• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 6 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

KLART GRABBEN SKALL FÅ GÖRA KARRIÄR

Det har kommit en bok om maktspelet inom toppen på Socialdemokratin, hur Mona Sahlin manövrerade ut Per Nuder, hur Per Nuder manövrerade ut Sahlin och manövrerade in Juholt, som sen manövrerade ut sig själv vilket slutade i kaos.

#Blogg100

(45)

Sosse

LÄNK.

Först var Nuder jättearg för att han inte blev partiledare nu är han jättearg på boken.

Som vanligt tänker ingen på oss gräsrötter.

Jag menar alltså alla vi som gått med i partiet bara för Per Nuders skull. Klart vi tyckte grabben skulle få göra karriär så vi betalade medlemsavgiften bara för att vi tänkte på honom. Tänk för lite över ett år sedan när man stod klockan sex på morgonen i den där iskalla blåsiga kulverten innan tunnelbanestationen. Det där med a-kassa eller vad det nu stod på flygbladen var ju bara ett svepskäl. Egentligen ville vi ju bara diskutera Juholts lägenhetsproblem,  med alla morgonsura människor som snäste åt oss. Vi försökte ju taktiskt ha en åsikt som gynnade just Per Nuder.

Sen när vi stod i snöslasket Första Maj med händerna i vädret och sjöng.

Arbetare i alla stater som hungern bojor lagt uppå det dånar ut i rättens krater snart skall utbrottets timma slå.

Störtas skall Sahlin snart ut i gruset slav sig upp för att slå dig fri med Nuder stiga vi mot ljuset för intet allt han vilja bli.

( Men den raden sjöng vi tyst, vi ville ju inte framställa Per Nuder som ett ego )

Sen gjorde det egentligen inte så mycket att vi torskade valet eftersom Per Nuder inte fick bli partiledare. Att ojämlikheten ökade och att Alliansen fortsatte sparka på dom som redan låg, var ju av underordnad betydelse. Vi har oroat oss ända sen valet hur han klarar sig på statsrådspensionen och utdelningen från hans företag. Han kan ju inte ta ut lön stackarn för då missar han ju sin pension.

Okej, dom här raderna var kanske lite överdrivna. Men om man leder en organisation, som består av människor som samlats ideellt för att jobba för en ide och är så ego som vissa tydligen beskrivs i boken. Måste man inte inbilla sig att gräsrötterna resonerar ungefär så här, för att kunna sova gott om natten ?

Eller man kanske inte ens tänkt så långt, säger bara:

FY FAN

Jag hörde ett rykte om att partikongressen i April skall handla om politik, sannerligen på tiden.

KajsaLisa

Annonser

6 svar

 1. Själv tycker jag, som s-medlem, att det som hände i samband med Juholts utnämnande och avgång som partiledare är skandalöst. Den här historien påverkar partiets trovärdighet negativt

  • Visst är det det. Jag tillhör ju inte dom människor som försöker trycka ned partipolitik i halsen på folk på fikaraster, men när frågan dyker upp så vill jag gärna diskutera praktisk politik och ideologi. Tyvärr fastnar man ofta som gräsrot i diskussioner om just sånt här, vilket jag inte har någon lust att älta alls. Jag har inte gått med i ett parti för att försvara en massa karriärister. Själv slipper dom ju alltid undan att höra vanliga människors åsikter om det.
   Men tyvärr så verkar det vara ett genomgående problem, såg en intervju med före detta jämställdhetsministern Naumki Saboni. Hon erkände öppet att det som var viktigt för henne var att få Reinfeldts jobb, var tog visionerna vägen ?

 2. För mig känns det som att många (kanske nästan alla) i partitoppen glömt sitt uppdrag som jag definierar som så här:
  Företräda medlemmar och väljare!
  Numera verkar de tro att det är:
  Vi bestämmer och vi kör över både medlemmar och väljare om vi vill!

  Detta apropå vinstuttagen i välfärden där partiledningen verkar på kollisionskurs med både medlemmar och 80-90% av Sveriges befolkning!
  Här har de världen guldläge att förbättra opinionssiffrorna men de verkar mest vilja ha lite så där lagom koll av de privata förtagen i den här branschen!

  Detta samtidigt som man t.o.m i Expressen kan läsa om hur fel det håller på att gå med alla dessa privatiseringar och vinstuttag!

  Det sprids ett ryckte nu att partiledningen bjudit in lobbyister till kongressen för att övertyga/övertala ”motsträviga” kongressdeltagare att gå över på partiledningens linje om vinstuttag!
  Vet inte om det är sant men OM det är det så får V min röst 2014!

  • Sjalv hoppas jag och tror att det ar vardforetagen som haller pa. Men nar till och med dom borgerliga tidningarna borjar protestera mot vinster i varden sa har ju bara alliansen lobbyisterna att luta sig mot.

 3. Jag ser en fara i att M kanske ”stjäl” frågan om vinster och går till val på att starkt begränsa dessa! Då står S med ”byxorna nere” och riskerar en valförlust! De stjäl ju friskt av S idéer redan som det är!
  M har ju ett mål och det är att vinna nästa val och då är det inte långsökt att misstänka att de kan vända helt om i bl a. den här frågan!

  Skall jag vara helt ärlig hoppas jag att partiledningen blir överkörda i den här frågan på kongressen!

  • Dom borde bli overkorda. Det finns ett annat problem ocksa, att forklara det alternativ som dom satt ihop for valjarna. Det bygger pa hardare kontroll av foretage,n men om dom tar fram det i valrorelsen kommer bara Reinfeldt att svara, det har vi redan gjort. Man maste driva saken till sin spets.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: