• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 6 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

VISST SKRATTA ÅT OSS BARA DEL 2

Den typiska Stockholmska knasvintern som jag beskrev i förrgår övergick tillslut i riktig vinter.

IMG_2541

Sitter mitt i natten och filosoferar lite över dagen i väntan bussen hem från jobbet. Nu åkte i alla fall ingen trehjuling utan av bilderna i tidningarna att döma satt alla hjul kvar på bilarna i dikena. Det är ju tur att man dragit åt dom så man slipper leta efter dom när bärgaren skall dra upp plåtskrotet på vägen igen.

Men det är synd om oss nollåttor, varför skall just den här klimatchocken drabba oss, vi är jätteduktiga på att källsortera mjölkpaket och köpa utsläppsrätter när vi flyger till Thailand. Dessutom tar vi inte i våra bilar till jobbet, eftersom vi har tjänstebil. Det är faktiskt inte vårt fel att företagen delar ut bilar som måste användas. Tänk om folk tog tunnelbanan, företagen dom jobbar på kan ju tycka att personalen är otacksam och det är ju ingen som vill.

Sen klä på sig ordentligt, okej, har man inte befunnit sig mer än trehundra meter från bilen sen utlandssemestern så kan det ju vara lite jobbigt att springa runt på Essingeleden i bilkaoset när man bara har lågskor och det är snöstorm. Men det var ju inte en enda snöflinga på gummimattorna i bilen i morse så det är ju inte så lätt att veta att det skulle sluta så här. Det är också därför som vi inte kliver ur bilen och hjälper till att putta på när den framför i kön bara spinner utan tutar loss varandra istället.

Dom största problemen hade dom i Jordbro som satt i över fem timmar i bilkö och skulle ut på Nynäsvägen. Längre ned mot Nynäshamn blockerades vägen av ett plockepinn av polska långtradare med blankslitna däck som skulle med färjan. Dom orsakade ofta tvärstopp på gamla vägen, men med lite samarbete lyckades dom korka igen bägge filerna på den nya motorvägen.

Men jag tror inte dom som satt i Jordbro var så ledsna för det. Det vet ju alla att det är billigare att anlita polska lastbilar, slippa krav på besiktning, kollektivavtal för chaufförerna och annat som kostar pengar. Lastbilsdäck är faktiskt dyra och vi mår bara bra av lite global konkurens, dom som satt i köerna kände sig nog som dom var en del av det nya Europa.

Rätt mysigt på sätt och vis.

När jag nu är så sarkastisk, fungerade verkligen kollektivtrafiken ?

Nej, den brakade ihop totalt på eftermiddagen, men man slapp i alla fall stå där med ett och ett halvt ton plåt man inte visste var man skulle göra av.

IMG_2543

Skönt nu kommer i alla fall bussen, i tid dessutom.

KajsaLisa

Annonser

2 svar

 1. Det är bra att dom där lastbilarna med plastdäck blir kvar nere hos er, onödigt att dom försöker åka uppöver Norrland. Tråkigt bara att dom hindrar eran trafik. Men från årsskiftet är det nya saker som gäller. Då är det lag på vinterdäck på tunga fordon också. Förändringen träder i kraft vid årsskiftet och innebär att alla tunga fordon som trafikerar Sverige ska vara utrustade med vinterdäck eller likvärdig utrustning på fordonets drivaxlar under perioden den 1 december – 31 mars när vinterväglag råder. Här ska det komma 3 dm detta dygn men jag har bara sett 1 dm ännu. Lite besviken 😦 Jag väntar ett tag innan jag ger mig ut och skottar…

  • Läste också det och det är sannerligen på tiden. Hoppas polisen håller koll på det också.
   Här nere är det nog ingen som är besviken på för lite snö, men vi är ju inte så vana.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: