• Prenumerera

  bloglovin
 • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 6 andra följare

 • Kategorier

 • Annonser

VÄLKOMMEN IN UNDER EKEN

En jävligt tråkig bild, eken rör ju inte ens på sig.


Gick ut med hunden i går eftermiddag, följde SMHIs varningar.

Åk inte ut med bilen.

Vad menar dom egentligen, tänker dom kanske att folk är så lata att dom går ju inte ut utan bil nuförtiden, då håller dom sig hemma och vi slipper en massa olyckor i stormen.  Eller om folk får höra att deras bilar är hotade så håller dom sig inne. Tänk om dom hade varnat för att åka ut med bilen varje dag i flera år, då hade vi sluppit växthuseffekten och det här jävla tokvädret..

Men vi nollåttor drabbas ju aldrig av tokväder, som dom längre söder ut. Ni ser ju själva på bilden, visst fan blåser det, men uppe hos oss hade det räckt att SMHI gått ut och sagt håll i hatten. Vi här i stan har gått sen i början på Oktober gått insvepta i något jävla mellanmjölksdis som får en polsk långfilm att framstå som färgglad.

Finns det något mysigare än att krypa in i en busskur och fota kaosväder, men så blev det inte.

 Vi nollåttor får ingen storm, för då blir panshinarna på Östermalm arga, deras träd kan ramla ned och då är det politikernas fel.

Fick se lite blå himmel i alla fall.

ALLT ÄR POLITIKERNAS FEL

I veckan fälldes en flerhundraårig ek utanför Sveriges Radio på Gärdet för den var rutten. En expert hade undersökt den och konstaterat att skulle den stå kvar borde man spärra av gatan, eftersom någon kunde fått den i huvudet.  Några paschisar på Östermalm reagerade och bildade protestgrupp. För att träna inför SM i särintresse klättrade dom upp i den. Troligtvis hade några av dom hängt i träd och dinglat redan under Almstriden i Kungsan i början på 70-talet. Sen gjorde dom karriär och hade parmiddagar i 40 år. Utan att märka att den här planeten skövlats på flera fotbollsplaner regnskog varje dag under tiden, vilket säkert bidragit till växthuseffekten och tokvädret. Men när Stockholms stad skulle fälla ett ruttet träd utanför radiohuset vaknade den lilla rebellen i dom till liv igen.

Staden: Det här trädet är livsfarligt

Trädkramarpanshisen: Jag och min hustru träffades faktiskt under eken 1953.

Hörde det själv på radio och vem kan argumentera mot ? Jag var inte där 1953 så jag vet inte. Eftersom rena säkerhetsfrågor avfärdas i den här stadsdelen som konspirationsteorier, från elaka tjänstemän som vill kalhugga Stockholm. Så är jag lite förvånad att det varit tyst ett några dagar. Varför kör dom inte vidare, bara för att trädet är nedsågat behöver det ju inte vara dött. Kräv att dom kör dit det och limmar fast det på stubben igen.

Eller i värsta fall kan väl eken få en statsbegravning. Vi ordnar en prossesion Narvavägen ner, som fortsätter på Strandvägen. Först går några östermalmskärringar inlindade i sådana där fula kashmirfiltar, sen har dom varsin rosa pudel i koppel. Bakom kommer eken på en svart kranbil, vi gräver ned den under golvet i Riddarholmskyrkan. Dom gamla kungarna som ligger där får helt enkelt flytta på sig.

Facksmil Aftonbladet

Som sagt var, skulle det bli storm hos oss skulle det bli ett jävla liv. Men det kanske är synd att dom högg ned den i alla fall. Det kommer en ny storm i veckan, då skulle ju jag kunna sticka in till stan iklädd cykelhjälm och säga hurtigt som i TV-reklamen …..

Välkommen in under eken.

Då skulle dom få riktiga problem istället. Kan tillägga att trädet jag fotat står framför ett hyreshusområde där det bor många låginkomsttagare och invandrarfamiljer. Alltså sådana som kämpar för att få livet och inkomsterna att gå ihop. Dom har nog inte ens tänkt på att trädet existerar.

Dom har helt enkelt inte tid med lyxproblem.

Vill ni läsa mer om detta rekommenderar jag Oisin Cantwell och Åsa Lindeborg

KajsaLisa

Annonser

8 svar

 1. Jag har läst rubrikerna, ryckt på axlarna och undrat om det inte finns viktigare saker att tjoa om. Javisst-i-helvete, det gör det ju!!??
  Prioriteringar – ett okänt ord för vissa, som det tycks. Ja jisses… 🙂

 2. ja, protestera hellre mot alla skogsskövlingar istället för att lägga krutet på en gammal rutten ek, så kanske vi hade en bättre planet att bo på
  kramar

 3. TV-eken är ett lyxproblem. Var den rutten inuti var det inget annat att göra än att hugga ned den. Det var väl det att alla inte förstår att en ek kan se fin och vacker ut, men vara genomrutten inuti…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: