• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 5 andra följare

  • Kategorier

  • Annonser

TOMTAR PÅ LOFTET, ÖVRE MEDELKLASS PÅ VINDEN OCH ANDRA HJÄRNSPÖKEN

Nu har det lugnat ned sig kring Annie Lööf för den här gången. Dom flesta inklusive centerpartisterna anser att frågan om ideprogrammet skötts dåligt.

b564a806

Undantaget är väl några förvirrade människor runt Stureplan och Lena Melin i Aftonbladet som beskrivit det som en frisk fläkt. Vilket i och för sig inte är så underligt, media tycker det är skittråkigt med politiker som jobbar långsiktigt och förankrar sina beslut i bland partimedlemmar. Virrpannor som Stureplanscentern som sätter ihop ett program för medlemmar i glesbygd och skapar kaos är ju mycket roligare och skapar rubriker.

Visst är det bra med nya ideer, men om dom går på tvärs mot vad alla tycker och när dessutom partiledaren sticker till Thailand när dom skall presenteras, tyder det ju inte på någon vidare timing.

Vad vi har sett är alltså inte en frisk fläkt utan några politiker som inte haft en susning om vad medlemmarna anser och tappat kontakten med verkligheten.

Om den nu någonsin funnits.

Men frågan är ju om fler partier kan lära sig något av det här ?

Ja, faktiskt tror jag det, i alla fall i Stockholm. I Stockholm gick tongångarna höga om att vi skulle förnya oss. Moderaterna var större än oss, vi måste satsa på medelklassen. Det var synd om medelklassen som hade livspussel och vi fick acceptera hushållsnära tjänster. Plötsligt bestod hela Sverige av någon Schlingmannsk  mainstreammedelklass som bodde i vindsvåning i innerstaden och inte kunde städa och göra karriär samtidigt.

2502453_520_364

Men hur såg verkligheten ut ?

Skulle valresultatet för Stockholm gälla för riksdagen, så år Vänsterpartiet betydligt större och Miljöpartiet nästan dubbelt så stort. Länk  Man kan ju lika bra dra slutsatsen att vi inte var tillräckligt vänstervridna eller inte hade en tillräckligt stark miljöpolitik. Sen har vi ju problemet att tar moderaterna över en kommun, så börjar man omedelbart köra en etnisk rensning på låginkomsttagare, genom att bygga villor och bostadsrätter. Men dom människorna upphör ju inte att existera. Det är här vi har den stora skillnaden mellan S och C, det som beskrivs som den Socialdemokratiska ängsligheten, var att man stirrade sig blinda på Moderaternas framgångar och gick på dimridåer deras PR-guru Per Schlingmann lade ut. Samtidigt som många säkert insåg att den här verkligheten inte riktigt stämde.

Medan sossarna hade svårt att ta ut kompassriktningen, så slängde centern kompassen överbord och styrde mot avgrunden.

Det börjar bli dags att slänga den Schlingmannska beskrivningarna av verkligheten i sopptunnan. Förnyaren  Östros hjälper bankerna att försvara ledningarnas bonusar. Förnyaren  Nuder har rymt till näringslivet och den enda kontakt han har med politiken är väl den feta statsrådspension ( läs bidrag ) som vi skattebetalare står för.

Skall vi klå Alliansen,  så är det en tydlig och rättvis fördelningsprofil som gäller. Våra väljare finns där, utanför Stockholms tullar i förorterna och miljonprogramsområdena och ute i landet som just nu stålbadas i varsel. Dom människorna ställer nog upp på att det är viktigare att ta hand om gamla och sjuka, än några dammråttor i vindsvåningar. På något sätt har moderaterna lyckats övertyga dom här vindsvåningsmänniskorna, att dom är vaccinerade mot lågkonkan. Men det drar det en kris över hela Europa som tillslut kommer att drabba Stockholm också. Många  kommer att sitta arbetslösa i överbelånade vindsvåningar och kommer att skrika efter hyresrätter vilka Alliansen sålt ut.

Sen har vi ett annat ansvar som är större än  Centerns. Dom kan aldrig tappa lika många väljare till Sverigedemokraterna som vi.

Tänk på det.

KajsaLisa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: