• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 6 andra följare

  • Kategorier

  • Annonser

TÄNK OM THATCHER HADE HAFT SNOPP.

samma sätt som Thatcher splittrade den engelska nationen, splittrar hennes död folk i två läger.

#Blogg100

(73)

010

Nyliberaler hyllar och sörjer henne i bloggar och annan media. I norra England så dansar vissa ur vänstern på gatorna med plakat där det står häxan är död.

Den första gruppen måste haft skygglappar sen 80-talet och den andra gör något som är rätt vidrigt. Sen kan jag förstå att dessa människor fått lida under hennes regim eftersom en 87-årig engelsk tant kan framkalla dom känslorna. Det handlar nog inte bara om en annan politisk åsikt utan dessa människor har säkert fått betala ett högt pris för hennes politik.

img_606X341_0804-uk-london-brixton-thatcher

Vi måste ju också i rättvisans namn ifrågasätta hur många champagniekorkar som gått i tacket, när dom som tjänade på hennes politik gjort ett bra deal och arbetarna blev av med jobbet.

Men nu tänkte jag ta fram en tredje ståndpunkt som nästan är lika idiotisk, folk som hyllar henne som någon konstig feministikon. Merryl Streep bland annat, som säkert tjänade en del på att spela henne och dessutom fick en Oscar för besväret. Sen har vi ju Annie Lööf som utnämnde henne till en stark kvinna, när hon fick lite svårt att svara på frågan varför hon beundrade henne.

Det har även dykt upp andra som låtit ungefär likadant och snabbt reserverat sig för vad hon uträttade. På något konstigt sätt banade hon tydligen väg för kvinnor i politiken.

Vi kan väl ta det här från början, Margaret Thatcher var både nyliberal och socialkonservativ. Det var enligt henne kvinnans uppgift att ta hand om hem och barn (länk) Detta gällde givetvis inte henne själv, hon hade alltså en inte bara antifeministisk utan också egoistisk syn på saken.  Att hon använde sig av sin härskarteknik på enbart män berodde på att hon bara omgav sig med män. Dessutom så är det ju lite svårt att se henne som någon som banade väg för kvinnor i politiken, eftersom det inte under dom 22 år som gått sen hon avgick dykt upp någon kvinnlig premiärminister i öriket.

Visst hade hon styrka och hårda nypor, en omskrivning för att härska och trampa på dom under sig. Någon form av jämställdhet bidrog hon inte till alls (länk). Att hon själv var premiärminister betydde inte att hon tyckte att andra kvinnor skulle följa efter.

Med tanke att hon i stort sett hade alla egenskaper som kännetecknar en riktig mansgris så undrar man ju vad som återstår av den här så kallade förebilden ?

En sak, hon saknade snopp.

Men var det någon som lyfte på kjolen och kollade, vi kanske blivit lurade.

KajsaLisa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: