• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 6 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

VERKLIGHETENS FOLK HAR FÅTT PROBLEM

Är det någon som minns kristdemokraternas kampanj ”Verklighetens folk ?” Det var en snurrig teori som Göran Hägglund lanserade för att hålla sig på rätt sida om 4%-spärren.

#Blogg100

(47)

Kronans_Droghandel_logo

Snart ett minne blott i Lima.

Verklighetens folk var förtryckta av kultureliten. Ungefär som Marx hade en motsättning mellan arbete och kapital, så totade Göran Hägglund ihop en motsättning mellan rörmokare och skulptörer. Sen skulle han ut på turne för att träffa verklighetens folk och hjälpa dom med att lyfta det tunga ok kultureliten lagt på deras axlar.

Dom satt väl där hela kärnfamiljen runt köksbordet så där jätteheterosexuella, med konst på väggarna som man såg vad den föreställde och bara väntade på att Göran Hägglund skulle komma och prata bingolotto med dom. Med hembakt och nybryggt kaffe.

Nej jag har absolut inga fördomar, men det var väl så ungefär han tänkte.

Nu har hans teorier stött på problem. Från sista Mars är det tillåtet att lägga ned apotek som inte är lönsamma efter privatiseringen. Aftonbladets ledarsida jämför hur det slår mellan Södermalm i Stockholms innerstad och en liten ort som heter Lima i Dalarna (länk).

Enligt Hägglunds ideer så är det väl knappast någon tvekan om var kultureliten och verklighetens folk bor.

På Söder dräller det av privata apotek, kultureliten kan strosa runt i sina Gudrun Sjödenkläder och medan dom diskuterar Brecht hämta ut penicillin i vartenda gathörn nästan. Medan verklighetens folk i Lima måste åka tre mil till Sälen, om ungarna i kärnfamiljen fått öroninflammation. Eftersom Kronans Droghandel lägger ner det före detta statliga apoteket i Lima, på grund av bristande lönsamhet. Detta händer på grund av avregleringen av apoteken som Alliansen gjorde och som Hägglund är ansvarig minister för.

Tänk er själva vilket öde, först vara förtryckta av kultureliten sen av vår Socialminister Göran Hägglund.

KajsaLisa

Annonser

4 svar

 1. NEJ, är det verkligen så illa, jag förstår inte hur de som sitter däruppe och har makten tänker, nej det gör jag inte
  Sv: vilken elaking till bil du har som inte hjälpte dig alls 🙂
  kramar

  • Det är nog lika svårt att begripa som dom har att begripa vår verklighet. Kul att min kommentar gick fram, trodde inte det för blogg.se strulade hos dig och även på en annan blogg från samma portal. Sen har jag pratat allvar med bilen, det är väl dags för besiktning snart så den får nog skärpa sig lite.

 2. Verklighetens folk kan man verkligen undra om de verkligen lever i verkligheten…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: