• Prenumerera

    bloglovin
  • Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör sällskap med 6 andra följare

  • Kategorier

  • Annonser

KANSKE GÅR DET TILL SÅ HÄR.

En micronovell från maktens korridorer.

Han gick uppför trappan med tunga steg, sent på eftermiddagen, på sin väg genom riksdagshuset mötte han inte en enda människa. Stannade och tvekade utanför den stora ekdörren, bakom den satt hans partigrupp. Han var sist, fem minuter försenad, men han visste att det var honom mötet skulle handla om, han var avslöjad.

Han kunde valt att gå in tillsammans med dom andra, men det kändes bättre så här, nu slapp han ångesten att sitta där och se alla komma in och blänga på honom. Nu var han en outsider, kändes som han inte tillhörde gänget. Svetten rann i pannan, han lossade på slipsknuten, nej han ville se prydlig ut, drog åt den igen. Så tryckte han ned handtaget på dörren och gick in. Det var knäpptyst när han satte sig i bänken.

Partigruppens ordförande harklade sig och började på en gång.

”Hur länge har det pågått ?”

”Sen jag tillträdde som riksdagsman 2006, fem år alltså, svarade han med en klump i halsen.”

”Förstår du vad du kunde ställt till med ?”

”Ja, jag har förstått det hela”

”Du har alltså under fem år valt att söka bidrag för din halva av lägenheten som övernattningsbostad och låtit din fru stå för sin del av hyran, trots att reglerna är otydliga och du kunde tagit ut alla pengar som dom andra. Det finns ett ord för sånt populism kallas det.”

”Jamen ….”

Avbryt mig inte, förstår du inte att du ligger väldigt risigt till, när du betett dig så här osolidariskt. Dessutom har det kommit fram andra saker idag. När du åkte till New York förra månaden gjorde du det i turistklass, fast du vet att en riksdagsman måste åka Business class för tiotusentals kronor med fria drinkar för att komma fram pigg och utvilad, så är traditionen.

”Men jag var pigg och utvilad när jag kom fram.”

”Det har inte med saken att göra, du är väl inte så jävla dum att du tänker berätta det för journalisterna också. Nu har Juholt tagit skrällen och betalat tillbaka. Sen hittar media fler riksdagsmän som beter sig på samma sätt, men eftersom dom fått klämma åt en hög sosse så skiter dom i det och det blåser över på en dag. Det finns dom i det här rummet som har tagit ut hundratusentals kronor, hittar media dig kommer dom att höja dig till skyarna och då kommer återbetalningskraven.”

”Men ………”

”Inga men nu, du får ta mig fasiken lära dig att sätta sprätt på pengar som vi andra. Det stundar hårda tider nu mer kris i Europa, vi kan inte hålla på att fjäska för väljarna. Det vet man ju hur dom är, ger man väljarna ett finger tar dom hela handen, vi har ju demokrati för fan. Får dom som dom vill kommer Carema att ta hand om oss också när vi blir gamla. Jävla Jantelag”

”Men vad vill ni jag skall göra ?”

”Du får gå runt till alla partigrupper och be om ursäkt för ditt agerande, det här problemet är blocköverskridande. Sen har jag satt upp dig på ett möte med riksdagsgruppens egocoach. Han får lära dig ta ut dom förmåner du har rätt till och dom du anser dig ha rätt till när reglerna är oklara.

Mötet var avslutat och han lämnade rummet. Han kände att han inte passade in här, troligtvis berodde det på hans uppväxt.

Hans föräldrar var inte högt uppsatta politiker.

KajsaLisa

Annonser

2 svar

  1. Oj, stackarn, Han måste verkligen känna sig som en outsider!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: