• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 6 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

KAJSALISA I DUBLIN DEL 4

GENOM BETRAKTARENS ÖGON.

Med anledning av Söndagens  Fototriss och ett visst intresse av metallbollen i kommentarsfältet, hoppar jag framåt en några dagar i min Dublinserie. Vill bara tillägga att det man hört om det dåliga vädret i den stan verkar överdrivet. Det regnade bara två dar av sju, så det var bättre väder där än hemma den här sommaren. Det här var en av dom två dagarna.

Linda: Men Kajsa ge dig nu

KajsaLisa: Vänta, en stund, jag är inte klar än.

Linda: Klar med vaddå

KajsaLisa : Konstverket.

Linda: Ja men ge dig nu, nu har vi säkert stått här tjugo minuter i regnet och stirrat på den där metallbollen och du har varit framme och snurrat på den tre gånger.Vi kommer aldrig att förstå vad den föreställer.

KajsaLisa: Vems ide var det att vi skulle släpa med våra  oljerockar i resväskan ?

Linda: Min, men visst har vi nytta av dom idag. Sen tyckte jag vi skulle se lite coola ut när vi gled runt på stan mellan pubarna, ifall vädret blev så här.

KajsaLisa: Och vems ide var det att vi skulle köpa irländska tweedkepsar igår.

Linda: Min också, tycker dom blev helgrymma, till rockarna. Skärmen skyddar ju mejken runt ögonen och visst ser vi skitcoola ut, har du inte märkt att killarna vänder sig om och tittar efter oss ?

KajsaLisa: Just det, nu står vi här i regnet skitcoola, torra, perfekt sminkade, studerande ett konstverk och det går absolut ingen nöd på oss. Jag har som du sa, kommit fram till att jag absolut inte begriper vad den föreställer, så nu kan jag studera konstverkets skönhet med ett open mind. Det finns ingen analys som stör min upplevelse av verket.

Linda : Kajsa, räcker det inte med att du är så himla präktig, skall du bli djup nu också. Okej, vi är inte blöta, men nu är det så att jag börjar bli lite avis på dina präktiga Hunter stövlar. Suktat efter ett par sådana länge nu och idag skulle dom ju vara perfekta. Jag såg nere på Grafton Street att dom reade, tänkte köpa ett par medan strumporna fortfarande är torra. Sen kan vi väl gå på en pub och mysa åt regnet utanför, tänk dig en Guinness med skumkrona, vi kurar ihop oss och läppjar lite på dom.

KajsaLisa : En liten stund till bara, regnet gör den liksom ännu vackrare. Jag lovar att köpa nya strumpor åt dig, ifall dom blir blöta.

Linda: Ha ha, nu ser jag var den föreställer, den ondska som släpps lös av våra högteknolokiska framsteg, att jag inte tänkte på det från början.

KajsaLisa : Va ? !!!!

Linda : Äsch, jag googlade lite med Iphonen konstverket heter Sphere Within Sphere och är skapat av konstnären Arnaldo Pomodoro den står även utanför FN skrapan i New York och finns även på andra ställen.

KajsaLisa : Fan Linda, nu förstörde du mina illusioner totalt. Okej  vi skiter i det här, nu sticker vi och tittar på Hunter stövlar åt dig. Sen blir det en Guinness med skumkrona.

Med den nya kunskapen att man numera kan ersätta allmänbildning, smak och sensibilitet, med en mobiltelefon gick vi ned till Grafton Street. Linda kunde överlycklig köpa sina svarta Hunter för 79 €. Sen fick hon ett par nya torra strumpor av mig för  2.99 € . Nu hade hon den coolaste outfiten i hela Dublin. I alla fall enligt henne själv.

Sen blev det Guinness med skumkrona och inomhusmys på puben.

KajsaLisa : Jag har funderat på en sak, en Guinness är ju väldigt vacker, om man jämför med en stor stark, undrar om det är gjort så med någon mening eller bara är en slump.

Linda : Vänta så skall jag googla på det.

KajsaLisa: Ge fan i det, du krossar bara mina illusioner ! 😦

Linda: Okej, jag stoppar undan den.

En timma senare.

KajsaLisa: Skall vi dra vidare ?

Linda: Okej, vi glider runt lite :).

Linda: Shit vilket väder, nu regnar ännu mer, vart skall vi gå nu då.

KajsaLisa: Vi går tillbaka, måste kolla en sak snabbt.

Linda: Nej, säg inte att …………. !!!

KajsaLisa : Men Linda det är bara runt hörnet, måste kolla det där du sa, om att den symboliserar all ondska som släpps fram av våra högteknologiska landvinningar.

LInda: Men fan det öser ju ner.

KajsaLisa: Men  snälla, bara en bild på den i mörkret, nu har vi ju oljerockar, tweedkepsar, gummistövlar och torra strumpor, bägge två. Så farligt är det väl inte.

Linda: Suck, frisyr upphör liksom, präktiga KajsaLisa i farten, bara det går fort, att jag aldrig lär mig att hålla käft.

KajsaLisa: Ha ha, lite vatten i håret har väl ingen dött av, en snabb titt bara

KajsaLisa: Du hade rätt, den är ond, var tvungen att byta illusion över en öl först.

Linda: Real nasty.

KajsaLisa: Nu drar vi ned på stan igen, glider in på en pub skitcoola, medan sminket fortfarande sitter kvar och njuter av lite blickar från killarna, bara att vrida ut håret.

Linda: Vänta Kajsa, nu blev den ju skitgrym, kan du inte gå fram och snurra på den, vi kan väl stå här ett tag.

KajsaLisa Va? Öh …. okej då.

Linda: Du hade rätt. kolla på den när den snurrar i mörkret

KajsaLisa: Skall vi stå här länge ? Min frisyr har upphört, kanske skulle gå medan man fortfarande är fräsch runt ögonen.

Linda: Lugn, en stund till bara, köper en ny mascara åt dig om den börjar rinna  och du får låna min hårborste.

KajsaLisa: Tack, jättegulligt av dig, skall jag testa att snurra den åt andra hållet ?

Linda : Gör det, sen går vi in på en pub, får lite blickar, vrider ur håret och myser över en Guinness

KajsaLisa: Minst två Guinness, jag skall jättemysa 🙂 .

KajsaLisa

Annonser

6 svar

 1. Vi bodde precis bredvid Trinity College när vi var i Dublin, på ett hostel som jag har glömt vad det hette. Är inte avundsjuk på Lindas mobilräkning när ni kom hem, det brukar vara dyrt att surfa utomlands!

  • Då bodde du verkligen mitt i smeten, skall göra ett speciellt inlägg senare om Nassau-Street som ligger precis söder om universitetet. Mycket mer intressant shoppinggata än Grafton-Street. Tror hon mest låg inloggad på WiFi, vilket dom flesta restauranger och pubar hade, dock inte när vi stod där. Själv befann jag mig offline i en vecka nästan. Var inne 20 minuter på hotellets dator. Både skönt och lite abstinens på en gång.

 2. hahaha – sköna bilder från ett regnigt Dublin 🙂 man ska nog inte googla på allting heller 🙂 fast nu ska jag berätta en hemlighet, jag googlar på allt 🙂
  kramar

 3. Hahaha, helt underbart!

  Det får mig att tänka på Seal som försvarade det faktum att han inte publicerade texterna till sina låtar med att han så många gånger fått en låt förstörd när han fått veta att orden han hörde, och som hade en djup personlig betydelse för honom, inte alls var de ord som faktiskt sjöngs…

  Om ett konstverk – oavsett i vilken form – betyder något för en ska man nog inte gräva för djupt… fast om man inte blir klok på det kan det ju hjälpa att få en vink… 😉

  Nu i alla fall ännu mer bestämd att åka till Dublin och titta på bollen! Helst i regn. (Med oljerock.) Och mörker…

  Tack för inspirationen! 🙂

  • Precis, det blir ju alltid betraktarens ögon och öron som gäller, det är därför man oftast blir missnöjd med en film om man läst boken innan. Den stämmer inte med ens egen bild alls. Vädret är faktiskt inte värre än i Sverige, men någon dag med regn lär du nog få uppleva så då är det bara att besöka platsen som ligger mitt i stan. Åker du dit så missa inte Fibber Magees
   https://kajsalisasblogg.wordpress.com/2012/08/30/kajsalisa-i-dublin-del-3/
   och Guinnessmuseet. Sen glöm inte myset på puben med en Guinness efter att du tittat på bollen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: