• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 5 andra följare

  • Kategorier

  • Annonser

BORG OCH DOM LATA MEDBORGARNA

Anders Borg har lite problem, i partiledardebatten ville oppositionen höja A-kassan.

Nej skriker Borg blir 30000 arbetslösa. Alltså det är inte så att företagen säger att nu blev A-kassan så hög att nu säger vi upp er, utan 30000 kommer att springa hem, lägga sig på sängen och pilla sig i naveln.

Detta strider naturligtvis mot arbetslinjen.

Det här visar ju att Anders Borg är en fantastisk finansminister, tänk att han kan räkna ut hur många svenskar som är lata.

Men nu har han ett annat problem. Folk blir lata i alla fall.

Det började nere i Europa, där folk slutade jobba för att lata sig hela dagarna. Det hjälpte inte ens när man gjorde 25% arbetslösa i Grekland och Spanien, dom ansträngde sig inte i alla fall. Sen inte nog med det, dom blev så lata att dom inte orkade gå ut och konsumera. Då började latheten sprida sig i Europa. Det kallas lågkonjuktur, i en lågkonjuktur så blir alltid industriarbetarna lata. Den här gången kommer 45000 att börja lata sig. Det kallas varsel när man upptäcker hur många som kommer att springa hem, lägga sig på sängen och pilla sig i naveln.

Nu vet inte dom som skall bli lata om vilka som skall bli det, det skall förhandlas först och det kallas LAS.

Men sen kommer 45000 industriarbetare att gå hem och lata sig. Men inte nog med det, dom börjar jävlas med småföretagarna också. Slutar med gymkort, äta lunch ute och köpa chips på bensinmacken. Otroligt oansvarigt med tanke på hur mycket Alliansen ställer upp för småföretagarna, sen kommer dom här lata människorna och sabbar alltihop. Dom ligger där på soffan hånflinar och ropar.

”Ha ha, vi har inga pengar pilutta dej.”

Som det nu skulle vara någon ursäkt, det finns faktiskt jobb om man vill, för alla branscher är inte drabbade.

Tänkte på dom som satsar på att se bra ut i kostym och mingla i nätverk.

Finns jättemånga sådana människor i både näringslivet och på den offentliga sidan. Eftersom dom gör karriär hela tiden så blir det ju jobb över längst ner som måste fyllas på när alla skall bli chefer.

Men det är klart, har man haft det bekvämt med att jobba skift vid löpande bandet på Volvofabriken i Göteborg och varit anställd av ett bemanningsföretag, så passar det väl inte med en ingångslön på 40000 och tjänstebil.

Folk skall bara ha hela tiden utan att anstränga sig.

KajsaLisa

6 svar

  1. Mej får de gärna ge en ingångslön på 40000 och tjänstebil och jag låter genast bli att lata mig. Det är något som är säkert. Föresten har jag erfarenhet av den offentliga sektorn. Detta får nog bli nästa jobb för mig :))…

  2. En arbetskamrats man har en sk hög befattning. Nu går han hem med 22 månadslöner 3 år innan 65. Nu har han fått ett annat jobb på samma företag, som är lite deltid sådär……. visa runt folk som kommer på besök. Stackars, stackars. Han har liksom inte haft lönenivå i paritet med kommunalare eller liknande……. Han ansträngde sig verkligen 😉

  3. själv ska jag se om jag kan forcera försäkringskassedjungeln och göra mig (och dom) förstådd på hur mkt jag tänkt vara föräldrarhemma. måste väl anmäla att tis tänkt ta ut sina tio pappa-dagar också? måste tydligen göras i förtid har jag förstått?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: