• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 6 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

KAMELER PÅ SPÅRET

Jag har skrivit om det förra gången jag var här, då var det väl mer som barnvakt, den här gången kändes det annorlunda.

Nu var jag med som hedersmoster.

Efter min prestation som jag skrev om i senaste Dublininlägget, att inte bara hitta den lilla gråa traktorn till syrrans grabbs modelljärnväg, utan även några bilar till så var det självklart att jag skulle följa med på Mälarmodulmöte.

Föreningen Mälarmodulmöte består av mest äldre herrar som umgås på nätet och bygger modelljärnvägar ihop. Man bygger lösa moduler som man bestämt hur dom skall se ut i ändarna. Sen träffas man några gånger per år i en stor lokal och kopplar ihop dom, för att köra ihop. Jag tycker det här är kul, det är en utmaning att försöka fotografera, ljuset är inte det bästa och man behöver bra skärpedjup. Sen dyker det upp något jättestort gråhårigt huvud bakom landskapet och förstör bilden.

Egentligen vet jag inte vad som är roligast, dom fantastiska modellerna eller dom tindrande ögonen på dom äldre män som leker med dom. Hur som helst är det kul och jag tycker det här är ett kreativt sätt att använda internet istället för att göra facebookuppdateringar om vad man åt till middag.

Vi kan väl kolla runt lite i landskapet, en faluröd sommarstuga med en gammal Volvo och påminner inte hårfärgen i bakgrunden om dom där molnen som täckte himlen hela sommaren. Kan det bli mer svenskt ?

Men oj, här var det lite mer aktion, polis med dragna vapen vad har hänt ?

Nej, det är inte krocken, brandbilen är redan på plats.

Aha, nu ser jag, kameler på spåret, är det inte snö, höstlöv eller kontaktledningar som ramlar ner så kommer det kameler.

I dom här husen sitter banverkets och SJs upphandlare, nu gäller det att snabbt hitta en privat aktör som tar bort kamelerna från den konkurensutsatta järnvägen. Någon föreslår att man kan anställa några gubbar i reflexvästar som tar hand om problemet. Han blir utskrattad och alla påpekar att gör man så räcker inte budgeten till att anställa nya upphandlare, dom gamla har ju gjort karriär och blivit chefer över varandra. För att lösa situationen snabbt så skyller dom i gula huset på dom i gråa huset och dom i mittenhuset skyller på dom andra.

Då dyker SJs gamla styrelseordförande Ulf Adelsson som sa vad han tyckte och fick sparken  upp och säger ha ha, vad var det jag sa.

Men tillslut hittar man en lösning alla skyller på alla.

Tillbaka hos kamelerna, en lokchaufför blir tillrättavisad av ledningen för att han hållt tidtabellen, hade tåget varit två timmar försenat som det brukar,  så hade kanske kamelerna hunnit gå därifrån. Det bästa vore om han inte kom alls, för då hade man sparat i budgeten.  Köra en massa tåg hit och dit kostar pengar.

Men tillslut så bestämmer sig gubbarna på Åkerbocks mekaniska verkstad att lösa problemet innan kamelerna ger sig på äppelträden i villaträdgårdarna  runt omkring. Man lyfter bort dom med trucken, den skall bara repareras först.

Men är infrastrukturminister Catharina Elmsäter Svärd  underrättad om banverkets kamelproblem ? Nej, hon har inte tid nu, hon håller på med ett projekt för nöjdare resenärer.

Efter som man inte lyckas fixa snabbare tåg eller pålitligare tåg, så satsar man nu på sötare tåg. När vi stått fastfrusna i perrongen i flera timmar så dyker det upp och vi säger

Gud så sött.

Sen har vi glömt alla problem, Stinsen kommer och bryter loss skorna från perrongen med spett och vi kan kliva på.

Som ni märker så bygger man inte bara realistiska modeller utan har realistisk trafik också.

Och realistisk upphandling naturligtvis.

KajsaLisa

Annonser

14 svar

 1. Tänk att ”gubbar” som leker med modell järnväg kan bli en så ”fin” story!! =))

 2. Ha ha, underbart kåseri!
  Och tack för tipset om The Hour, jag har klickat hem dem från CDON nu, den verkar helt klart sevärd!

 3. Underbart inlägg haha. Den där faluröda sommarstugan såg så mysig ut att jag fick flytt-cravings!

 4. Du är bara så underbar med dina inlägg. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: