• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 15 andra följare

  • Kategorier

TANT TEFLON OCH FARBROR SVAMP

Jag brukar aldrig blogga om Göran Greider, för det är inte kul.

Tänk er själva, ni läser något som är skrivet av en person, som tycker exakt som du. Använder samma argument, gör exakt samma analys, samma ideologiska infallsvinkel.

Ja men jag då, skall inte jag tycka något ?

Nej, för Göran Greider har redan tyckt det jag skall tycka, hur jävla booring som helst. Skulle jag blogga om Göran Greider så räcker det med en överskrift och sen skriva äsch, läs Greider istället. Varför skall jag kopiera och klistra in Börjar misstänka att mannen står i telepatisk kontakt med mig och snor mina ideer innan jag hunnit tänka dom själv.

Fan ta dig Greider.

Men det finns ju undantag, som idag när jag skall skriva något som ingen verkar hålla med om utom Göran Greider naturligtvis, som alltid ställer upp och håller med mig.Det handlar om Juholts vara och inte vara.

The Juholt story

Efter att Mona Sahlin suttit med sitt gamla Persongäng och hållt käft i opposition, i fyra år och torskat i valet, förstod varenda människa att så här kan vi ju inte ha det. Juholt fick ta över och det såg väl bra ut ända tills hyresskandalen. Kan bara påpeka att två Centerpartister gjorde exakt samma misstag och bad om ursäkt. Precis som Juholt så betalade dom tillbaka. Men det fanns andra med liknande upplägg som inte gjorde det. En vice talman ( S ) som vägrade och en moderat riksdagskvinna som stod och svamlade om i TV varför skattebetalarna skulle vara med och betala hennes gubbes lyxvåning på Östermalm. Sen har Annie Lööf en lägenhet i Värnamo med liknande upplägg fast hon är gift och bor med sin man i Stockholm.

Vilket media skiter fullständigt i .

Nu skulle Juholt knäckas till varje pris, en ohelig allians mellan media och några i broilers partitoppen som säkert tyckte det var mycket bekvämare att sitta och sova under Mona Sahlin. Vad än Juholt säger skall det plockas sönder i atomer i media samtidigt som ett internt krypskytte inom partiet organiseras. Precis som det aldrig skulle hoppat grodor ur käften på politiker tidigare.  Medan andra partier klarar och diskutera saker internt, verkar det vara bredbandskoppling mellan Aftonbladet och partihögkvarteret.

Sen till den fantastiska Ahlinaffären. Jag anser inte man skall lägga fingrarna emellan när det gäller sextrakasserier, men det här går utanför mitt förstånd.

Juholt skall alltså utse Urban Ahlin till gruppsekreterare. År 2008 var han anklagad för att ha sextrakasserat en kvinnlig partikollega. Detta hände alltså för tre år sedan när Sahlin och alla andra Juholtkritiker bestämde i partiet. Tjejen petades åt sidan och Urban Ahlin har hela tiden tillhört den innersta kretsen sen dess. När Juholt skall ge honom en annan tjänst så tog det hus i helvete.

Men var höll Lena Sommerstad och alla kritiker hus för tre år sedan ?

Allt rann bara av teflontanten Sahlin sen fick svampen Juholt komma och suga i sig alltihop.

Det finns bara ett ord för det här.

Mobbing.

Greider har rätt i att Juholt är körd, eftersom både media och partiet bestämt att han inte skall lyckas. Avgår han nu så kommer jag aldrig att påstå att han var en dålig partiledare utan en person som aldrig fick chansen att visa vad han gick för.

Märk väl att det här aldrig varit en strid om politik utan en ren personstrid. Men vad händer om han avgår ? Vem som än blir efterträdare måste ta på sig att rensa ut gammal idelöst dökött sen Persontiden ur partitoppen och naturligtvis flyttar inte folk från bekväma välbetalda jobb frivilligt. Krypskyttet drar igång igen.

Skall avsluta med ett citat av Greider och länka till artikeln

– Dels har det varit mediedrev mot honom hela tiden. Sedan har han ett splittrat parti bakom sig. Men han gör också misstag och har ett drag av omdömeslöshet. Det beror på att han inte kommer från partitoppen och varken media eller hans parti tillåter detta, man jagar ned honom för varje misstag som begås. Man tål bara politiska broilers som är bosatta i Stockholms innerstad och är medelklass. Man har lagt snaran kring hans hals. Nu är det bara att slå undan stolen, säger han.”

Dom här pajaskonsterna pågår medan Alliansen i lugn och ro raserar decennier av välfärdsbyggande, som byggts under partiledare som Per Albin, Erlander och Palme. Skulle jag misskött mitt jobb på det här viset hade jag fått sparken för länge sedan trots att jag bara har halva lönen mot vad dom har.

DET ÄR DAGS ATT BÖRJA LEVERERA NU !

KajsaLisa

6 svar

  1. […] Kajsa-Lisas blogg – Tant Teflon och Farbror Svamp, Jöran Fagerlund – Stark debut av Sjöstedt i partiledardebatt,  Robin Hood, Mitt i steget, […]

  2. En ganska tröttsam mediacirkus men jaja, det är ju den svenska pressen vi snackar om och man får väl ursäkta dess idiotier på sätt och vis.

  3. Jodå, jag håller med dig om Göran Greider. Hans analyser är oftast väldigt genomtänkta, välformulerade och kloka. För övrigt är han mitt mansideal. Om jag ska vara riktigt ärlig skulle jag vilja se Göran Greider som partiledare för s. Göran Greider for president!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: