• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 18 andra följare

  • Kategorier

KANSKE DAGS ATT INFÖRA SKAMPÅLE IGEN .

En gång i tiden hade vi offentliga straff, dom som inte skötte sig enligt den tidens moral fick sitta fastlåsta utanför kyrkan och utsättas för människors spott och spe.

Tiderna förändrades och detta kändes otidsenligt och inhumant.

Offentligt straffredskap med uttag för händer och fötter, som jag fotade nere i katakomberna under Christ Church i Dublin.

Nej, jag vill inte ha tillbaka skampålen igen, men i en annan form skulle det kunna fungera. Jag tänker på vad vissa myndigheter pysslat med.

Stiftelsen för strategisk forskning hade ett litet party i Stockholms Stadshus när dom 15 årsjubilerade där dom släppte upp ballonger i taket för 174.000 samt hade exklusivt designade inbjudningskort i plexiglas för 185 000. Tydligen har vi medborgare missat något väldigt viktigt eftersom vi inte blivit upplysta om att den här stiftelsen som skall se till att gamla löntagarfondspengar går till forskning jubilerat. Frågan är om ens Viktorias bröllop drog så mycket ballonger. Men det kanske är något komplex dom lider av eftersom Nobellfesten får mer uppmärksamhet.

Nu ville i och för sig inte deras VD Lars Rask ha så mycket uppmärksamhet eftersom han inte ville lämna ut offentliga uppgifter om spektaklet till Dagens Nyheter. Dessutom hade dom lyckats slarva bort en del papper. Som tur var hade dom anlitat festfixaren Mikael Bindefeldt ( utan att ha använt dom riktiga upphandlingsreglerna naturligtvis ) till att bränna 9,3 miljoner på två år. Han hade i alla fall ordning på papperna.

Facksmil DN

Nu undrar vi ju alla om Lars Rask skall få ett skrivbord bredvid Christina Lugnet från tillväxtverket i regeringens elefantkyrkogård och som straff få sitta av sin tid med topplön utan att göra ett skit.

Nu till det stora problemet.

Jag har svårt att tänka mig att ens om man satte en unge från närmaste dagis på deras VDstolar att dom skulle kunna ställa till med något värre. Men tyvärr verkar dom kunna bete sig hur som helst och komma undan med det. Om ett halvår kommer ingen av oss att komma ihåg vilka Christina Lugnet och Lars Rask var och media kommer att leta nya jaktmarker. Likt förbannat så kommer dom att sitta på elefantkyrkogården och dra in topplöner utan att uträtta ett skit.

En enkel lösning.

Om det vore någon stake i ansvariga ministrar skulle dom stänga elefantkyrkogården omedelbart. Sen när dom kräver sina löner så skulle dom bara ge dom fingret säga fuck you och be dom dra åt helvete. Vi har rätt till dom här pengarna kommer dom att pipa, stäm oss då  svarar regeringen.

Troligtvis kommer dom att vinna men ……..

Det är nu själva skampåleiden kommer in. Lars Rask kommer att få stå utanför rättssalen och förklara för ett stort mediauppbåd varför han skall ha 125000 i månaden för att inte uträtta ett skit, efter att han fyllt taket i stadshuset med ballonger för 174.000 av skattebetalarnas pengar. I nyheterna på bästa sändningstid naturligtvis. Medierna kommer att älska att rapportera om det och när dom väl får ut sina pengar, så kommer dom att vara utskämda för tid och evighet. Detta kommer att göra att andra med sammatyp av uppdrag kommer att tänka sig för innan dom börjar sätta sprätt på våra gemensamma tillgångar.

Jag ställer gärna upp på att några skattemiljoner går till detta ändamål även om staten torskar.

Dagens skampåle heter ju media och om någon tycker detta låter inhumant så tänk på följande.

Hur många fattiga, sjuka, handikappade och arbetslösa får inte kämpa mot myndigheter för att få ut dom pengar dom har rätt till .

Då finns det inga elefantkyrkogårdar.

KajsaLisa

8 svar

  1. Allt det du skriver är så sant. Vår näste statsminister skulle vara Kajsalisa. Kram

  2. Jag har också undrat hur de kommer sig att våra styrande kan göra av med så mycket pengar. Jag undrar vad drickat gick på? Alla som hamnar på Elefantkyrkogården eller överhuvudtaget riskar att hamna där lär ju ha grava missbruksproblem. Det är kanske därför de kan ställa till med så mycket ofog…

  3. LARS RASK OCH CHRISTINA LUGNET HAR TITTA PÅ REKLAMEN FÖR NORRLANDS GULD FÖR MYCKET…

  4. Det här fina reportaget tycker jag du ska posta igen, ta någon unge från närmaste dagis tog en poäng. Kanske går att föreslå idag igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: