• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 5 andra följare

  • Kategorier

  • Annonser

KAJSALISAS DIKTATOR AWARDS

Efter Hugo Chavez bortgång så har det varit lite svårt att bestämma vad han varför något På Aftonbladets kultursida är han frihetskämpe men i Metro så replikerar Johan Norberg att han var en inkompetent despot. Det där med hur vi skall förhålla oss till alla diktaturer, låtsasdemokratier och rena helveten ute i världen är rätt svårt.

#Blogg100

(40)

Venezuela Chavez

Därför har jag bestämt att eftersom jag hade en Rock Awards igår så har vi en Diktator Awards idag som på ett pedagogiskt sätt reder ut det här.

Nej, det är ingen ide att ni röstar via mejl eller kommentarer. Jag bestämmer själv.

Jag sa ju Diktator Awards eller hur.

Vi börjar längst ned på listan över dom som jag enväldigt nominerat.

5

SYDKOREA

img_pod_2512-nkorea-north-korea-propaganda-kim-jong-il

Kärnvapenexperiment, kommunistdiktatur, dessutom det värsta, vi har ju ingen ekonomisk nytta av det landet alls. Usch säger jag.

4

VENEZUELA

South Of The Border Red Carpet - 66th Venice Film Festival

Klättrade lite högre, okej det var demokrati under Hugo Chaves även om  den var rätt instabil. Det som drar ned landet var att han mutade dom fattiga i slummen med en massa förmåner som utbildning och annat för att få dom att rösta på honom, typisk vänsterpopulism. Han hade mycket att lära av EU och Grekland som går från klarhet till klarhet hur man behandlar vanliga människor .

Dessutom förstatliga oljetillgångar som bara legat i miljoner år och väntat på att Amerikanska oljebolag skall pumpa upp dom, man skall vara rädd om naturtillgångarna fy säger jag.

3

EGYPTEN.

Kheops-Pyramid

( Under Mubarac ) Har varit där själv. Sol, klart vatten i Rödahavet, billig mat och drinkar, demokrati ?  Tja det andra överväger väl. 

2

SAUD-ARABIEN.

300px-Bushsaudkiss

Jag tycker det blir lite fel om vi bara ser till att landet tvingar kvinnor att bära burka och stenar dom om dom blivit våldtagna. Dom är ju kompisar med USA och ärligt talat är alla dina kompisar så himla perfekta jämt? Alla har vi ju våra brister. Sen porlar ju hela ökenlandskapet av olja som vi tankar bilarna med, dessutom köper dom ju faktiskt vap … öhh teknisk utrustning av oss.

Dessutom är inte landet en diktatur utan ett enväldigt arvkungadöme.

And the winner is

1

KINA

Power_Plant_(Tianjin,_China)

Bara på ett par decennier har landet gått från att vara  världens hotfullaste kommunistdiktatur till att vara  en intressant marknad. Tack vare dom tjejerna som bor i förläggningar och sliter upp till 16 timmar om dagen, kan våra företag i väst få kläder och elektronik billigt producerad. Hur skulle alla mellanhänder fram till oss få betalt annars?   Sen kan vi ju sälja alla utsläppsrätter, vad fan skall vi med dom till när man fritt kan släppa ut all skit på en kinesisk bondes åker. Kina är den friaste diktaturen av alla. Förtrycket i fabrikerna är inget annat än ett exempel på att landet går framåt.

Men demokratin då ? Äsch det är viktigare att dom får en medelklass, då blir dom ju nästan som oss.

Sådär, nästa gång någon despot dör ute i världen så är det bara att gå in på min Awards, så vet ni hur ni skall förhålla er.

Och glöm inte.

Det som skiljer oss människor från djuren är hyckleriet.

KajsaLisa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: