• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

HELIGA KOR TRÖSKLAR OCH HÄSTKURER

var det dags för sossekongress, det första riktiga avstampet för nästa års valrörelse. Stefan Löfven gick ut stort, vi skall ha den lägsta arbetslösheten i hela EU 2020. Omöjligt säger vissa, valfläsk säger andra,

#Blogg100

(68)

stefanobamaw

Facksmil Aftonbladet

Rätt kaxigt säger jag

Men varför inte, om man nu har dom ambitionerna så är det säkert möjligt. Vi skall alltså komma under en arbetslöshet på över 4,8% som Österrike ligger på. En arbetslöshet som vi var på väg ner till under valåret 2006 när Alliansen vann på arbetslinje och utanförskap. Tävla med andra länder i EU när det gäller arbetslöshet, är väl ungefär som att utmana blinda på Wordfeud.

Tänk vad fort man glömmer.

Till och med dom utanför partiet håller med, men med ett förbehåll, trösklarna måste bort (länk).

Trösklar är det nya inneuttrycket när dom som har mycket makt och pengar skall tycka synd om arbetslösa. Enligt Klas Eklund och Carl B Hamilton måste heliga sossekor  slaktas, lönerna för dom som har det sämst måste sänkas. Klas Eklund är ekonom på SE-Banken och hur höga trösklarna är till deras ledningsgrupper kan man ju fråga, med frikostiga bonusar och pensionsavsättningar. Men dom kanske åker hiss över dom. Carl B Hamilton sitter i riksdagen för Folkpartiet.

Själv blir jag alltid lite misstänksam när det här snacket om heliga kor dyker upp. Det är knappast vi som jobbar inom vården, service, eller exportindustrin och får ta den första kängan i skrevet när lågkonkan kommer, som brukar vilja slakta dom. Oftast är det människor som själva sitter rätt skyddade, alltså samma som tycker alla skall starta eget, men knappast själva gör det. När vanligt folk får mindre pengar så slutar dom handla efterfrågan minskar och arbetslösheten ökar, men dom sammanhangen begriper man inte, om man sitter med trygga höga löner. Sen kan man vara hur mycket nationalekonom som helst. 

IMG_1962

Med tanke på hur banker har stöttats av skattebetalare tidigare, så sitter nog Eklund tillräckligt nära toppen för att klara sig rätt länge och Hamilton sitter ju i riksdagen, så han lär väl vara försörjd livet ut.

Ett bra exempel på land där det slaktats heliga kor och sänkts trösklar är Grekland. Där arbetslösheten är uppe i över 26%. Hela EU väntar med spänning på att grekerna skall bli tillräckligt fattiga för att någon skall anställa dom.

Men vi kan ju titta lite på vad dom här två personerna lyckats med tidigare, eftersom jag tycker det luktar rätt mycket hästkött om dom här slaktade heliga korna, vilket det kanske gör vid hästkurer.

Carl B Hamilton: Tillhörde dom största gaphalsarna i riksdagen om att vi skulle ansluta oss till Euron, det var väl nästan så han tyckte vi skulle gå med i Grekland av bara farten. När andra euroentusiaster begrep åt vart det barkade och förstod att det var dags att hålla käft fortsatte han.

Klas Eklund: Jobbade under slutet av 80-talet med olika uppdrag inom Statsrådsberedningen och Finansdepartementet, under den socialdemokratiske finansministern Kjell Olof Feldt. Det var en tid när valutan och bankerna avreglerades. För er som vill läsa om det här rekommenderar jag den utmärkta boken ”Saker jag inte förstår och människor jag inte gillar” av Lena Sundström. När allt havererade under finanskrisen, vanligt folk fick gå ifrån sina hem, blev arbetslösa och man skyfflade in miljarder i skattemedel i bankerna, tog han 1994 plats som chefsekonom i SE-Banken.

Måste säga att Klas Eklund är en jävel på att hoppa över trösklar.

KajsaLisa

Annonser

6 svar

 1. Är totalt ointresserad av politik och ekonomisk tänk – så I’m lost here, tyvärr.

 2. Bra bloggpost om politik – bättre än vad de flesta sa kallade politiska kommentatorer astadkommer! Tänk att sossarna en gang i tiden lovade (och höll) parollen ”arbete at alla”. Nu talar de om ”full sysselsättning” vilket kan vara vad som helst.. Eller sa vill de ”sätta folk i arbete” med samma tuffa behandling som det andra arbetarpartiet ordinerar arbetslösa, sjuka och andra som inte passar pa den strömlinjeformade arbetsmarknaden..

  • Det fanns tydligen en socialdemokratisk finansminister för länge sen som sa att vi kan aldrig bli så fattiga att vi inte har råd att arbeta, hoppas dom inser det fortfarande.

 3. Ja tänk vad lätt det är att säga att ”att andra skall sänka sina löner” medan man själv då givetvis skall undantas från att drabbas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: