• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 6 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

FAN VAD VI SVENSKAR ÄR TRÅKIGA

IMG_2887

#Blogg100

(66)

Tacka vet jag engelska kvinnor dom är inte så himla tråkiga att dom handlar smink på Åhlens och Kicks, dom köper sitt smink här på Harrods, dessutom går alla engelska kvinnor upp klockan fem på morgonen för att hinna lägga sin make innan jobbet. Det syns på expediterna här.

Blondinbella har synts mycket på Bloggportalen på sistone, bland oss vanliga kreti och pletibloggar.  Kanske är ”a last act of a desperate women”, eftersom dom nuvarande 14 åriga tjejerna hittar nya förebilder och hon börjar hamna i medieskugga.

Sorry Bella you´re getting old.

Jag skall i alla fall vara snäll och länka till henne, äsch inte för att vara snäll kanske, utan för att hon drabbats av en rätt intressant och vanlig åkomma.

Bussiness och Chartersyndromet.

Hon börjar sitt inlägg där hon jämför Sverige där man inte får vara kvinna med Italien, som hon tydligen besökt. Där alla tydligen bejakar sin kvinnlighet och är sååå feminina med:  Sitter i loungen i Frankfurt och vår flight går 19.00 ( Nu länkade jag så hon får tre läsare av mig också, inte illa va 🙂 )

För er som inte vet vad en lounge är, så är det ett avskilt område på en flygplats bakom glasväggar med skinnsoffor, där näringslivstopparna kan läppja på en konjak och gnälla över dubbelbeskattningen på aktier. Utan att behöva blanda sig med dom i apklassen, alltså vi som sitter längre bak i planet.

Vi börjar alltså med Bussinessvarianten.

Hur ofta hör vi inte hur mycket bättre det är i möjligheternas land USA, där folk inte har jantelag och vår svenska avundsjuka. Vad dom säger är egentligen att: ”Mina affärsbekanta i USA är mycket roligare att umgås med än svenskar i allmänhet.”  Men frågan är vad som skulle hända om dom åkte ut till förstaden Crompton i södra L.A. med stora gäng och drogproblem samt 37 mord per 100000 inv/år. Skulle det dunkas lika mycket rygg då ?

Nej, inga rasselkedjor i guld eller bling-blingfälgar på mercan, du skall inte leka rik rappare, utan vara dig själv som svensk näringslivstopp.

DSC_0264 (kopia)

Oj vad långt dom här ute i East End måste åka för att köpa sitt smink på Harrods.

Sen har vi den andra varianten från nyhetsmorgon i TV, när den stora modegurun dyker upp.

”Det är vår i Paris nu och alla går så fint klädda i det här landet är alla så tråkiga och gråa” Alltså översatt: ”Folk på catwalken i Paris lägger ner mycket mer pengar på sin klädsel, än folk på gatan i Stockholm.” Varför inte åka ut till en parisförort och kolla om alla där springer runt i Dior och pimplar årgångsvin med ostron till lunch ?

Alltså, det är mycket lättare att gå runt i en glasbubbla bland sina likar en vecka utomlands, än att göra samma sak hemma 365 dagar om året.

 Men vi som inte tillhör topparna i näringsliv och media är inte så mycket bättre.

Typ: ”Det är bara vi svenskar som är så överförmyndade att vi inte fixar att dricka alkohol, var nere på mallis en vecka och såg knappt en full spanjor.”

Okej, du är där för att sola och kröka, spanjorerna är där för att jobba. Ett säsongsarbete som dom skall leva på när du och alla turister åkt hem, därför kör dom 12-16 timmarspass, idiot.

Eller en nyare variant för svenskar som vandrar runt som levande sedelpressar i Thailand: ”Folk här är så vänliga och trevliga, det är bara för att dom är buddister.”

Varför inte lämna sandstränderna och sticka till gyllene triangeln i norr som omväxling, opiumodlarna där är ju också buddister ?

Lägger in en gammal video, om att det inte ens i det stora landet i väster är så lätt att imponera med materialism, om man inte kan dom sociala koderna.

Slutsats: Sluta generalisera efter att man levt skyddat utomlands en vecka. Det är bättre att kliva av planet från Rom och säga: ”Vad feminina alla tjejer var där, undrar varför.”

Då har man ju i alla fall begripit att man har noll koll.

KajsaLisa

Annonser

6 svar

 1. Du är så himla bra tjejen! Din obervationsförmåga är av den högra klassen kan jag ju säga – dessutom skyr du inte att sätta dina helt korrekta synpunkter på pränt!
  Bra jobbat – gillar din blogg mer och mer måste jag säga. Du är vass!

 2. Oj, fy fan vad klockent :D! Trillade hit av en slump men nu måste jag genast snoka igenom resten av din blogg!

 3. Grannens gräs är inte grönare. En gammal sanning som, förhoppningsvis, även blonda superbloggare kommer att upptäcka. När de blir vuxna.

  Bra skrivet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: