• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 17 andra, prenumerera du med.
 • Kategorier

MEN OM JAG NU SKALL VARA LITE SNÄLL OCH INTE HACKA PÅ ANNIE LÖÖF

Skrev igår om att snart är Centern litet att man börjar tycka synd om dom, istället för att häckla dom som jag brukar göra.  Men hur har den här vansinniga situationen med ideprogrammet uppstått ? Finns det två Centerpartier eller vad handlar det om.

Stureplan_Stockholm_20060509

Stureplan numera centerbygd.

Det är är min teori ( utan att hacka på Annie Lööf ).

Det finns historiskt vissa likheter mellan sossar och centerpartister. Nej inte politiskt utan i sättet att jobba. Båda har gammal folkrörelsebakgrund, arbetare och bönder har på varsitt håll haft kooperativ som ide. Själv delar jag inte deras politiska ideer, men däremot så känner jag en sympati för sättet att jobba. Sättet att jobba är oerhört demokratiskt om det görs på rätt sätt, men det finns något som är viktigt.

Man måste förankra nedåt.

Ibland kan det vara svårt att direkt prata om vad man skall göra med alla medlemmar samtidigt i en organisation, då får man tillämpa indirekt demokrati och dom längst ned får välja företrädare, sen gäller det naturligtvis att man väljer rätt personer som informerar och tar med sig åsikter uppåt. Efter dom här ideerna har säkert landsbygdscentern arbetat i decennier och alla inblandade har trott på det. Man har löst lokala problem i kommunerna på ett demokratiskt sätt, ett oglammigt arbete som lokalpolitiker med att långsamt ändra på saker som knappast får något genomslag i media.

Sen har vi den andra sidan

Dom yngre från ungdomsförbundet, Annie Lööf, Fredrik Federley, Per Ankersjö med flera som är knutna kring den politiska maktbasen i Stockholm med Stureplanscentern och en mer nyliberal inriktning. Nu kommer det som strular till det här ordentligt.

Sociala medier

Plötsligt blir det trendigt att använda sociala medier i politiken, det facebookas, twittras och bloggas. Den här gruppen använder dom här verktygen till max. Jag som själv är ute mycket på nätet och  får uppfattningen varenda centerpartist är för ideprogrammet, för det är den här gruppen som hörs. I föreningen för inbördes beundran så är det underbara verktyg, men för att förankra och hämta in ideer från en landsomfattande organisation så är det rätt värdelöst, om det inte struktureras och mixas med dom gamla metoderna.

Jordbruk

Fredrik Federleys twitterflöde når inte ut bland åkrarna på Västgötaslätten och och hans followers går inte upp 5 på morgonen för att mjölka kor.

Dom som ligger bakom ideprogrammet, har i lugn och ro påhejade av en liten grupp genom sociala medier kunnat sätta ihop en massa vansinnigheter, som inte har någon förankring ute i landet alls. Medan dom gamla centerpartisterna i sina landsbygdskommuner plöjer vidare i gamla hjulspår. Dom kallar det högt till tak men egentligen handlar det om en total brist på kommunikation. Personligen har jag länge undrat när jag läst dom här människorna, vad i helvete säger dom på landsbygden om det här ?

Det känns som man känner att något varit på gång som nästan hela Centerpartiet inte haft en aning om, tack vare att man hänger mycket på nätet. Sen släpps  ideprogrammet och hela centerrörelsen vaknar som dom skulle fått en hink iskallt vatten över sig.

I Februari skall alltså två helt olika partier, med två helt olika sätt att jobba som tillsammans har ett stöd från 3,2% av väljarna, träffas på en stämma för att få igenom ett gemensamt ideprogram  och säkert diskutera ödesvalet 2014.

Det skall fan till att vara centerpartist.

KajsaLisa

4 svar

 1. Gunnar Hedlund vänder sig väl i sin grav. Fälldin, vad tycker han?
  Jag kan inte ens i min vildaste fantasi se någon av dom nere på Stureplan. Synd på ett folkrörelseparti….

 2. Det verkar som om du inte läst förslaget till idéprogram:

  Nej Lööf avgår inte.

  De som avgår är framför allt journalister och en hel del debattörer, som inte kan skilja på vad som står i förslaget och sina egna fördomar.

  Månggifte t.ex. Det står i programförslaget: ”Människor måste själva få besluta över sina privatliv, relationer och tillgångar.” Är det så upprörande, att människor skall själva få och kunna bestämma över sina privatliv?

  Avskaffad skolplikt. Är det så märkvärdigt att avskaffa en skolplikt som inte uppehålls eller kan uppehållas mot skyldighet för samhället att erbjuda barn undervisning.

  Plattskatt. Är det så upprörande att diskutera en beskattningsform som finns i närliggande stater och som inte i sig är något märkvärdigt?

  Avskaffad arvsrätt. Är det så upprörande att föreslå att var och en bestämmer över sin egendom – även efter döden genom ett testamente som inte regleras av statliga bestämmelser?

  Fri invandring. Är det så upprörande att tycka, att samma regler som gäller inom EU skulle kunna användas globalt?

  Nej, jag tror att Lööf vinner en seger när allmänheten förstår, att de hittillsvarande kommentarerna varit så urbota dumma och att det inte är farligt att tala om frihetsreformer i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: