• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

KAJSALISA REKLAMES THE CITY DEL 3

En serie om udda platser och saker i Stockholm som absolut inte handlar om Stureplan.

Det här liksom förra inlägget i serien förberedde jag förra sommaren. Jag kände mig tvungen att kolla upp det vi skall besöka så det fanns kvar. Men det var ingen som satt en grävskopa i det, vilken tur.

Okej, vi har lämnat Beckholmen, tagit Djurgårdsfärjan från Allmänna Gränd vid Gröna Lund över till Slussen och Gamla Stan. Det har ju slutat regna så vi skall äta lunch utomhus. En fiskrestaurang med sjöutsikt.

Dyrt nej glöm det.

Framme, nu skall vi gå upp till vänster mot Slussen.

Nu står vi på Södermalms torg, som är en del av Slussen. Slussen är en gammal trafikkarusell i betong från 30-talet som håller på att vittra sönder.På den står en hiss, Katarinahissen som ingen vill köra längre. Lite deprimerande.

För er som läste Hanna Fridens blogg när den fanns, vet att det här är hennes största hatobjekt i Stockholm. Vi Stockholmare är lite kluvna till den här trafikkarusellen. Själv inser jag att den måste rivas innan den rasar ihop av sig själv., men jag tycker man skall bygga upp den som den såg ut från början igen. Sen måste man naturligtvis anpassa den med busshållplatser affärer kultur och annat så den fungerar för människorna som passerar. Dom söndervittrade gångarna upplevs idag som ruggiga av många och folk vill inte gå ner i dom efter mörkrets inbrott.

Samtidigt blev den världsberömd som funktionalistisk arkitektur när den byggdes. Men nu till fiskrestaurangen, den ligger rakt framför oss.

Visserligen kan vi ju inte slå Göteborgarna på fingrarna när det gäller fisk, men vi har något dom inte har, strömming. Det som ser ut som en korvkiosk är alltså en strömmingskiosk, en kul grej värd att testa om man har vägarna förbi. Det finns en del att välja på, strömming på kavring, strömming med mos och strömmingsrulle bland annat.

Idag blev det en Strömmingsburgare med dressing av creme fraiche och rödlök. Jag var inte så hungrig. Runt 50-lappen utan dricka. Annars kan jag rekommendera strömming med mos och tre valfria tillbehör för 75 kronor. Man kan välja på remouladsås, lingonsylt, pressgurka m.m. Det finns inte så många sittplatser om man är här vid lunchtid, men gott om bänkar runt torget. Tyvärr tar dom inte kort.

KajsaLisa

Annonser

2 svar

 1. tack för dina stockholmsreportage, det är som sagt var en stad jag skulle vilja besöka och undersöka närmare
  lite annorlunda att man kan köpa strömming så där men säkert jättegott
  Sv: jag testade aldrig men det får vi göra, vi zappar med fjärrkontrollen och ser vad som händer
  kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: