• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 6 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

NÄR KÄRLEKEN BLIR FARLIG

Nä det gick inte, var ute och rörde på mig i kylan igår, givetvis var kameran med. Tyvärr dök inte det där nyförälskade paret upp, vars läppar möttes, så att framdelen på deras dunjackehuvor förenades, till en enda stor lurvig fäll. Mot en bakgrund av blå himmel och gnistrande vit  snö.

http://www.coolstuff.se/tag/Alla-hjartans-dag-present

Några bilder till veckans fototriss med temat Kärlek och romantik blev det inte, säkert satt dom framför brasan och mös.

Jag vänder på perspektivet ( som vanligt ) och  lägger in några bilder från ett stort  bildinlägg i somras, nu syns nog inte det här på grund av all snö.

 Tar Strindberg till hjälp.

Om man inte läst honom, kan man i alla fall ta en promenad, Drottninggatan upp mot observatoriekullen i Stockholm. Från Kungsgatan och en bit upp i backen sitter Strindbergcitat i plåt fastsatta i gatan. Det gubben var vass i käften och många av dom är lika aktuella nu.

Kärleken beskrivs ju ofta som vacker, men är det alltid så. Visst är det underbart att hänge sina känslor fullt ut åt någon som gör det tillbaka. När ens bekräftelsebehov fylls blir man odödlig. Men tyvärr besvaras den inte alltid. Hur många finns det inte som är dumpade, ensamma eller olyckligt kära, med exakt samma behov. Det finns tyvärr inga lösningar, problemet är inte politiskt. Alla klasser drabbas och det går inte att köpa kärlek, då blir det prostitution.

Olycklig kärlek är egentligen en kombination av två känslotillstånd. Sorg och tappad självkänsla. Kärleken till någon som dör är mer okomplicerad, eftersom ingen säger på dödsbädden att ”nu är jag så trött på dig att jag dör för att slippa dig. ” Sorgen kan bli djup men självkänslan påverkas inte. Sorgen måste sen läka ut vilket tar tid, men den dåliga självkänslan av att man inte dög, måste man själv arbeta bort. Så det inte blir som i bildsviten, en kärlek som i förnedringen tillslut blir farlig.

Det krävs mod att våga älska, för kärlek kan inte köpas, bara konsumeras.

Kan någon spika fast det i Drottninggatan  där Strindbergcitaten tar slut. Sen vill jag ha mitt namn på en sådan där snygg emaljskylt också, tack.

KajsaLisa

Annonser

34 svar

 1. Det var en stark text!

 2. Mycket känsla och en superbra tolkning!

 3. Fin triss som visar på att kärlek inte alltid är röda hjärtan och vackra blommor … Det är romantik. Kärlek kan vara mycket … men jag tror inte att det är kärlek och det finns illvilja i det man känner?
  Gillar att din triss får mig att fundera!

 4. Haha, häftigt trissat 🙂

 5. Jodå, kärlek kan vara förenat med många starka känslor. Men det är ju också själva grejen. Om vi inte älskade, vad kände vi då?

  • En bra fråga, vi går alla runt med något inombords som är okontrollerbart, underbart och lite otäckt på en gång. Men vi vill inte vara utan det, för det alternativet är värre.

 6. En fin triss och med ett klokt budskap! Kärlek kan vara både underbar och svår.
  Ha en skön dag!

 7. Ja det var ord och inga visor i din Kärlekstriss.. riktigt coolt och annorlunda 🙂

 8. Fina och annorlunda bilder, som verkligen sticker ut i veckans triss.
  //jonna d

 9. Bra och intressant tolkning av trissen som vanligt. Tack för att du är så gullig och håller reda på mig och mitt trissande, du får fart på mig när jag nästan gett upp och inte kommit på någon bra tolkning. tusen tack Kajsa. 🙂

 10. :)) Stindbergsgubben är ju lite svårslagen men du gör ett bra försök på ett riktigt svårt tema (tyckte jag iaf). Snyggt jobbat!

 11. Är inte så hemma på Strindberg, men han tycks ju rätt så modern med tanke på citatet. Ditt eget förslag tål att fundera på. Själv har jag lite svårt att se kärleken som konsumtionsvara. Jag ser den snarare som ett livsvarigt tillstånd. Men jag inser att min egen erfarenhet inte räcker för att dra generella slutsatser.

 12. Vilken härlig triss. Själv har jag inte orkat engagera mig. Man vinner ju aldrig ändå!

 13. Tack! 🙂
  Fin triss till dig med 😀 Annorlunda, gillas…

 14. Strindberg, mycket bra har han att fundera över, men ibland så svårfattlig. Helt klart skön triss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: