• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 17 andra följare
 • Kategorier

EXIT STUREPLANSCENTERN

För rätt länge sedan läste jag att Willie Crafoord ( Svennebananrappare i Just Det ), ville skapa en politisk grupp som tog upp politiska frågor ur ett Stureplansperspektiv. Tyckte det lät rätt komiskt och undrade vad fan han menade. Tydligen var han moderat, men hade dom ett eget perspektiv som kunde intressera resten av svenska folket som inte hängde på innekrogarna där.

Sen dök Stureplanscentern upp, trodde att det var ett skämt, men det visade sig att dom hade en avdelning inom Stockholmscentern. Det här lät ännu mer otroligt, jag har alltid inbillat mig att den typiska centerpartisten bodde på landet, åkte traktor och ville ha bättre betalt för mjölken. Stureplanscentern lät lika omöjligt som glesbygdsbrats, alltså killar med rosa skjortor och bregott i håret som vaskade champagne ute på en leråker.

Men sen började Maud Olofsson visa upp sina nyliberala sidor. Ännu värre blev det när Annie Lööf ärvde både parti och ministerpost av henne. Hon tillhörde yttersta tokliberalismen och hyllade en författare som hette Ayn Rand. Ayn Rand hade en rätt vidrig människosyn och delade in folk i entrepenörer och parasiter. Hon gjorde senare lite avbön och förklarade att det var hennes personliga åsikter och inte partiets. Partiet hade i alla fall bytt ideologi uppifrån utan att en enda lokalavdelning ute i landet verkat haft någon åsikt om det.

Men den så kallade Stureplanscentern måste ha jublat, en partiledare som klampade ännu mer åt höger än sin företrädare Maud. Nu var det ännu mindre rättigheter för dom anställda och ännu sämre löner för ungdomarna som gällde. Tillväxtverket klantade till det men det såg ut som hon redde ut det med hårda nypor ( även om Christina Lugnet fick behålla sin tokhöga lön för att inte uträtta ett skit ett par år till.)

Men sen brakade det ihop. Det här är ett sådant tillfälle, när man undrar om medierna redan har alla fakta och släpper lite i taget. Bara för att hon skall få chansen att skämma ut sig ordentligt.

Men det finns en viss logik i det hela. Annie Lööf sitter på ett departement som skall stötta näringslivet. Samtidigt har hon en ideologi som säger att hon inte skall lägga sig i, bara försämra för dom längst ner på samhällstrappan så dom får rea ut sin arbetskraft till underpris. Marknaden skall lösa alla problem vilket i sin tur innebär att dom pengar som är budgeterat för hennes verksamhet egentligen är onödiga. Sänka ungdomslöner kostar ju bara för ungdomarna och försämra i arbetsrätten kostar ju bara för dom som hotas av arbetslöshet.

Varför inte ta lite av dom onödiga pengarna och fixa en kul maskerad med gourmetmat och sprit för kompisarna på departementet ?

Sen lägger hon 616000 ( ungefär två och en halv årslön för en undersköterska) på en fest.

Det här visar bara som jag trodde från början, att Stureplan är omöjlig som politisk ideologi, eftersom Stureplan bara är en gatukorsning där man säljer sprit.

Och där tappar man lätt omdömet.

KajsaLisa

9 svar

 1. Det verkar vara en hel del Happy Hour på gång mellan våra myndigheter och verk. Skamligt och fruktansvärt osolidariskt men man får väl hoppas att skriverierna tar lite skruv denna gång. Eller så blir det som vanligt, att de ansvariga flyttas till andra poster, ur fokus men med minst lika bra betalt.
  Fy fan kan man sammanfatta det ganska bra med.

 2. Bra inlägg där. Fast egentligen är det ju bara bra att borgarbratsen visar sina rätta ansikten. Det kan bli en vägledning till väljarkåren 2014.

 3. haha, ja stureplan är ju faktiskt bara en korsning;)

 4. […] hon kommer klara denna prövning hon går genom. Skulle hon inte göra det skulle väldigt många gå med henne, dvs all de som nästan maniskt stödde henne utan att ens fundera på om hon var rätt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: