• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 5 andra följare

  • Kategorier

  • Annonser

DET DÄR MED ANSVAR ÄR SVÅRT

Herregud vilken soppa, vi som trodde att våra ockerräkningar på elen skulle bidra till att man satsade på miljövänligare alternativ kan ju känna oss blåsta.

Helstatliga Vattenfall som alltså ägs av oss skattebetalare har betalat 97000000000:- för ett holländskt bolag, vilket tydligen enligt den tjänsteman som varnade regeringen 30000000000:- för mycket. Vem beslutade om det egentligen ?

#Blogg100

(20)

Vems är nu ansvaret ?

0003

Nej, Reinfeldt kommer inte ihåg så mycket, så han hänvisar till Anders Borg.

00001

Anders Borg anser att ansvaret är kollektivt, för hela regeringen men att Maud Olofsson hade lite mer kollektivt ansvar än dom andra.

00004

Maud Olofsson har avgått och verkar inte ha ansvar för någonting längre, förutom sin riksdagspension, men tydligen så ställde hon dom rätta frågorna till styrelsen. Alltså, hon förstod att det var jättemycket pengar, men eftersom alla i Vattenfalls styrelse krävde det så tyckte Maud ”Det måste bli lättare att sparka folk” Olofsson att det blev lite jobbigt att avsätta hela styrelsen. Hon ställde dom rätta frågorna, måste låtit så här ungefär.

”Ni påstår alltså att det här företaget för 97000000000:- kronor är en jättebra affär. Då måste jag bara fråga om det här företaget är värt 97000000000:- kronor.”

Tydligen svarade hela styrelsen ja på den frågan .

( Vad underligt )

Att dom här här gubbarna i styrelsen hade fått så höga arvoden att det lett till storhetsvansinne och att dom ville få världsherravälde över all energi, ned till minsta ficklampsbatteri, kunde ju inte hon veta. Sen om dom har något ansvar är ju svårt att säga dom har väl dragit och cashat in.

00005

Så slutade hela storyn lyckligt, alla inblandade fick ut sina feta löner arvoden, pensioner, bonusar, fallskärmar och annat.

Men vems var då ansvaret ?

Tja, Vattenfalls styrelse är väl tillsatt av regeringen och regeringen är ju utsedd av riksdagen som är utsedda av oss.

Du och jag har alltså det kollektiva ansvaret, vi kanske inte ställde dom rätta frågorna i förra valet. Vi kommer att få betala det här via elräkningen och går Vattenfall åt helvete så blir det via skatten.

Låter det underligt ? Nej inte alls, för vem som HAR ansvar och vem som slutligen TAR ansvar är oftast två helt skilda saker.

KajsaLisa

Annonser

2 svar

  1. Varför satsade man inte på att bli politiker utan ansvar i yngre dagar ? Jag har ju lite chans än kanske, då jag är lite dum och nonchalant. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: