• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 6 andra följare

  • Kategorier

  • Annonser

BORT MED LAS.

Har ni hört talas om uppsägningstvistutredningen.

( Läs det långsamt så vrickar ni inte tungan )

Facksmil ST

Alltså man skall passa på att nagga LAS ( lagen om anställningsskydd ) i kanten lite grann. Anledningen enligt dom från LO SACO och TCO som har skrivit en debattartikel mot förslaget, verkar vara att arbetsgivarna tror att det är helt omöjligt att sparka folk och därför inte vill anställa.

LÄNK till artikeln.

Nu är det kanske inte så konstigt att dom tror det, eftersom borgerliga ledarsidor och debattörer i decennier försökt övertyga alla om att det är så. Nu är det inte så och det görs naturligtvis avsteg från detta regelsystem, eftersom man även måste se till kompetensen för ett företag skall överleva, vilket även facket är medvetna om. Det som LAS gör är att man skyddar dom anställda från rent godtycke.

Jag har en bättre ide, vi avskaffar LAS, eftersom det finns så många bra alternativ. Tänkte dra några som makthavarna själv använder sig av.

Statliga Verksmetoden: Alltså när man får sparken så får man precis som odugliga chefer för statliga verk ett eget rum, där man sitter och inte gör något alls för full lön. Detta gör även att man får ett nytt jobb snabbare, eftersom man kostar en massa pengar och inte gör något.

Läste att Annie Lööf  gett Tillväxtverkets gamla Generaldirektör Christina Lugnet fick nytt jobb nyligen, som gruvsamordnare.  Så nu får hon sitta och slafsa i sig gourmetmat i Kiruna.

LÄNK

Jag förstår om Annie Lööf inte tycker Las behövs, det slutade ju lyckligt i alla fall 🙂

Politikermetoden: Ingen vet hur litet ett län kan bli och många län blir det, när alla blir landshövdingar. Kan tänka mig att vara landshövding i kvarteret där jag bor. Sen om man jobbat i låt oss säga åtta år så får man pension fram till 65. Tror ingen gammal trotjänare som får sparken, kommer att protestera så mycket.

Näringslivsmetoden: Precis som hos direktörerna , får man sparken dagen efter att man blivit anställd, så är man försörjd ett par generationer framåt. Eftersom man är så kompetent, skall man ha mycket pengar, om man är för inkompetent för att sköta jobbet ( hur fan det nu går ihop ).

Sådär, nu kan vi avskaffa både Las och Fas 3 på en gång. Tror ingen kommer att sakna dom, ifall vi löser det på någon av dom tre sätten.

Fast jag tror inte att dom borgerliga debattörerna kommer att märka någon skillnad, eftersom inte ens dom verkar veta hur LAS fungerar i praktiken. Men på sätt och vis förstår jag dom.

Varför sätta sig in i något, som man själv aldrig riskeras att drabbas av.

KajsaLisa

Annonser

2 svar

  1. Ja, det känns som lite slöseri med tid att lära saker man inte har nån egen nytta av;)
    Värme är underbart och underskattat=)) Tur att den iaf finns att åka till…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: