• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 6 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

VAD ÄR HUMOR ?

Eftersom nyheten om Patrik Rylanders Facebooksuppdatering att han efterlyser underklassafari har blivit en bloggsnackis så får jag väl skjuta upp mitt Goainlägg ytterligare ett dygn.

Det är kanske så här en kristdemokrat uppfattar en förort.

Jag skrev ju igår om den nya missförstådda bloggtjejen som drev med Kissie. Patrik Rylander som är verksamhetschef i KD efterlyser underklassafari till ett miljonprogramsområde, där han kan se på bland annat socialbidragstagare vanartiga skrikande ungdomar och nedlagda köpcentra försöker alltså vara rolig. Inte ens inom KD verkar den humorn uppskattas.

Länk

Naturligtvis ligger humorn i betraktarens ögon, men även om jag förstår att det finns folk med mer skruvad syn på vad som är roligt än jag, så har jag svårt att smälta det här. Försöket att vända på iden med överklassafarin som gick ut till Saltsjöbaden i helgen misslyckas totalt. Det tilltaget blev mer en provocerande utflykt i Mikael Moores anda.

För det första sparkar han på dom som redan ligger, sånt uppfattas aldrig som kul.

För det andra skjuter han sig själv i foten, eftersom det är dom delarna av Sverige som Alliansen haft över 5 år på sig att lyfta nu. Det går ju inte ens att klassa det som självironi, eftersom andra drabbas av misslyckandet.

Men allvarlig talat så är det just i miljonprogramsområdena som KDs politik lyckats. Vi kan jämföra med deras Allianskompisar.

 • Moderaterna: Skulle avskaffa utanförskapet, av hans beskrivning att döma har det ju inte gått så bra.
 • Folkpartiet: Skulle skapa världens bästa skola. Den har bara blivit mer segregerad och förlorarna är dom som bor där.
 • Centern: Bättre villkor för småföretag. Hörde på radio i går att Nordea som är enda banken i Tensta lägger ned kontoret. Småföretagarna i centrumet var upprörda, inte som det vore nog jobbigt att driva affär i ett område med fattiga, nu kan dom inte sköta sina bankärenden ens. Detta är givetvis inte Centerns fel men något stöd från twittrande medlemmar i Stureplanscentern lär dom knappast få. Dessutom sålde Alliansen ut flera köpcentrum i olika miljonprogramsområden till det ökända fastighetsbolaget Boultbee. I Rinkeby lär affärsidkarna fått hyreshöjningar på 60-70%.
 • KD: Har lyckats bättre, dom som idag använder deras vårdnadsbidrag, är just invandrarkvinnor från dom här områdena. Dom har ju en svag ställning ( läs obefintlig ) på arbetsmarknaden och istället för att hjälpa dom ut ur utanförskapet, så har man hittat några att göra hemmafrusexpediment på.

Så Patrik Rylander, hyr en buss och ta med några partikamrater ut på en underklassafari, dom där ute kanske gör vågen när dom får se er.

KajsaLisa

Annonser

4 svar

 1. ja jösses, vad i tusan ska en sådan där safari-utflykt vara bra för, när jag hörde det första gången trodde jag att det var ett stort skämt
  kramar

 2. Den kristna högern bekänner färg…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: