• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 5 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

LEKER ÖVERKLASSEN ROBINSON ?

För att försöka förstå vansinnigheterna i vissa saker,  blir det lättare om man försöker sätta sig själv i centrum . Det är naturligtvis inte säkert att man förstår något än då eftersom det är just vansinnigt.

Facksmil Aftonbladet

Du är en grabb i tonåren, dina föräldrar kör ut dig i dom Värmländska skogarna där du får gå i skolan ihop med andra överklassungar, mobbing förekommer ibland i form av ren misshandel. Ändå betalar dina föräldrar dyra pengar för att du skall gå just i den skolan och kamratuppfostras med sparkar i magen, av två år äldre elever. Kamratuppfostran går ut på att du om två år skall bete dig likadant mot dom nya eleverna.

Hade detta varit en vanlig kommunal skola, så hade föräldrarna polisanmält omedelbart, Hem och Skolaföreningen gått i taket, rektorn sparkats och skolan stängts p.g.a brist på elever. Skillnaden är att den skolan hade varit skattefinansierad och inte kostat något att gå i. Lundsberg är en helt privat internatskola för överklasskillar som är svindyr och verkar ha en pedagogik som liknar den i filmen Ondskan efter Jan Guillios bok med samma namn. Troligtvis om du efter detta lyckas i livet, så kommer du att sätta din grabb i samma skola.

Det sociala arvet alltså.

Man hör ofta talas om utsatta barn längst nere på den sociala skalan, som far illa, med föräldrar som har drog och alkoholproblem. Samma sak sker alltså i den andra änden av den sociala trappan, men föräldrarna som säkert är medvetna om hur det går till, outsoursar förnedringen och betalar för den.

Vad fan pysslar dom med egentligen.

Utbildar dom psykopater, eller leker dom Robinson med sina ungar ?

Svaret kanske är enkelt, dom tänker:

”Jag mådde inte alls dåligt av att gå där, det har gått bra för mig, jag har ju gjort en lysande karriär inom Carema.”

KajsaLisa

12 svar

 1. Ja Ondskan har man ju hemma i hyllan och det låter ju väldigt likt. Men det där om psykopater kanske inte är så långt ifrån sanningen som vi tror. Många chefer, företagsledare och människor i ledande positioner har faktiskt sådana drag och är många gånger så motiverade och målinriktade att det i vanliga fall skulle anses som sjukligt. Men här gör det inte det eftersom de är creme de la creme och surfar på räkmackan.
  Det är fan skillnad på folk o fä 🙂

  • Har funderat under dagen och kommit fram till att enda anledningen till att sätta ungarna här är att få kontakter med rätt personer längre fram i livet. Här sparkar dom på varandra, när dom gjort karriär kan dom sparka på oss.

 2. Sätter skrattet lite i halsen för det är ju egentligen inte rolig alls… alls.

 3. Tror att det var en inspelning av ”Ondskan 2 ”.

 4. . Att någon inte har sagt stopp beror nog bara på att det som inte finanseras av skattepengar har vi inget att göra med. Hade skolan gjort det hade den varit stängd för länge sedan…

 5. Internatskolor är en stor grogrund för mobbing och annan skit. Föräldrarna bryr sig väl inte….

 6. Ja, kontakter är ju ganska bra alltså. Fjäskar man tillräckligt mycket har man ett trevligt jobb i framtiden….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: