• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 6 andra följare

  • Kategorier

  • Annonser

FRANKLAND

Den amerikanske ”stjärnekonomen” Kenneth Rogoff tror sig ha hittat lösningen på krisen i Europa, vi slår ihop Tyskland och Frankrike till ett land.

Länk

Med tanke på att han varit chefsekonom hos IMF ( Internationella Valutafonden ). En organisation vars råd greker och andra följt till punkt och pricka, för att få låna mer pengar. Dessutom  att det vi  gjort i Europa under dom senaste decennierna, har  varit just att slå ihop saker, typ valutor riksbank och annat. Så kan ju rådet låta lite underligt.

Men frågan är ju vad som skulle hända om vi gjorde det ?

Till att börja med måste ju det nya landet heta något, Tyskrike låter ju inte som någon höjdare direkt. Det påminner väl mest om ett tidigare försök att slå ihop länderna som inte var så där himla lyckat.

Okej, det får väl bli Frankland, sen hoppar Merkel i säng det med den där nya franska presidenten jag inte lärt mig namnet på än och fixar en tronarvinge. Vi får en flagga med en jävla massa ränder en urstark valuta, allt är frid och fröjd eller ……..

Kenneth Rogoff har ju som det stod i artikeln jag länkade till, insett  att marknaden är ju inte nöjd speciellt länge. Som stjärnekonom måste han ju ändå se till att dem är det. Samarbetet knakar i Franklands fogar , man bråkar om ifall det nya landet skall styras ifrån Berlin eller Paris. Efter en vecka är marknaden helt piss off och vår stjärnekonom måste hitta en ny lösning. Vi lägger till några fler länder.

England hänger inte på, eftersom man inte kan köra bil på bägge sidor av vägen i samma land. Dessutom riskerar Engelsmännen att få en rak höger genom sidorutan, ifall det hamnar en arg gestikulerande italienare bredvid i bilkön. Eftersom rattarna kommer för nära varandra. Sverige ställer sig också utanför eftersom Anders Borg vill fortsätta att kunna glassa som Europas bästa finansminister. En bedrift ungefär lika stor som att slå Västsaharas OS-trupp i storslalom. Speciellt om man vill låta landet rasa i välfärdsligan och avskaffa den svenska modellen.

Efter en kompromiss så hamnar huvudstaden i Bryssel. Valutan blir urstark, men nu vill invånarna tjäna på det. Dom åker till Thailand på semester istället för till Sydfrankland och Medelhavet. Det går allt sämre för dom södra landskapen. Greklands län är helt under isen. Men det gör inget eftersom valutan är så stark så kan bankerna låna ut lite Frankländska mark.

Okej, vi är tillbaka på ruta ett igen.

Stjärnekonomen Kenneth Roghoff som just fått Nobellpriset i ekonomi, för han lyckats hålla marknaden lugn i hela två veckor sliter sitt hår, men hittar tillslut en lösning. USA håller ju på att gå åt helvete också, vi slår ihop det med Frankland, så blir marknaden nöjd. Det finns en skyskrapa i New York som vi kan styra alltihop ifrån.

Så får det bli. Det blir ännu fler ränder i flaggan och Merkel måste åter hoppa i säng för att fixa en tronarvinge.

Säger bara en sak.

Stackars Obama

KajsaLisa

Annonser

4 svar

  1. Intressant, och tanken slår mig: Att om man korsar hallon med blåbär så blir det hallåbär, och då borde ju en eventuell sammanslagning av t. ex. Sverige och Norge bli Disneyoil…

  2. Ha ha ha… finns inte mycket kvar att säga;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: