• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

TVÅ VÄRLDAR MED ETT BUSSFÖNSTER MELLAN

Överklassafari är en helt ny företeelse. Man får alltså åka ut till Solsidan vid Saltsjöbaden i buss och titta på rika människor. Just det, samma som TV serien, stället finns i verkligheten, upplyser bara om det till alla som bor utanför StorStockholm.

LÄNK

Som ni ser handlar det inte om att titta på kändisar, utan att visa på klasskillnader och hur långt detta gått. Dom som bor där ute verkar måttligt roade, själv fick jag mig ett gott skratt. Samtidigt som dom vuxna fnyser åt det och kör det vanliga snacket med ”jobbar hårt, sju dagar i veckan, eget företag” och så vidare, för att visa upp en hårt arbetande spartansk fasad. Hoppar deras kids runt utanför bussfönstret i sina märkeskläder och visar upp sina nya Iphones för att väcka avundsjuka.

Jag fick mig ett gott skratt, när jag såg det på Rapport. Tagelskjortan som kom av sig liksom.

Tänker faktiskt tipsa dom som håller i det här, att försöka snoka rätt på folks handikapp i golf där ute. Man får ju offra många timmar då man kunde jobbat hårt för att bygga upp ett lågt handikapp.

Men handlar det här om just att odla sitt klasshat som gruppen Allt åt alla påstår.

( Länkar till dom )

Naturligtvis inte, det är ju det som är så komiskt. Det här är ju den smartaste mediakupp jag någonsin sett. Här har vi matats med uppgifter om bonusar till chefer och barnfattigdom utan att ett skit händer, media har väl tröttnat också. Det här visas upp i nyheterna och tidningar. Överklasskidsen hjälper till visar ogenerat upp sin matrialism och förakt för fattiga ( var fick dom dom värderingarna ifrån ? ). Gå gärna in på deras sida och läs Facebookkommentarerna i artikeln.

Den här gruppen lyckas komma ut med budskapet hur snett det här landet börjar bli.

Men är det rätt mot dom som bor där ute att göra så här bara för dom är rika ?

Vi kan ju jämföra med en liknande företeelse, våra miljonprogramsområden runt storstäderna rapporteras det knappt om och besöks sällan av media, fast det bor en himla massa människor där. Om nu inte  någon börjar bränna bilar eller sätter en kniv i ryggen på någon annan.

Då har journalisterna våldssafari

Men det pratar vi aldrig om

KajsaLisa

6 svar

 1. Haha, perfekt. SKulle också kunan tänka mig en sån safar!

 2. Om ungdomarna i bostadsbristens Stockholm är tvungna att skuldsätta sig för att få en vettig bostad för att sedan knappt ha råd för dagens matköp är inte rätt. Något måst göras !!

  • Håller med fullständig. Vad alla egon som sitter och räknar på sin egen värdestegring inte begriper, är att en stad med enbart miljonärer inte fungerar. Vem skall köra buss och tunnelbana, ta hand om barn eller sjuka ? Dessa grupper har ju inte råd med bostad i Stockholm. Bostäder skall ju vara en social rättighet och inte en handelsvara.

 3. Överklassafari… Hm…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: