• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 16 andra följare

 • Kategorier

PRILLIGT FÖRSLAG

EU har planer på att förbjuda smaktillsatser i tobak, vilket gör snus omöjligt att tillverka.

Länk

Det här berör först och främst dom en miljon som snusar i landet. I andra hand så berör det alla dom i dess omgivning som skall stå ut med dom när dom inte får sitt snus och börjar klättra på väggarna, alltså hela befolkningen ungefär. Har ni upplevt en snusare med tom dosa ? Nej, det är inte kul.

Man skulle kanske kunna gå runt lagstiftningen och narkotikaklassa snus, eftersom det fortfarande är tillåtet att sälja hasch på kafeer i Amsterdam.

Fast hasch innehåller ju inga smaktillsatser, tänkte inte på det 😦

Men det är nog bäst att vi gör som EU säger, som vanlig, annars blir dom nog arga på oss.

Då kanske vi svenskar inte får vara med och hälla skattepengar över Grekland och det vore väl tråkigt.

KajsaLisa

23 svar

 1. Man kan ju undra vad det är för kul med att hälla skattepengar över Grekland. Men det verkar som om vi tycker det är jättekul, så vi får nog anpassa oss till EU vad vi än tycker om det…

 2. Har funderat på att skriva om det där men låtit bli. Dels för att jag innerst inne vet att det inte är nyttigt. Det är iofs inte heller blåblodigt styrelseskick och det är ju tillåtet även om det innehåller en hel del dåliga smaktillsatser.
  Ska fundera på detta lite till… 🙂

  • Naturligtvis är det inte nyttigt och jag har förståelse för att andra länder inte vill ha in det, eftersom dom inte har den traditionen historiskt och alltså ingen använder det. Men i Sverige tror jag att antalet rökare skulle öka om man tog bort det. Sen verkar det ju vara rätt klent med vetenskapliga fakta om farligheten, det verkar bero på vem man frågar. Man slipper ju dra ned skiten i lungorna, men nikotinhalten är däremot hög.

   • Jo det är sant, det finns ju många olika sätt att se på detta. Dock tänker jag inte sluta förrän jag absolut måste. Något jäkla godis måste man ju ha hehe

   • Eftersom jag bara fyllröker blir det för dyrt för mig. Alkohol kostar.

   • Jo men måste vi ha alkohol då? Också en jäkla debatt man inte orkar ta i riktigt hehe. Å andra sidan det finns säkert värre saker även om varken alkohol eller tobak är speciellt nyttiga grejer.
    Muffins?

   • Tror att det som etablerat sig några hundra år i en kultur och accepteras socialt går inte att få bort helt, även om det är skadligt. Man får försöka minimera skadeverkningarna av det istället. Kolla på hur det gick i USA när man förbjöd spriten man fick maffian istället. Narkotika är ju däremot något som inte funnits här, vilket gör att man kan kriminalisera det och försöka få bort det med andra metoder. Att andra länder i Europa inte vill att deras medborgare skall börja snusa förstår jag av samma anledning, men att få oss att förbjuda det här kommer inte att fungera.
    Däremot måste vi nog göra något åt all muffinskonsumtion, som är ett otyg från USA. Kolla uteserveringarna i den här stan, alla föräldralediga morsor dras ned i latteträsket 🙂

   • Bra poäng.

   • Man tackar 🙂

 3. […] en försvarsminister?, Tokmoderaten – Kapten Karin och krigsmakten, Berättelser och tankar, KajsaLisas blogg, Kungsjöbackens kök, Leva eller lyda, Västgötskan, Sjubarnsmamman, Arga Klara, Jinge – […]

 4. ja, tänk vad bra om Sverige INTE FICK vara med längre 🙂 vad bra det skulle vara
  Sv: tack snälla, jag har också kommit fram till att just Oster A5 är den jag ska ha och med din hjälp kom jag in på en länk där jag kan köpa den ännu billigare 🙂 tack snälla
  kramar

 5. Fast om det ä rnågonting som vi protesterar emot så är det ju att få behålla snuset. Att sälja vapen, utvisa människor, dumpa spannmål och annat dumt, DET skiter vi i.
  Herregud prioritering kvinna!

  • Visst har du rätt,det finns viktigare saker. Men EU-parlamentets småsinthet smittar väl av sig på mig. Sen var det ju en typisk sila mygg och svälja kameler från Bryssel. Dom får håller ju på att skjuta hela Europa i sank med sina ekonomiska högerdoktriner.

 6. Hihi, gillar verkligen att läsa dina inlägg=))

 7. Tycker det enda EU kommer med så är det förbud. Kram

 8. Kanske kunde prova att hälla snus över Grekland.

 9. Te borde förbjudas då det innehåller en massa tillsatser och smaker.
  Dessutom är tedrickandet fjolligt, världsfrånvänt och sägs ge drickaren en intellektuell aura vilket inte är sant.

  Jag snusar och dricker kaffe för att stärka min proletära image och föredrar det framför palestinasjal och grönt te.

  • Låter som en riktig karl,grönt te dricks bara av kulturtanter i Gudrun Sjödenkläder och trähalsband. Utgår från att du dricker det svart ur mugg. Latteblask i glas är det fjolligaste som finns och något som dom sydligare EU-länderna lurat på oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: