• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 6 andra följare

  • Kategorier

  • Annonser

MEN SNÄLLA MÄNNSKOR, SLUTA VARA SÅ SNÄLLA.

Det blev ett himla liv angående den idella föreningen Mattecentrum i Stockholm. Föreningen består av människor som ideellt ställer upp utan lön för att hjälpa barn med matteläxor. Men naturligtvis går det inte att driva sån verksamhet helt gratis ute i skolorna, kostnader finns alltid.

KOLLA LÄNKEN

Lotta

Först fick man muntligt avslag på bidrag med motiveringen att det konkurrerade med läxrut.  Alliansens senaste hittepå att barn med rika föräldrar skulle kunna anställa läxhjälp och dra av det i deklarationen. Nu har skolborgarrådet i Stockholm Lotta Edholm backat efter kritik. Det var tur att dom bara hade givit ett muntligt avslag, så den gick att blaja bort.

LÄNK

Men i den avreglerade huvudstaden börjar det bli ett problem med snälla människor som ställer upp gratis för att hjälpa andra.

Ja men tänk er själva vi lever ju i en konkurrensutsatt marknadsekonomi och på en marknad jobbar ingen gratis. Tänk elbolag, Banverket, eller Caremas Koppargården, är det någon som tycker dom är snälla ? Nej just det, dom är ju professionella aktörer på en konkurensutsatt marknad, som hotas av en  massa snälla människor.

Det är dags att sätta stopp nu, den medmänskliga hulliganismen breder ut sig allt mer, snart kan man ju inte gå ut utan att stöta på en snäll människa.

Skall ge några exempel.

1417642_520_292

Typisk dollarturist.

Statsmissionen: Det har byggts jättemånga nya hotellrum. Hur blir det när alla turister kommer in till staden i sommar och upptäcker att man inte alls behöver ta in på ett hotellrum för ett par tusen per natt. Det går ju lika bra att sova skavfötters med en uteliggare, på ett av stans härbärgen. Säger bara, snacka om illojal konkurrens och en sådan  organisation med snälla människor stödjer vi. Sen upptäcker väl dollarturisterna att man kan samla tomburkar och sälja Situation Stockholm också. När dom åker hem så har dom inte bränt ett enda öre och där står vi med långnäsa.

Föräldravandrare: Man ser dom varje helg i sina gula jackor som kommunen bidrar med, värmda av skattefinansierat thermoskaffe. Är det någon som tänker på alla privata vaktbolag i tunnelbanan, vilka skall dom nöta sina batonger på, om inte din unge raglar runt på fyllan och bråkar ? Dom blir ju arbetslösa.

Sen det värsta exemplet av alla, den där rödklädda snälla farbrorn ( säkert kommunist ) i vitt skägg, som dyker upp hos barnen nästa vecka.

Stoppa jultomten, han hotar affärernas mellandagsrea.

KajsaLisa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: