bästa vänner. Vinet är framdukat, maten på grillen är noga utvald efter flera veckors tittande på halvåtta hos mig. Ni tittar ut över dom välansade häckarna och alla tjänstebils-Volvo  som står efter den lilla lokalgatan här ute, cirka en och en halv mil från city.

Plötsligt störs skymningen av ett ljus som växer i styrka, tillslut skymmer det den nedåtgående solen, ett surrande onaturligt ljud ni inte känner igen, det ökar i styrka, skär i öronen, ljusfenomenet är nu så nära marken att ni ser att det är någon typ an energistråle som kommer ur botten på en rund frisbeeliknande farkost. Tre smala metallben fälls ut, den landar på gräsmattan och en trappa fälls ner. En liten figur kommer ut ur farkosten iklädd hjälm och en grön självlysande overall. Han ställer sig på tre meters avstånd från er och vinkar.

Dom örtmarinerade lammkottletterna börjar osa bränt på grillen, men ni märker det inte, något annat tar all uppmärksamheten från det, ni förstår att :

Ni har fått ett besök från yttre rymden.

ufo_2387810b

Nu delar du och ditt främmande plötsligt in er i två läger, vän eller fiende ? Ni har ju ingen större erfarenhet av yttre rymden men har i alla fall sett Starwars. Hur förhåller sig den här figuren till Darth Vader, tar han tillräckligt avstånd från honom. Tillslut bestämmer sig hälften av er att knuffa in den lilla figuren i rymdskeppet igen, det försvinner upp i himlen och ni sätter åter vid grillen och börjar gräla om rätt eller fel.

Låt oss nu ställa oss en fråga, bråket om Omar Mustafa kanske i första hand inte handlar om ifall han är fundamentalist, eller ifall Veronica Palm skitit i det blå skåpet.

Utan kanske något mycket mycket värre

Dagens högt uppsatta politiker och även journalisterna som skall granska dom, bor i dom här grilldoftande villakvarteren, innerstadslägenheter eller nyproducerade terrarier med stora fönster och ädelträlister i någon närförort. Vad som egentligen sker ute i Tensta eller Hallunda har dom lika stor uppfattning om som den här lilla grönklädda figuren jag berättade om. Det enda undantaget är Nalin Pekgul, men det vore ju kul med en second opinion. 

Själv har jag ingen uppfattning alls, efter en veckas gräl i media mellan människor som inte bor där, har jag bara kommit fram till en sak.

Dom vet lika lite som jag.

meh.ro3812

Ett reellt hot eller hjärnspöke.

Genom att välja skolor, dagis, en avsaknad av bostadspolitik och segregation på alla områden, slits det här samhället isär allt mer, fördomar sprids lätt och fördomar fördummar. Människor inom en radie på några kilometer är främlingar för varandra. Kanske vi hängt någon oskyldig genom  guilt by association, en människa som hade kunnat göra stor nytta inom politiken. Har vi inga erfarenheter blir vi osäkra och kanske fattar fel och fega beslut när drevet går.

Men apropå guilt by association låt oss titta på kristdemokraten Mats Odell.

Mats Odell är med i pingströrelsen, i Mats Odells församling i Vallentuna finns det människor som förkastar evolutionsteorin och tror på intelligent design, länk Wikipedia En annan person som bjuds in att spela och sjunga på pingströrelsens möten är Christer Åberg, eller APG 29 som han kallar sig i sin blogg. Christer Åberg är kristen fundamentalist, islamofob och skrev följande på sin blogg när skådespelaren Lena Nyman dog.

”Lena Nyman levde i synd och skall brinna i helvetet.”

Visserligen har Mats Odell sagt att han tror på Darwin, men kan vi verkligen lita på honom, har han tagit avstånd ordentligt. Är det så att Mats Odell anser att Lena Nyman skall brinna i helvetet och att jag på kvinnosidan är i direkt nedstigande led släkt med Adams revben. I så fall är det illa eftersom han till och med varit Statsråd hos alliansen.

Eller är det kanske på det viset, att ifall man är aktiv politiker och en engagerad samhällsmedborgare, så hinner man inte springa runt och ta avstånd från alla stollar.

Lägger in en video, figuren i den är varken Mats Odell eller Omar Mustafa, däremot innehåller den ett ufo som landar på gräsmattan och en bra låt.

Sen tror jag vi kan lita på Mats Odell, han ser ju ut som oss och bor inte i Tensta.

KajsaLisa

Annonser

2 svar

  1. Bara att bosätta sig där ett tag. Har bott i en själv under några år. Mycket mer bråk och bus än i det mycket mer etniskt homogena område med liknande socioekonomisk status som jag bor i nu.

    • Visst ligger det säkert något i vad du säger, men det är ett fåtal som förstör för alla som bor där, annars hade du bott mitt i ett inbördeskrig. Sen handlar inte det här inlägget om vandalisering Omar Mustafa är anklagad för andra saker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: