• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 5 andra följare

  • Kategorier

  • Annonser

PARTIKELPOLITIK

KD ligger konstant under 4% spärren och inte bara det, dom verkar ligga konstant längre och längre under.

När vi läser opinionsundersökningar så pratar man ofta om felmarginalen, förändringarna bland väljarna är så små att dom ryms inom felmarginalen. Problemet med Kristdemokraterna är att hela partiet ryms inom felmarginalen.

Vilket betyder att dom kanske inte finns alls.

Vad det hela handlar om är att använda rätt mätmetod. Lika lite som man kan använda en gammal Moraklocka för att mäta tider hos 100 meterslöparnai OS, kan ett opinionsinstitut använda sina metoder för att visa att KD existerar, dom är helt enkelt för små.

Man får använda metoder som är mer kända inom fysiken för att kunna mäta förekomsten av KD inom väljargrupperna. Det finns många paralleller mellan politik och fysik. Till exempel kan man ju säga att moderaterna är ett stort svart hål, som slukar alla borgerliga väljare, för att sedan spotta ut en del av dom i en helt annan sossedimension, när det hoppar grodor ur munnen på partiledaren eller partisekreteraren. KD däremot kan liknas vid en vit dvärg, en stjärna som slocknat.

För att hitta KD krävs en partikelaccelerator.

Eftersom den här bloggen står till folkbildningens förfogande för att höja allmänbildningen måste jag ju först förklara hur en partikelaccelerator fungerar.

Man stoppar alltså in jättesmå saker som inte syns i den här mojängen, sen åker dom jättejättefort tills det säger pang och då får man reda på en massa saker.

På bilden ser vi forskaren Albreht von Knödelblumsen som forskar vid CERNs stora partikelaccelerator i Schweiz. Han påstår sig ha hittat en metod att spåra Kristdemokrati ned till en storlek av en triljarddels väljare. Han har samlat in partiklar från bibelbältet i Småland kört dom i partikelacceleratorn med en hastighet nära ljusets och låtit dom kollidera i vacuum, sen fotat med en snabb kamera.

Den här bilden visar resultatet, dom gula strecken är spår av Göran Hägglund och dom blåa prickarna har Mats Odell lämnat efter sig, det röda är negativ energi, eftersom dom fortfarande är osams.

Albreht von Knödelblumsen som nu är kandidat till årets Nobelpris i Fysik, för sin upptäckt att spåra Kristdemokrater i vacuum, tänker nu gå vidare för att utforska om Gud finns.

Hittar han honom också kanske det är dags för Göran Hägglund att be en bön.

KajsaLisa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: