• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 6 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

KLASSTRÄFFEN DEL 2

I ett annat hörn av Stureplan.

Klicka på den så syns reklamaffischens ironi, över honom som sover i nedre högra hörnet bättre.

Tog den här bilden lite i smyg för ett par veckor sen, det har ju varit populärt med klassträffar i Stockholm, den senaste tiden, som jag skrev i förrförra inlägget. Folkpartister i Rinkeby, rika som leker välgörenhet i Husby i TV6, uteliggarlakan på NK. Nu vill alla ha kred eller tjäna pengar på eländet.

Bilden är från Östermalmstorgs tunnelbanestation, så här går det till i vardagen när klasserna träffas och umgås, medelklassen springer mellan sina livspussel, medan han på golvet ramlat genom allt vad klasser heter. Fas Trearna befinner sig långt ovanför honom i rang. Här har vi alltså det nya välfärdssamhällets slutstation, tänk att den bara ligger 50 meter från Stureplan.

Han bor ju ändå rätt centralt i en av Stockholms fashionablare delar. Vill han handla i Stockholms dyraste klädaffär Shuttermans, ligger den bara ett kvarter härifrån. Vägg i vägg med Louis  Vuitton som säljer handväskor för 15000 kronor eller mer. Vill han hänga upp nya gardiner med lite blommig brittisk stil, ligger Laura Ashley  100 meter bort. Men det kanske inte är någon ide, det rör sig nog om ett korttidsboende och farbror polisen vräker honom säkert inom någon timme.

Men då kan han ju köpa uteliggarlakan på NK, under 5 minuters promenad härifrån. Att han skulle få en riktig lägenhet är nog knappast troligt, nej sånt finns det inte pengar till i det här samhället, vi får ju inte missköta ekonomin så det blir som i Grekland.

Vi får i alla fall hoppas han får sova ett par timmar till, snusande till ljudet från däcken på alla Mercor och BMW som passerar på Birger Jarlsgatan ovanför.

Hittade förresten den här bilden i Aftonbladet från Klara kyrka i Stockholms City, när jag skulle släppa inlägget. Kön går till soppköket.

Länk

Vi Stockholmare brukar ju vara lite skrytsamma med att vi ligger före er ute i landet med allt.

Var glada om ni inte kommit lika långt som oss.

KajsaLisa

Annonser

4 svar

 1. Bra symbolik i den översta bilden från tunnelbanastationen. Jag försökte att kommentera på din blogg för en stund sedan men det verkar som om WordPress numera vill att man är inloggad där eller på FB eller Twitter för att kunna kommentera.

  • Fick bara ett infall när jag gick förbi och försökte vara lite diskret. Det känns faktiskt förnedrande att ta sådana här kort, men samtidigt så vill man ju visa vart samhället är på väg. Tack för tipset, skall kolla kommentasproblemet.

 2. Alliansen har satt i spel att det ska vara som förr tiden, när den fattige stod med mössan i hand och tiggde pengar. Nej 70-åringar ska jobba och ungdomar ska ha hel sjukersättning. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: