• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 6 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

JAG HADE EN GÅNG EN CHEF………

ELLER

NÄR NÄRINGSDEPARTEMENTET BLEV SOM VÄSTERBOTTENS HUSHÅLLSSÄLLSKAP

Varför hackar jag mycket Annie Lööf?  Jag sympatiserar ju inte med alliansens politik alls, men till skillnad från Annie Lööf och hennes företrädare Maud Olofsson så är det politiker vars ideologi jag inte sympatiserar med ingenting annat. Men vi tar det här från början. Annie Lööf har alltså efterträtt sin gamla partiordförande på hennes post, nu börjar det blåsa kring henne ordentligt, precis som hos Tillväxtverket har det festats lite för mycket för skattebetalarnas pengar.

LÄNK

Maud gick en gång ut och hackade på dom som har det sämst i samhället för dom lever på bidrag och hänvisade till sig själv som entrepenör. Vad hon inte talade om var att hon under fyra år på 90-talet, var anställd VD på Västerbottens hushållningssällskap. Knappast en egenföretagare alltså. Bolaget skulle hjälpa företag  från Västerbotten. När hon tillträdde så hade bolaget 4,2 miljoner i EU bidrag och dubbelt så mycket i egna inkomster, fyra år senare låg bidraget på 11,7 miljoner och hälften så mycket i inkomster. Hon lämnade ett bolag i kaos efter sig med en överdimensionerad stab av tjänstemän med oklara arbetsuppgifter. Dom som städade upp efter henne fick bland annat sälja en herrgård för att undvika konkurs.

Tror ni mig inte så kolla länken

Länk

Här är en förkortad version för er som inte orkar läsa allt.

Länk

När Maud lämnade näringsdepartementet så kom Annie Lööf som inte städade upp, utan fortsatte på samma sätt. Bägge är människor med nyliberala värderingar, som hatar bidrag till dom sämst ställda och tycker folk skall ta sig i kragen. Dessutom skall det vara lättare för arbetsgivare att sparka folk. Vad har då titeln på inlägget med det här att göra.

Jo en gång hade jag en chef, eller rättare sagt han var chef över min chef. Han kläckte en gång ur sig några visdomsord, som borde ingå i varje grundkurs för chefer.

”Chefer som fokuserar på att personalen tvättar sig byter om på arbetstid, tar tre minuter för lång lunch och liknande är inte bara ett pain in the ass för personalen. Dom har för övrigt inte så mycket att komma med och brukar inte leva upp till dom idealen själva.”

Min egen erfarenhet ifrån arbetslivet har visat att detta stämmer och både Annie och Maud verkar vara just sådana människor.

Flummar runt själva med all brist på självinsikt, har en massa åsikter om hur dom med lägre status sköter sig och dessutom ……..

Levererar dom inte ett skit själva.

Vi får väl se hur det slutar den här gången, att flytta en verkschef till den så kallade Elefantkyrkogården är ingen större affär, förutom att den är kostsam för skattebetalarna. Att sparka en minister som är partiledare, för ett av allianspartierna är en mycket större prestigeförlust för Reinfeldt och kommer att skapa interna motsättningar inom Alliansen. Hon kommer säkert att sitta kvar medan Centern blir allt mindre.

Vem vet, nästa val kanske Centern enbart består av en twittrande Fredrik Federly.

KajsaLisa

Annonser

12 svar

 1. Bra skrivet!

 2. Så jäkla bra skrivet Kajsalisa. Allt det du skriver är sanning. Kan man bli annat än hatisk mot Annie och hennes bihang. kram

 3. Bra citat från chefen. Men Annie Lööf har ju inte bara nackdelar. Hon är ju i alla fall rödhårig.

 4. bra 🙂 du får fram det som är så sjukt inom politiken, visst blir man arg för mycket mindre
  kramar

  • Det som är så tragiskt är att dom flesta politiker jobbar ute i kommunerna i nämnder och styrelser med låg ersättning för alla timmar dom lägger ner på fritiden. Sen kommer sådana egon som Annie och drar med dom ned i skiten.

 5. En gång var C ett folkrörelseparti.. Det var en gång och den var inte sandad, så detta parti gled alltmer ner i högerdiket och kunde inte ta sig upp. På vintern fryser diket och då blir C än mer under isen…

 6. Men Fredrik Federly är trots allt ganska obetydlig, så det gör kanske inget. =)

  Allvarligt så var jag tvungen att läsa när Västerbottens huhållningssällskap stod där med stora bokstäver, En instutition jag har en del kunskap och kännedom om. Allt du skriver om Maud och organisationen är sant. Har haft en del kontakter med henne när hon hade den tjänsten. Nu ska inte jag skriva mer om vad jag vet och känner till. Men detta verkar vara något som skrivits om tidigare, kollade igenom din länk. har funderat mycket över varför det aldrig varit i media när hon snackat om bra entreprenörer hit och dit och själv lämnade ett sjunkande skepp – det var (och är) nog mycket värre. EU-pengar skapar också mycket fiffel och bra statistik. =)

  Apropå konkurs så är det inte lika enkelt eftersom de är en offentlig korporation, men som ett privat företag hade det garanterat inte funnits kvar.

  • Måste erkänna att jag inte är mer insatt i det än vad jag läst. Det som retade mig var att Maud gick ut och slog sig för bröstet som entrepenör utan att knappt någon ifrågasatte det. Sådana brukar ju ha F-skattsedel. Men mer sanning än det här lyckades jag inte få fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: