• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 15 andra följare

 • Kategorier

HÄR GÅR (H)EN.

Könsroller verkar vara på tapeten just nu. Uppsala kommun har fått ta skit för sin  Fru Gårman, som skall sitta på vart annat övergångsställe. 

Länk

Det stormar bra i vattenglaset just nu, plötsligt blev Fru Gårman sexistisk.

Själv tycker jag det verkar lite överdrivet. Hade man gjort en skylt där Herr och Fru Gårman hade haft sex på övergångsstället och döpt den till ”Så gör man” så hade det väl kunnat kallas sexistiskt (men det hade varit rätt kul).

Jag vet inte hur man skall könsbestämma Herr går man. Inget putar ut där fram, inget hänger och slänger mellan benen, men ett snyggt arsle tycker jag. Själv har jag blivit kränkt för andra gången den här veckan.

Skall inte vi jeansklädda tjejer med små pattar och ett nice ass kunna gå över gatan för än folk ropar gubbe efter en.

Nej, det enklaste och billigaste är nog att Herr Går Man får vara androgyn, därför blir mitt förslag att vi döper om den till ”Här går (h)en” så blir alla nöjda och glada. Så kan vi lägga energi på viktigare saker när det gäller kvinnoförtryck som det här.

Länk

KajsaLisa

15 svar

 1. Väl formulerat 🙂

 2. […] Fortsatt misstro mot Kristersson Blondinbella Trött på genus och hen  Kajsa Lisas blogg Här går (h)en  Expressen Wikileaks  Dagens Nyheter Hatet mot feminister växer  Svenska Dagbladet Sluta […]

 3. Håller med!

 4. Hehe ”så gör man (hen?)” var bra. Men visst, jag håller med, det har liksom gått till överdrift nu och kanske man skulle byta ut både herr och fru mot…ingenting? Bara ett övergångsställe, helt enkelt. Eller en skylt med ”Gå här ditt ärans pucko annars kör vi på dig” 🙂

 5. Har de styrande för lite att göra eller ? Är inte detta storm i ett vattenglas. Kram

 6. Man kan ju göra en ännu mer stiliserad streckfigur som inte är varken man eller kvinna. Fast jag undrar om du inte har missuppfattat vad ordet ”sexistisk” betyder? Det har ju inget alls med sex att göra, utan kommer från engelskans ord för kön (sex) och betyder rätt och slätt könsdiskriminering. http://sv.wikipedia.org/wiki/Sexism

  • Jag har alltid uppfattat sexistiskt som ”anspelning på sex,” vilket i sig också kan vara könsdiskriminerande ifall det används som härskarteknik. Men det är möjligt att jag har fel, får nog kolla, tack för länken. När det gäller själva problemet så tror jag att det är en nyhetsanka. Myndigheterna en godkänd modell för Fru Gårman som är bestämd. Eftersom det handlar om lagar och regler som kan innebära straffansvar ifall man kör på någon, så är nog skyltarna exakt definierade hur dom skall se ut.Allt måste vara juridiskt vattentätt ifall det går till åtal. Hade någon gjort en älgvarningsskylt med fel på hornen så hade det troligtvis hänt samma sak. Tänkte faktiskt skriva så från början, men tyckte det var roligare att driva lite med det.

 7. En sån skylt vill jag se! Så gör man! Hahaha!

  Förövrigt tycker jag jämställdshetsdebatten börjar bli fånig. Har alltid hävdat samma lön för samma jobb och andra självklara rättigheter, men alla behöver väl inte se lika ut för det? Eller vara lika? Vi behöver mångfalden!

 8. jaja, ni tjejjer med små pattar och jeans, det är väll för fan inte en människa som ropar gubbe efter er? VA”!! men om en man skulle sätta på sig en klänning, då hade det blivit en jävla massa hånskratt, feminismen borde kanske tänka på vikigare saker än skyltar dessutom.. skäms tamme fan uppsala.. bara ett billigt sätt att ”göra sitt” i feminism debbaten som vandrar runt sverige, tillochmed ordet feminist är ju helt åt helvete, feminism står för jämnlikhet och jämnstäldhet, det borde väll då heta humanism eller liknande… bara namnet gör ju att det låter som att det är just tjejerna mot killarna… hade man startat en rörels som stod under parollen maskulinism hade det blivit ett jävla liv… dessutom tycker jag jobb debbaterna runt frågan är helt sjuka okså, tjejerna ska ha en viss procent av jobben, även om dom är sämre på jobbet? ska vi dadda med tjejerna? det är ju väldigt humanistiskt…..

  • Hur ser du själv ut då ? Hängmage och jättearsle eller .. ? Om du inte gillar inlägget så be någon tjej som är smartare än dig att förklara vad ironi är, sen kanske hon kan hjälpa dig och stava också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: