• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 5 andra följare

  • Kategorier

  • Annonser

PIMP YOUR MOTHER.

Ibland tycker jag att jag får lysande ideer.

Man lägger ihop två saker som inte har ett dugg med varandra att göra, så kommer det ut något helt nytt.

1+1=3 alltså.

Okej, ni som läser min blogg regelbundet borde ju vid det här laget förstå att man inte kan ta allt på för stort allvar. Men nu har jag fått en lysande ide.

Facksmil Aftonbladet

Dels den nya facistoida docusåpan i TV3. Mammor och minimodeller, där mediakåta morsor tvingar sina döttrar att gå i modellskola. Bilden till vänster visar hur man rakar benen på en sjuåring.

LÄNK

Dels det här inlägget på Hanna Fridens blogg.

Advanced Style-Äldre kvinnor som vägrar ställa sig i bakgrunden.

Kolla inlägget så är det lättare att hänga med i resonemanget. Streetstyle för äldre.  Jag bara älskar dom där streettanterna i inlägget.  Personligheter som även om dom säkert är i 70-årsåldern sticker ut, klär sig inte efter någon speciell trend utan något helt eget.  Dessutom utstrålar dom någon sorts intrigitet, det är inte någon stylist som fixat till dom och slängt ut dom chockade på gatan.  ”Visst du får gärna fota mig, jag står för det här och tar det som en komplimang.”

Bland det bästa jag vet är när jag stöter på sådana människor och själv har en kamera hängande runt halsen. Här är ett par favoriter.

Den tyska hårdrockstjejen på Grönan

Stinsen på tunnelbanestationen Oxford Circus, som fast han hade mycket att göra i kaoset vred upp huvudet i profil när jag skulle fota.

Nu till det andra och tragiska. Några som saknar streettanternas intrigitet är barn, dom har inte den egenskapen, för den kommer med åldern. Även om ungar kan vara griniga, sura och besvärliga, så älskar dom sina föräldrar. Dom är beredda att nästan ställa upp på vad som helst, för att känna uppskattning och bekräftelse, barn älskar att bli älskade. Det är just det TV 3 utnyttjar för att få upp tittarsiffrorna. Barnen är bara ett bihang i det hela, huvudrollen i dramat spelas av dom korkade morsorna.

Detta blir den ultimata freakshowen, korkade föräldrar som är beredda att utsätta sina döttrar för psykisk misshandel, för att få vara med i TV och drömma om sin dotters framtida modellkarriär. Det finns ju en motsvarighet med farsor som hetsar sina söner på knattematcher i fotboll, men här skall vi själva sitta och titta på skiten och förfasas för att tittarsiffrorna och reklamintäkterna skall öka.

FY FAN

Men det finns ett alternativ.

Docusåpan ”Pimp Your Mother”.

Nu börjar ni kanske förstå sammanhanget. Streettanterna i Hanna Fridens inlägg har alltså uppnått en ålder, så dom skulle kunna vara mormor till dom stackars barnen i TV 3 och alltså morsor till dom mediekåta subborna som hetsar sina barn. Vi byter alltså ut barnen mot Streettanterna och dockusåpan Pimp Your Mother är fixad. Morsorna som kanske är i 40 års åldern skall hetsa sina morsor till en framtida modelkarriär.  Här kan jag hålla med om att konceptet haltar lite, eftersom man dels måste hitta rätt morsor och rätt mormödrar. Men när det gäller att hitta freaks till docusåpor brukar ju TVkanalerna vara rätt duktiga och sätta in max resurser.

Streettanterna som har intrigitet kommer alltså att gå som dom vill, klä sig som dom vill och fullständigt skita i vad deras mediekåta döttrar hysteriskt skriker åt dom. Dom möts bara av en både ömsint och lite nedlåtande blick som säger

”Ja men lilla gumman, du beter dig ju precis som när du var liten och lekte med dockor.”

Då skulle jag skaffa TV3 och rått sitta och gapflabba åt alltihopa medan ungarna skonas.

Titta ungar, nu kan ni lugn och ro dra på er bävernylonoverallerna och åka rutschkana i lervällingen i backen bakom huset.

Mormor fixar det här.

KajsaLisa

Annonser

2 svar

  1. Självklart blir man upprörd över mammorna som tvingar döttrarna på modellskola. Jag tror mammorna ifråga söker bekräfta nån sorts sjuklig vinnarinstinkt via sina döttrar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: