• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

ALLA SKALL MED, ÄVEN ALLIANSEN

Ärligt talat börjar det här bli lite snurrigt, jag trodde att det fanns en tyst överenskommelse i svensk politik.

Alltså Alliansen står till höger och sen står sossarna till vänster och hänger lite med V och MP ibland.

Det kanske inte var bättre förr, men det var i alla fall lättare att känna igen högerspökena

Egentligen började det redan år 2006 med att Reinfeldt hoppade upp som gubben i lådan och sa att det är vi som är det nya arbetarpartiet. Nu har det ju inte blivit så mycket av med det, eftersom alla arbeten börjar ta slut i Alliansens Sverige och dom som fortfarande har jobb, kanske inte tycker att det påståendet stämmer längre.

Tydligen satsar Reinfeldt på att till nästa val bli det Nya Socialdemokratiska Arbetarpartiet, man tar lite gamla sosseförslag om nattis och järnvägar och gör om dom till sina egna. Jag tror inte väljarna sväljer det här, med att kopiera sossarnas ideer och försöka göradet  till Allianspolitik. Men har ni idetorka, vänta till nästa partikongress, efter det finns det säkert en massa ni kan genomföra.

Bloggen Alliansfritt Sverige har i två inlägg beskrivit det här.

Länk

Länk

Men jag har en bättre ide.

När ni skall driva sossepolitik så småfjuttar ni ju bara, nu satsar vi på järnvägen, eller rättare sagt, någon gång i framtiden satsar vi på järnvägen eftersom dom 35 miljarderna skall räcka decennier framåt i tiden. Vill ni så gärna driva sossepolitik så är det väl bättre att gå med i sossarna istället. Vi sa ju alla skall med i senaste valet och självklart finns det plats för förvirrade Allianspolitiker. Det kan säkert bli folk av er också.

Länk till deras hemsida.

Ni kan betala medlemsavgift, sen börja som gräsrötter och läsa en studiecirkel i er lokala S-förening, så får ni t.ex. reda på att det inte alls var moderaterna som drev genom allmän och lika rösträtt för kvinnor och män i det här landet. Sen när ni lärt er lite mer så kan ju Reinfeldt på allvar gå ut och säga att han delar arbetarrörelsens värderingar, för då har han ju partibok också.

Frågan är ju bara vad vi skall göra med Annie Lööfs gäng, dom verkar ju så obotligt nyliberala.

Äsch, dom ramlar ju ur riksdagen snart så varför bry sig ?

KajsaLisa

2 svar

 1. Det är förvisso provocerande när Moderaterna kallar sig för arbetarparti. Fast man behöver inte skrapa så värst mycket på ytan för att konstatera att det inte stämmer. Högern är alltid högern. Samtidigt hoppas jag innerligt att inte Stefan Löfven försöker göra Socialdemokraterna till Nya Moderaterna. Hans uttalanden ger ibland lite kalla kårar…

  • Lyssnade ju på honom i Vasaparken, det kändes som klassisk Socialdemokrati det han sa. Däremot låg fokus mest på hur man skulle bygga upp landet till full sysselsättning mer än sociala reformer. Egentligen tror jag att det har mycket med hans bakgrund att göra, han var ju med och räddade stora delar av exportindustrin, vilket inte Maud Olofsson klarade av.
   Eftersom jag bor i Stockholm, där dom här så kallade medelklasstrenderna inom partiet växte sig starkast, tycker jag att fokus flyttat över mer till krav på politiken man känner igen. Jag var mer orolig över vad som lurade i kulisserna efter Juholt.
   Nu har ju den så kallade förnyelsen ( Nuder & co ) gått över till det privata näringslivet och deras koppling till politiken verkar numera bestå av feta pensioner för skattepengar.
   Det här är väl det som jag känner just nu, men visst måste man vara vaksam och försöka påverka åt rätt håll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: