• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

HATETS PROFITÖRER

Den arabiska revolutionen sågs inte med blida ögon av alla.

Dom islamska fundamentalisterna fick inte vara med och dessutom innehöll den västerländskt tänkande som demokrati.

Yttersta kristna tokhögern i väst var inte heller nöjda. Muslimer som krävde demokrati och rösträtt, dom betedde sig inte alls på det viset man förväntade sig. Snart kanske inte ens någon skulle bry sig om att man spritt ut att Obama var muslim.

Så äntligen händer det.

En film med nidbilder av Mohammed sprids på nätet, äntligen kan krutdurken åter tändas. USA ambassaden i Tripoli attackeras, folk mördas, upplopp i muslimska länder. I något som kan liknas vi dumskallarnas sammansvärjning kan dom hatande grupperna både i väst och arabvärlden falla i varandras armar och utbrista .

Vad vore vi utan er, gud vad vi älskar att hata er.

Islamister som älskar att visa upp skränande araber förenas med CNN som älskar att filma dom.  Okej, det var muslimer den här gången, men för någon månad sen satt en person som bekände sig som djupt kristen i en rättssal i Oslo efter att han haft ihjäl nästan hundra personer, för att stoppa islamiseringsspöket.

”Men han kan väl inte vara kristen” säger vi.

Då borde vi kanske ställa oss frågan om en normal troende muslim tycker att en terrorist är muslim. Faktum är att på radio hörde jag i kväll om människor som samlades i stora massor för att demonstrera och ta avstånd från våldet både i Kairo och i Tripoli, men dom glömmer nyhetsbevakningen bort. Vilket båda sidor naturligtvis uppskattar.

Vi behöver inte ens gå till våldshandlingar för att se sambanden.

Vad vore Lars Vilks egentligen utan Al Quaida

En misslyckad konstnär som fortfarande skulle stapla vedhögar på ett berg, vilket han sysslade med tidigare. Möjligtvis skulle han lyckas provocera dem lokala byggnadsnämnden, inte mycket mer. På samma sätt drar dom islamska fundamentalisterna nytta av rondellhundarna.

Vi pratar här om två grupper som måste älska att hata varandra eftersom dom är beroende av varandra för att kunna existera. En som bara kastar sitt hat rätt ut i luften bryr sig ingen om.

Egentligen så kanske det inte ens handlar om dom här två grupperna mot varandra, utan dom här två grupperna mot oss andra. Varken i Libyen eller på Utöya var ju offren fundamentalister.

Får väl felcitera Marx lite.

ICKEFUNDAMENTALISTER I ALLA LÄNDER FÖRENEN EDER.

KajsaLisa

Annonser

8 svar

 1. Haha, var upp på Kvarntorpshögen i somras och kollade på Vilks’ koja som han byggt. Den såg mysig men ganska dragig ut, tyvärr fick man inte klättra in i den.

 2. Hatar Lars Vilks Islam ? Det är ju förfärligt, jag har bara tidigare uppfattat han som en relgionskritiker och konstnär. Men så kanske inte fallet är ?

 3. Så sant, så sant! Båda sidor väntar hela tiden på något som gör att man kan hata ännu mer. Är det hos dom alla fotbollshuliganer har gått i skola?

 4. TS skriver att det var Salafister som attackerade Antifascisterna. Är begrepp som ”Salifister”, eller rubrikens ”islamister” verkligen att klumpa ihop alla muslimer som varandes fundamentalistiska islamister? Verkligen inte. Tvärtom finns det ingen annan religion som vi i dag så icke-kategoriskt uttalar oss om i västvärlden. Inte ens när vi talar om kristendom är vi så förstående över olikheter och inriktningar: där kan man kategoriskt uttala sig om den kristna högern. Hinduism och Buddism vet vi ju knappt ens skillnaden på. Du ser det inte, för du är blind inför det, men radikal vänster går många gånger islamisters ärenden genom att tvärtom spela ner extremismen. ”Khaybar, Khaybar ya Yahud” -Det rör dig inte ens i ryggen. Den gemensamma agendan som man delar är värd uppoffring i frågor om kvinnors och homosexuellas rätt, det är ganska tydligt att många inom radikal vänster tycker det. Och poängen är att man någon gång kommer tvingas ta avstånd (det avstånd som du säger att man redan i dag tar).

  • Jag vet att vi vänstermänniskor inte blandar ihop vanliga människor som har en kristen livsåskådning med Klu Klux Klan och blandar inte heller ihop muslimer med Al quida. Så blinda är vi inte. Känner själv muslimer som är hur fredliga som helst,dom fullständigt struntar i Lars Vilks tramsande och dom vill jag försvara eftersom det finns en islamofobi hos vissa människor. Att jag gör det innebär inte att jag drar alla kristna över en kam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: