• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

UNGDOMARNA TAR ANSVAR FÖR ÅLDERDOMEN

Skulle ju släppa ett inlägg om dagen eftersom jag är med i #Blogg100, men på grund av ett sällsynt cyniskt och korkat uttalade av Socialförsäkringsminister Ulf Kristensson (LÄNK)  så lägger jag in ett extra idag.

(Kolla gärna Londoninlägget under som är mer genomarbetat.)

c9c69580

#Blogg100

(74 1/2 )

Angående diskussionen om höjd pensionsålder så anser han att det är upp till var och en att hålla sig frisk nog att kunna jobba upp till 70-årsåldern. Han kanske anser att om du utsätts för till exempel  kemiska hälsorisker så är det bara att träna bort symtomen av dom på gym.

Men jag kan passa på att glädja honom med att framför allt ungdomen tar ansvar för att kunna jobba längre upp i åldrarna. För att dom inte skall slita ut sig på tunga vårdjobb, med en symbolisk friskvårdspeng och en lön som inte räcker till svindyra gymkort, så är det bara 6% av dom som söker in på omvårdnadsprogrammet.

Nej, jag klankar inte på dom jag förstår dom, det finns ju andra utbildningar än yrkesprogrammen som leder till jobb där man orkar längre och inte sliter ut sig.

Vem som däremot skall ta hand om gamla och sjuka i framtiden är ju lite svårt förstå.

Ulf Kristersson själv kanske.

Du Uffe sätt fart och kör på gymmet fem dagar i veckan så du orkar.

KajsaLisa

Annonser

12 svar

 1. Pengarna till våra pensioner finns, det handlar om omfördelning! Den allmänna löneavgiften är en del i arbetsgivaravgiften och är för i år 9,88% och den är ej öronmärkt utan går raka vägen i i Anders Borgs skattkista! Den kan ej betraktas på annat sätt än som en ren extra skatt på den del vi arbetare avstår av vårt löneutrymme (arbetsgivaravgiften är ju den delen av vår lön vi avstår till våra socialförsäkringar, pensioner etc)!
  Ålderspensionsavgiften är 10,21%, om den allmänna löneavgiften slogs ihop med ålderspensionsavgiften skulle pensionssystemet förstärkas med nästan det dubbla utan att den totala arbetsgivaravgiften skulle påverkas!

  En förbättring av arbetsmiljö så att flera KAN jobb till nuvarande 65 skulle också förstärka pensionssystemet!

  Se till att ungdomarna får jobb INNAN de fyllt 30-35 skulle också generera pengar till pensionssystemet!

  Är väl inte heller helt omöjligt att en arbetstidsförkortning skulle göra oss friskare, vi skulle ha kortare tid i en miljö som skadar oss och samtidigt ha mera tid för motion som håller oss friskare!
  Ingen bestrider väl att motion är BRA men möjligheterna för människor att faktiskt ha ork och tid för det ser ju väldigt olika ut och kanske skulle en något kortare arbetstid öka möjligheterna för allt flera att faktiskt kunna ägna sig åt friskvård!

  • Det finns som du skriver många sätt att fixa det här. Ju fler som får jobb, ju mer pengar kommer in i systemet. Men allt detta kräver åtgärder, det verkar nästan som att Alliansen sitter med armarna i kors och hoppas på att arbetsgivarna behåller så många som möjligt till 70-årsdagen. Vilket naturligtvis inte kommer att ske. Man vill ju inte ens anställa dom som fyllt 55.

 2. vilka uttalanden, riktiga stolpskott som sitter där i riksdagen
  Sv: jo, jag har nog lite speciella vovvar 🙂
  kramar

 3. Jag läste detta idag och hade jag haft honom i närheten så hade han fått ett mottagande han inte kunde förvänta sig. Folk som sliter häcken av sig på dagarna får mycket bättre träning än många gym kan erbjuda. Så mycket till och med så att kropparna tar slut i förtid…Jäklar!

 4. Ungdomarna är smarta som inte väljer omvårdnadsprogrammet. För hur ska de orka jobba där så länge som politikerna säger att vi skall tvingas göra. Bäst att välja något yrke där man slipper slita ut sig…

 5. Förvånad över att Ulf Kristersson är cynisk? Kan upplysa om att han är moderat. Det är vårt ansvar att rösta bort honom (och hans parti) från makten.

 6. Och tyvärr är det den branschen som ger jobb, det saknas alltid folk tycker jag.

  Japp, resa.. det blir Paris om 10 dagar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: