• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

NEANDERTALSLIF

Inte undra på att alla barn mår så dåligt nu för tiden, äntligen någon som ser problemen och talar klarspråk.

Saxat ur Aftonbladet

’Pappan kan skada barnet’

 ”Mamman bör inte lämna ifrån sig barnen under de tre första åren”, anser Annica Dahlström, som är professor i histologi och neurobiologi vid Sahlgrenska akademien, Göteborgs universitet. Annica Dahlström anser att: ”Män förstår inte hur sköra barn är. De rycker axlar ur led. De låter barnens huvud hänga och slänga så att de får skador på blodkärlen i hjärnan”

Pappor kan skada sina barn för livet. Bara genom att vara sig själva.

– De flesta män är inte lämpade att ensamma ta hand om små barn, säger professor Annica Dahlström, 65.

Läs gärna hela artikeln.

Länk.

Den idealiske fadern redo för jakt

Problemet hon tar upp är ju inte nytt, ända sen vi under neolitisk stenålder började odla jorden och fick en massa nya skruvade könsroller vi inte hade som Neandertalare, har barnen känts sig otrygga. Evolution tar liksom lite tid och dom stackars barnen hänger inte med i svängarna när det gäller jämställdhet.  Spädbarnen ligger i sina spjälsängar och tänker. :

”Ska den där orakade grymtande varelsen dyka upp med sin sagobok vid sängen och vrida mina armar ur led.” Mamman kanske har gått på föräldramöte på dagis och lämnat det stackars försvarslösa barnet ensamt med sin best till far.”

Kvinnor skall max lämna barnet ensamma på björnfällen i tio minuter, för att samla ved till grottan. Just det, barn måste bo i en grotta för att känna sig trygga. Det genuina lugnande ljudet av droppande vatten från grottväggarna går inte att återskapa i ett radhus. Männen skall förutom att sprida sin säd, jaga mammutar och vrida loss armarna på män ur andra flockar som kan äta upp barnet, helt avstå från kontakt med det.

Men kan då inte mannen bidra med något alls under barnets uppväxt ?

Jo visst kan han det, sin lukt.

Jävligt svåra att hitta

Lukten av färskt nyfångat mammutkött från mannen i grottan ger en trygghet åt barnet, eftersom barnet då vet att det kan få näring och att mamman kan hålla sig stark nog att ta hand om det.

Som vi nu ser räcker det inte att mammorna blir hemmafruar, gräver en grotta åt sitt barn i trädgården och samlar ved. Mannen måste även säga upp sig från sitt välavlönade kontorsjobb och ge sig ut på jakt. Men först bör han utse sin chef till shaman och till rytmen från trolltrumman dansa runt med sina kollegor på kontoret för god jaktlycka. När han sedan pinkat in sitt revir runt grottan, bör han vrida av armarna på några som arbetar i ett konkurrerande företag. Eftersom det är rätt svårt att hitta mammutar nu för tiden, kan han bege sig till en motorväg och smörja in sig med en överkörd grävling för doftens skull.

Först nu kan både det lilla barnet och Annica Dahlström känna sig trygga och sova gott.

KajsaLisa

Annonser

4 svar

 1. Fullständigt oerhörda påståenden av professor Dahlström. Om det hade varit en manlig amerikansk konservativ presidentkandidat som sagt detta hade jag inte blivit förvånad. Men av en svensk kvinnlig professor förväntar jag mig mer klokhet.

  • Vem vet, det kanske är Sarah Palin som klätt ut sig 🙂 Men den där teorin hon hade om mäns tunnelseende var ju komisk. Att hon inte börjat arbeta med att få bort män ur trafiken förstår jag inte. Själv tänker jag sluta använda backpegeln när jag parkerar, eftersom jag tydligen har ögon i nacken. Skyller på henne om det händer något.

 2. Intressanta teorier, dock verkar det som att hon skulle behöva ett krogragg ganska snart och förhoppningsvis få tag på en mjuk, känslig man…eller nä, krogen kanske har fel klientel. Hon får helt enkelt beställa en sådan man på våning 5, forskningsavdelningen för DNA och mutationer (?)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: