• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

DOM SMÅ RÖRELSERNAS BETYDELSE

Jaha, rörelse var temat i veckans fototriss, frysta rörelser menar dom nog eftersom det är en fototriss och inte någon filmtriss.

Jag brukar ju försöka få mina trissar att hänga ihop på något sätt och dom enda rörelser jag fotar är nog posande rockstjärnor, men jag skall försöka få allt att leda fram till en annorlunda slutbild.

Nu börjar vi.

Duracellkaninerna.

Efter att ha laddat upp lite akustiskt, drar Royal Republic på för fullt, tycker det finns rätt mycket energi i den här bilden. Står man så här långt fran så blir tyvärr alla bilder ur samma vinkel, men man slipper huvuden och händer framför. Den är tagen på Debaser- Slussen vilket för oss till …………….

Rockstjärnor skall ha långt hår att slänga med.

Debaser- Medis, den andra rockklubben med samma namn som ligger uppe vid Medborgarplatsen. Här fick jag också fritt framför och kunde dessutom röra mig runt lite. Blått är min favorit när det gäller scenljus. Tjejen som slänger med håret är sångare i tjejrockgruppen Thundermother. Vilket för oss vidare till ….

Thunderstorm and small movements.

Det värsta som finns är när folk släpar med sig paraplyer. Okej om man har ett litet, ser sig för, snabbt upp och ned med det när man fotar. Själv har man klätt sig vettigt för att uthärda det hela, men ser inte ett skit. Vid det här ovädret i Vasaparken åkte det upp minst femhundra när dom första dropparna kom. Folk stod där, småpratade under dom och verkade inte begripa, att ingen utom paraplynörden längst fram såg något.

Men  hämnden kommer när det brakar loss .

Det flaxade och rörde på sig ordentligt när jag tog bilden

”Du där framme  kan du fälla ned paraplyet en stund, du är ju ändå plaskvåt. Det är i vägen,tänkte försöka fota en blixt.”

Nej, så sa jag inte, jag gav upp, det började blixtra störtregna och blåsa så det gick inte ens att skydda kameran med ett paraply.

Vattnet från paraplyerna rinner ner på axlarna på paraplynörden bredvid. Då flyttar han sitt lite grann och börjar hälla sitt vatten på någon annan. Här har vi dom små rörelsernas betydelse. Små handledsvickningar slutar i ett böljande svärande paraplyhav, där blöta människor trasslar in sig i varandra. Sen kommer kastvindarna och sätter riktig fart på det. Ser inte ett dugg av scenen, men publiken är faktiskt skitkul att titta på, lite vickande handleder som slutar i totalt kaos.

För att vara sådär provocerande uberpräktig, fällde jag ner mitt miniparaply som jag skyddade kameran med, skakade ur det, stoppade jag ned  det i fickan på min långa  regnrock och plaskade lite med gummistövlarna i lervällingen. Fick en del dyngsura avundsjuka blickar, men dom kanske lärde sig något. Man får tänka på att dra igen huvan ordentligt så man inte får spröten i ögonen och så det syns att man står och myser, men inte att man skrattar åt dom.

Eftersom jag inte hittade någon bra video på åska eller åskmödrar  lägger jag väl in en  med Royal Republic istället.

Förutom att man inte ska släpa med sig paraplyer till utomhuskonserter har vi nu lärt oss två saker.

Man skall inte förakta dom små rörelsernas betydelse.

Och

Den enda sanna glädjen är skadeglädjen.

Okej, nu var jag elak men jag hatar när dom där spröten kommer farande i ögonhöjd.

KajsaLisa

 

Annonser

50 svar

 1. Fy, för paraplyer på konserter! Bra triss med rörelse och alltid intressant att höra storyn bakom.

 2. Paraplyer på konsert är ett otyg, jag gillar dem inte heller. Det är förenat med livsfara att stå bredvid, framför eeler bakom någon som har paraply. Borde förbjudas.
  Härliga bilder allihop!
  Ha en bra dag!

 3. Bra tolkad triss. Håller med om att paraplyer på utomhuskonserter är ett otyg.

 4. hahaha, rolig triss 🙂

  AX

 5. just det – konsert i regn är ett h-e….man ser inte ett endaste dugg för alla paraplyerna….jag har gått hem från flera för jag orkar inte slå mig till platsen längst fram 🙂

 6. Nepp paraply och konsert funkar ju inte så bra ihop men du har ju fått till riktigt fina rörelsebilder till trissen. Ha en fin dag! 🙂

 7. Regn o paraply ihop med framträdande är inte så kul. I år har det ju inte gjort annat än regnat till många arrangörers stora fasa. Läckra rockbilder. Gillar det slängande håret, där är det ös!

 8. Ett roligt slut på trissen. Håller med dig fullständigt, paraplyer i skock är inte kul.

 9. Paraplyer i folksamlingar borde vara förbjudet. Ett irritationsmoment utan dess like!
  MEN…
  🙂 Som vanligt gillar jag din triss! Ett myller av tankar och funderingar!
  Önskar dig en fin söndag!
  http://fototriss.blogspot.se/

 10. Hej
  Skall man säga något allvarligt skall man säga det med humor.
  Det var knorren på din tankekedja om små rörelser.
  Suveränt bra både bilder o text.
  Ha de gott!
  Tore

 11. Slängande långt hår ger bra rörelse i bilden, helt klart. 🙂
  Snygga konsertbilder. Utomhuskonserter, då vill man ogärna ha regn och paraplyer är en styggelse på konserter, svårt att se något!
  Gillar bilden från konserten på Debaser-Medis, väljer det fotot i din triss! 🙂

 12. Ja ibland kan paraplyer verkligen vara irriterande, skadeglädjen ja visst är den mysig.
  Härlig triss som vanligt;-)
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2012/11/11/8968915-fototriss/

 13. Snyggt byggt och humoristiskt tänkvärt! Sista bilden och föreställningen om de små rörelserna och deras resultat – det blir min (skadeglädjefyllda) favorit >:)

  • Först när jag stod där, såg vad folk hade i händerna och kände dom första dropparna tänkte jag shit. Men sen blev det som att stå mitt i ett vansinne som man inte var en del av, eftersom det egentligen blev rätt kul så tog jag en bild, men jag vågade inte fortsätta för det fanns risk att förstöra kameran. Det var som att stå i en dusch.

 14. Härlig triss! 🙂

  Ja samma här 🙂

 15. Riktigt coola de första bilderna och håret är väl rockarnas signum. Sista bilden visar verkligen eländigt väder även om flaxandet inte syns så vet man hur det är 🙂

 16. Roligt att få delta lite på avstånd, det är tunnsått med konsertbesök nuförtiden. Bra grepp i berättelsen, jag ler hela tiden och paraplymarodörernas beteende kul att läsa om. Fina spelbilder.

 17. Hehe, ja killar i den där musikklassen brukar inte kunna stå still. Härligt med rörliga musiker! Det där med paraplyer håller jag med om. Var på Lars Demian på Mosebacke i hällregn en gång, jag var dyngsur men überlycklig!

 18. Suverän triss. Långt slängande hår på rockkonsert hör nog till…

 19. Massor av rörelse och liv i dina bilder och vilken härlig berättelse:).

 20. HAhahahaaha Tack för leendet. 3an är favorit!

  • Den var kul och ta, problemet var att stå med ett miniparaply med skaftet inklämt i armhålan, samtidigt som det var som någon där uppe hällde hinkvis med vatten över en och det blåste. Annars hade det blivit fler kaosbilder.

 21. Där snackar vi rörelse, inte bara att de är i rörelse, de fick väl hela publiken i rörelse 🙂

 22. Det är ett otyg med paraplyer på utomhusaktiviteter. Vi har köpt oss riktiga regnponchos. Ser bra, hör bra och är torra under. Räddar dessutom kameran från regnet! Oups, det var visst en triss också. Gillar den som vanligt! 🙂

 23. Fototrissen får man tolka som man vill och det är säkert flera som tolkat den som du…andra som tolkat den på andra sätt, tex en rörelse, (grupp av människor som gör något tillsammans typ.

  Men det finns också de som fotograferat rörelse och visst kan man göra det! Slutresultatet blir ju stillastående eftersom det är en bild men det går ändå att fota en rörelse och inte bara ett frusen ögonblick. Det har ju med slutartid att göra. Min tolkning tex är fångad rörelse!
  Din tolkning är ju absolut frusna positioner och det är snyggt! Snygga scenbilder!

  Ha en fin vecka!

 24. Ett rörande bra inlägg (haha) men det är både bra bilder och bra berättat, så det så.

 25. Jag förberedde mig för att hålla i hatten för din triss i rörelser 😉 Och jag fick ju rätt för det går alltid undan med dina bilder 🙂 Samma vinkel och samma vinkel… vänd en spegelvänd 😉 Då ser det ut att ha plåtat från två håll, det du 🙂 Trevligt trissat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: