• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 5 andra följare

  • Kategorier

  • Annonser

KAJSALISA I GOA DEL 8

GOA BY NIGHT.

Samhället Calamgut där jag bor har inget hektiskt nattliv direkt, åker man några kilometer norr ut så hamnar man i Baga som är mer hektiskt, barer restauranger och packade indiska tonåringar. Som hemma ungefär. Baga är populärt semestermål för den indiska medelklassen.

Men jag tänkte vi skulle kolla lite på kvällsstämningen här också. Vi börjar med det här lyxhotellet.

Bilderna är ju tagna en vecka före jul, så här kan det se ut när man skapar julstämning vid hotellets pool. Alla som belamrar sina trädgårdar hemma har ju en del att lära sig.

Vi fortsätter, ner till stora rondellen. Här kan man låna goa poliser och ta med sig upp på hotellrummet ifall man glömde packa ned kramdjuret och känner sig ensam, när man skall sova. Det var redan utplockat så jag hittade ingen som föll mig i smaken, men visst är det bra service till turisterna.

Fortsätter hemåt genom mörkret.

Jimmie Åkesson har försökt har försökt fräscha upp SD lite för att dom skall upplevas som mer globala. Därför beställde han turnebussen från Indien till valrörelsen 2014. Nu står den här leveransklar, tyvärr blev inte resultatet så bra.

Indien har vänstertrafik, detta gäller inte kossor.

Här skall jag äta, nej jag fuskar lite idag det blir inte indiskt det blir skaldjurspasta.

Okej, rätt eller fel, visst känns det förnedrande att fota sånt här, men samtidig vill jag visa hur verkligheten ser ut. Femton minuters promenad från lyxhotellet. Mitt emot där jag skall äta sitter den en mamma med fyra barn i trafiken på natten och tigger. Mamman och och ett av barnen är inte med på bild, hon som har bebisen i knäet är äldsta dottern.

Vi pratade med han som serverade oss på restaurangen om vi kunde bjuda in dom, men det gick inte. Han var i alla fall jättetrevlig och förklarade att dom flesta som tigger här under högsäsong kommer från andra och fattigare delar av landet ( samma gäller försäljarna i alla stånd med kläder ), så dom äter inte samma mat som serveras här. Han föreslog pommes, för det visste han att dom gillar. Vi satte upp två folieformar pommes på notan och tjejen ville ha pepsi, det enda ord på engelska hon verkade kunna.

Efter maten gick vi till ett stånd och köpte kläder och skor åt  dom, tjejen blev överlycklig, tog sin yngre bror ( som inte är med på bilden ) och dansade runt i dom. Tyvärr var dom för små, men det var sent och alla stånd hade hunnit stänga. Man skall inte ge dom pengar, för tiggeriet kan vara organiserat av ligor som tar pengarna. Det är inte ens säkert att barnen tillhör mamman. Men kläder och mat behöver dom och det har inget värde för dom som i så fall organiserar den här formen av människohandel.

Försäljarna fick i alla fall sälja lite saker, dom som behövde dom fick dom och vi fick mindre att släpa hem i resväskan.

Sen dövade vi ju våra dåliga västerländska samveten lite naturligtvis.

KajsaLisa

Annonser

2 svar

  1. Gott nog att du i alla fall har ett samvete. Långt ifrån alla har det när de är ute och reser.

    • Skillnaden är nog också att fattigdomen är mer synlig här än på andra turistmål. Men visst blundar många för den. Det där med att handla saker som är vettiga ur lokal synvinkel återkommer jag till senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: